Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
Сестра ми беше в твоята ситуация. Писа мейл на ПИБ- имената и ЕГН и те й отговориха. Пращат ти цялата информация за картата. 
Относно стипендииите.... дано СУ не е отново последен!
Въпроси относно стипендиите
Няма да ви губя времето с глупости, за това ще питам направо:
Каква е разликата между европейската и "нормалната" стипендия? Когато изкараха правилника за стипендии, бяха посочили как да се кандидатства само за една стипендия - предполагам европейската, тъй като беше посочено че е нужна регистрация в сайта на европейските стипендии.
Регистритах се там и си написах данните. Оставих обаче празно полето за банкова сметка. Нямам кредитна карта и в момента нямам дори възможност да си извадя. Обаче ми направи впечатление, че пишеше нещо от сорта на "попълнете номера на банковата сметка зададена от университета". Какво точно означава това? Има ли възможност да взема стипендия без кредитна карта?
И през какво въобще трябва да мина за да мога да взема стипендията? Моля ви, не ме препращайте към сайтове с информация. Поне аз никъде не успях да намеря ясни отговори на тези въпроси.
Каква е разликата между европейската и "нормалната" стипендия? Когато изкараха правилника за стипендии, бяха посочили как да се кандидатства само за една стипендия - предполагам европейската, тъй като беше посочено че е нужна регистрация в сайта на европейските стипендии.
Регистритах се там и си написах данните. Оставих обаче празно полето за банкова сметка. Нямам кредитна карта и в момента нямам дори възможност да си извадя. Обаче ми направи впечатление, че пишеше нещо от сорта на "попълнете номера на банковата сметка зададена от университета". Какво точно означава това? Има ли възможност да взема стипендия без кредитна карта?
И през какво въобще трябва да мина за да мога да взема стипендията? Моля ви, не ме препращайте към сайтове с информация. Поне аз никъде не успях да намеря ясни отговори на тези въпроси.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Въпроси относно стипендиите
Не попълваш никъде номер на карта, ако нямаш такава. Ако се класираш за стипендия, чак тогава ще се наложи да си извадиш. Принтираш си молбата за евростипендията от сайта, попълваш една молба за обикновена стипендия (взема се от книжарницата на съответния факултет). После с двете молби отиваш в Отдел "Студенти" на твоя факултет, където ти удрят печат (заверяват ти успеха). Накрая отиваш в Паричен салон (ако факултетът ти е в Ректората), където оставяш двете молби и получаваш едно номерче и вече чакаш. 
Някъде прочетох, че ако нямаш карта те ти отварят автоматично банкова сметка и нямало проблем, истина ли е това или наистина без аз да си изкарам карта не мога да взема стипендия?
До колкото разбрах от отговора ти, мога да кандидатствам и за двете стипендии едновременно, или само за една от тях. И за двете ли е нужно да имам извадена кредитна карта?
До колкото разбрах от отговора ти, мога да кандидатствам и за двете стипендии едновременно, или само за една от тях. И за двете ли е нужно да имам извадена кредитна карта?
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Sakana написа:Някъде прочетох, че ако нямаш карта те ти отварят автоматично банкова сметка и нямало проблем, истина ли е това или наистина без аз да си изкарам карта не мога да взема стипендия?
Можеш да си кандидатстшаш и за двете стипендии. Защо сам/а не си изкараш дебитна карта в ПИБ?
Едната сметка в ПИБ става и за двете стипендии, ако се класираш, разбира се
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аз искам да попитам нещо 
Притеснително ли е ако съм подала за европейските още на втория ден, всичко е точно, а още нямам потвърждение от СУ. И видях, че тези потвърждения са до 16-ти. И примерно ако не получа потвърждение до тогава какво да правя ?
Притеснително ли е ако съм подала за европейските още на втория ден, всичко е точно, а още нямам потвърждение от СУ. И видях, че тези потвърждения са до 16-ти. И примерно ако не получа потвърждение до тогава какво да правя ?
