[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
valio
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
И още преди някой да е изкоментирал колко плоско и фантастично било моето есе, с елементи на разказ, искам да кажа, че за мен е важно аз да харесам какво съм написал. На предварителния изкарах 5,25 с есе, което когато излезнах казах: "Много съм доволен, това е най-доброто, което съм писал" И пак беше донякъде под формата на разказ. За мен е радостно, че хората, на които го разказах (а те са тези, които са важни за мен) го харесаха и това си личеше наистина. А това е най-важното за мен, защото тези хора стоят в моето сърце, а както казах: "Истинското не се вижда с очите, а се чувства със сърцето" 
Много добри идеи имате.Поздравления и успех! 
-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
Вие си приказвайте каквото искате, ама на миналия изпит "фантастично разказче" ме направи пети сред момчетата.
Насочил съм се към журналистика. И искам да напомня, че в момента ние не сме журналисти и не пишем журналистически работи. Хората не очакват от нас това. Очакват да видят, че сме креативни. А точно колко е богата фантазията ти показва колко си креативен. Разбира се, гледат се и други неща като стилистика, аргументация, грамотност на написанoто. Но именно защото тия "разказчета" не може да ги напише всеки, изпъкват над останалите и демонстрират малко по-различни умения, се котират сред проверяващите.
Щото е с една идея по-трудно да кажеш това, което искаш да кажеш с метафори и да го представиш по увлекателен начин, отколкото да го кажеш директно, нали?
Насочил съм се към журналистика. И искам да напомня, че в момента ние не сме журналисти и не пишем журналистически работи. Хората не очакват от нас това. Очакват да видят, че сме креативни. А точно колко е богата фантазията ти показва колко си креативен. Разбира се, гледат се и други неща като стилистика, аргументация, грамотност на написанoто. Но именно защото тия "разказчета" не може да ги напише всеки, изпъкват над останалите и демонстрират малко по-различни умения, се котират сред проверяващите.
Щото е с една идея по-трудно да кажеш това, което искаш да кажеш с метафори и да го представиш по увлекателен начин, отколкото да го кажеш директно, нали?
Последно промяна от Neuromancer на 29 Юни 2011, 21:28, променено общо 1 път.
И на тебе ще ти кажа браво. Само дано не съм бил ироничен пак
-
Philip
- Пишете, о, братя
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: forum.uni-sofia.bg
Хора,как бихте сравнили трите специалности в ФЖМК и как бихте ги подредили по списък?
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Обратна връзка:
1. ВО
2. Журналистика
3. Книгоиздаване
(мен все още не ми е мястото тука, ама вашата групичка сте такива бъбриви, че как да не ви се намеси човек в темата)
2. Журналистика
3. Книгоиздаване
(мен все още не ми е мястото тука, ама вашата групичка сте такива бъбриви, че как да не ви се намеси човек в темата)
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Най-готината тема, разбира сеNever написа:1. ВО
2. Журналистика
3. Книгоиздаване
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Специалност: Връзки с обществеността
Евалата , батенцеNeuromancer написа:Вие си приказвайте каквото искате, ама на миналия изпит "фантастично разказче" ме направи пети сред момчетата.![]()
Public relations and Advertising..
- Seniorita
- В началото бе словото
Neuromancer - Аз също не бих писала разказ, ама твоя ме изкефи на макс. Ако нямаш над 5 на изпита, кажи ми и ще се откажа от университета с държавен вестник : D Btw защо след като си пети на предварителния, кандидатстваш пак?
...лудата, която цял живот събира възглавници... и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
Връзки с обществеността - I курс ; )
Връзки с обществеността - I курс ; )
Seniorita написа:Neuromancer - Аз също не бих писала разказ, ама твоя ме изкефи на макс. Ако нямаш над 5 на изпита, кажи ми и ще се откажа от университета с държавен вестник : D Btw защо след като си пети на предварителния, кандидатстваш пак?
за спорта сигурно. А пък и тоя изпит е забавен, аз и догодина ще отида, дори да ме приемат
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Victoria Dragieva
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
Тц тц,не'а се разбереме...все пак ми е през ........кой к'во е писал
Neuromancer - оригиналността да не е само в разказите и фикциите,прощавай ?!? И да,мерси,но не искам отговор
Вие с високите оценки сте се впрегнали повече отколкото нас-хората с 4-ки
Споко ве,радвайте се и без много акълец и сарказъм
Аре пийс коУеги
Тейк ит ийзи да не викаме линейка за някого 
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Отново ви повтарям - излишни полемики си създавате.
Миналата година също имаше такива случаи, но на първи октомври седнахме като пичове 20 човека и не можехме да се разделим. Любов от пръв поглед
Стегнете се и не взимайте навътре всичко, което прочетете от събеседника си, защото все пак го четете и вероятно си представяте съвсем различен тон 
Радвайте се повече, и търсете по-малко негативизъм.
Ще ви е от полза и в работата занапред
)))
Миналата година също имаше такива случаи, но на първи октомври седнахме като пичове 20 човека и не можехме да се разделим. Любов от пръв поглед
Радвайте се повече, и търсете по-малко негативизъм.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Victoria Dragieva
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Christopher
- Пишете, о, братя
Добре , ти като батко , можеш ли да ни обясниш кой е по-успешният вариант за изпита ? Есе , или разказ ? И btw с каква оценка влезна ?
Последно промяна от Christopher на 29 Юни 2011, 23:44, променено общо 1 път.
Public relations and Advertising..