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
agenta написа:Относно потвърждаването на формулярите можете да получите повече информация от страницата на Студентски съвет на СУ - Линк
Колеги, отново ще Ви помоля първо да четете в темата постовете и тогава да пишете, също така и да посещавате редовно сайта на СС - http://www.students.uni-sofia.bg, относно всичко свързано със стипендиите.
А за всякакви въпроси по европейските стипенди и награди можете да пишете на Комисията по европейските стипендии и награди на СУ - eurostipendii_su@abv.bg
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Можеш да кандидатстваш и за двете стипендии, те са независими една от друга и има отделно класиране.
Понеже на няколко пъти в постовете си казваш "кредитна карта", може би е добре да се поясни, че ти трябва дебитна, а не кредитна карта
А иначе ако нямаш карта и се класираш за стипендията от университета, ще ти издадат те (стига в декларацията да си казал/а, че искаш). Само че не вярвам да ти направят сметка в 3-дневен срок, за да можеш да си дадеш навреме IBAN-a за европейската стипендия. А и е възможно да се класираш за европейската, а да не се класираш за университетската, а в такъв случай няма да ти бъде открита сметка. Затова може би е по-добре сам/а да си откриеш сметка в ПИБ, отнема 5 минути и струва 1 лв.
Надявам се да съм била полезна
Понеже на няколко пъти в постовете си казваш "кредитна карта", може би е добре да се поясни, че ти трябва дебитна, а не кредитна карта
А иначе ако нямаш карта и се класираш за стипендията от университета, ще ти издадат те (стига в декларацията да си казал/а, че искаш). Само че не вярвам да ти направят сметка в 3-дневен срок, за да можеш да си дадеш навреме IBAN-a за европейската стипендия. А и е възможно да се класираш за европейската, а да не се класираш за университетската, а в такъв случай няма да ти бъде открита сметка. Затова може би е по-добре сам/а да си откриеш сметка в ПИБ, отнема 5 минути и струва 1 лв.
Надявам се да съм била полезна
- Marla Singer
- В началото бе словото
Ам , хубаво че любезните господа са започнали от 7ми да дават последните две стипендии ,но днес е някак 8ми вече ,стипендии както обикновено няма.Нищо ,нищо и утре е ден ,дано до края на втория семестър съумеят някак да се справят с тази очевидно непосилна задача.
Не си искам стипендиите вече ,искам отмъщение.Който е виновен за тия забавяния щяха в нормална държава да го уволнят и да не го оставят да помирише административен пост в живота си.Пълни некадърници.Навсякъде.
Не си искам стипендиите вече ,искам отмъщение.Който е виновен за тия забавяния щяха в нормална държава да го уволнят и да не го оставят да помирише административен пост в живота си.Пълни некадърници.Навсякъде.
We are defenders of any poseur or professional pretender around.
-
sedef
- В началото бе словото
- Специалност: Балканистика :)
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Преди време получих много подробни отговори на въпросите си от mebeth и _sonrisa_, за което съм им много благодарна. С надеждата пак да получа такъв, ви питам - изпълних цялата процедура, вчера си подадох двете молби в Паричен салон, но статутът ми на сайта за европ. стипендии не се е променил. Все още пише, че се очаква потвърждение от ВУ. Какво означава това?
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Колега, не знам дали не можете да четете или не искате - в предния ми пост, съм написал какво означаво това - "Очаква се потвърждение от ВУ"!
- _sonrisa_
- Флъдзила
В превод от горния пост :
Не се притеснявай, скоро ще бъде потвърден и твоят статус - изисква се време, за да се обработят данните
( Въпреки че в УНСС, да речем, нещата се получават моментално, но.. явно при нас има някакъв бъг в системата
)
Не се притеснявай, скоро ще бъде потвърден и твоят статус - изисква се време, за да се обработят данните
( Въпреки че в УНСС, да речем, нещата се получават моментално, но.. явно при нас има някакъв бъг в системата
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тя самата система е един голям бъг_sonrisa_ написа:В превод от горния пост :
( Въпреки че в УНСС, да речем, нещата се получават моментално, но.. явно при нас има някакъв бъг в системата)
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ами.. опитах се да се изразя по-меко