КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
curse
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от curse »

Честно да ви кажа според мен най- айде да не кажа побъркани, с по-лабилна психика писатели за мен са Яворов и Славейков. Мисля че имаше още един ако не се лъжа който пише за самотата, изначалното и задължително страдание като път към себепознаването (демек мазохисти.. хаха) ама нз. Не съм сигурна. За мен тези автори са най- сбъркани и трудни за осмисляне (поне на мен в даскало ми бяха най-трудни), а иначе за най-печени готини и умни признавам Въпцаров и Гео Милев (нищо че последния има огрубена лексика и варваризация на езика). Обожавам тези изрази като "скот, овце, народе безумен, глупци и т.н." това са тънки намеци към народа се осъзнае и сабуди. А пък Вапцаров за мен има изкл прогресивно и оптимистично творчество. Говори за човека, ценностите му ("Песен за човека") за развитието, капитализма, за заводите, за вярата, надеждата в бъдещето. Според мен той е мн разумен и умен човек.. хаха. Все едно го познавам :lol: А иначе мн се дразня от Ел. Багряна с нейните пориви към свобода, птица и т.н. има според мен де, супер изтъркани мотиви и символи в поезията си, които стават банални. Не че няма банални такива, но тя далеч се отдалечава от действителността и 2рото което ме дразни.. че преиграва с женската еманципация. Нз поста ми дали е за тук но нали пишем за Лит и реших да споделя мнение... :wink:

edit: Сетих се.. мисля че беше Дебелянов
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Елисавета Багряна е една придворна курва...казвам го относно Вапцаров.Царят я питал преди смъртната присъда на Вапцаров,или нещо такова беше , дали струва като поет ,ако не- смърт и тая пача кимнала за "не".След време като я попитали защо "не",тая проста крава казала ,че била възпитаничка на френската школа и всъщност кимането и било за "да".Е тая тъпа лицемерна калтия не може да стъпи на малкото пръстче на Вапцаров с нейните псевдотворбици за птици,женски волности,пици ,чушки и домати. :evil: :evil: :evil: Не заслужава да се мъчите да я учите :evil: :evil:

П.П.Е не мога да се сдържа :oops:
Изображение
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

curse написа:Въпцаров ... Все едно го познавам
ако го познаваше щеше да знаеш как да му напишеш вярно името( може би си под влияние на "варваризацията на езика")

пп: хора, мн се разгорещихте в тая тема, вие изобщо има ли някой автор, който да не мразите!?
Che
В началото бе словото

Мнение от Che »

curse написа:Честно да ви кажа според мен най- айде да не кажа побъркани, с по-лабилна психика писатели за мен са Яворов и Славейков. Мисля че имаше още един ако не се лъжа който пише за самотата, изначалното и задължително страдание като път към себепознаването (демек мазохисти.. хаха) ама нз. Не съм сигурна. За мен тези автори са най- сбъркани и трудни за осмисляне (поне на мен в даскало ми бяха най-трудни), а иначе за най-печени готини и умни признавам Въпцаров и Гео Милев (нищо че последния има огрубена лексика и варваризация на езика). Обожавам тези изрази като "скот, овце, народе безумен, глупци и т.н." това са тънки намеци към народа се осъзнае и сабуди. А пък Вапцаров за мен има изкл прогресивно и оптимистично творчество. Говори за човека, ценностите му ("Песен за човека") за развитието, капитализма, за заводите, за вярата, надеждата в бъдещето. Според мен той е мн разумен и умен човек.. хаха. Все едно го познавам :lol: А иначе мн се дразня от Ел. Багряна с нейните пориви към свобода, птица и т.н. има според мен де, супер изтъркани мотиви и символи в поезията си, които стават банални. Не че няма банални такива, но тя далеч се отдалечава от действителността и 2рото което ме дразни.. че преиграва с женската еманципация. Нз поста ми дали е за тук но нали пишем за Лит и реших да споделя мнение... :wink:

edit: Сетих се.. мисля че беше Дебелянов
Леле....Curse ти сигурна ли си,че ще кандидатсваш с литература?
Casus belli
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Момчета и момичета, днес излезе окончателният консепкт за изпита на 11ти по един предмет на правото... Има въпроси, които ги няма нито в учебниците, нито са давани на лекции (сега за някакви странични от основните 6-7 учебника не зная) Представете си какво ви чака догодина :lol: :lol: :lol:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Ние веднъж да влезнем пък после ще му мислим :)
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Както казвах и миналата година... Съвсем чистосърдечно може да си пожелавате успех, защото има достатъчно места за всички, които си пишете тук, и за всички ваши познати и приятели, на които също стискате палци... Даже забелязвам, че измежду колегите (поне от нашата група) не се наблюдава никаква враждебност по повод оценките... Всеки се радва или съчувства на другарчето... Абе положението у нас може и да порозовее... :roll:
П.П. Успех на всички бъдещи колеги!

Извинявайте за правописната грешка, ама граматиката вече е малко по на заден план :lol: Мерси, Цве! Нали знаеш, че много те обичам :roll:
Последно промяна от явор на 08 Юни 2007, 23:06, променено общо 1 път.
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
veiskela
В началото бе словото

Мнение от veiskela »

Тая тема уж беше за литература и история, а тя каква стана :))) Няма ли някой от историците, да обменим малко информация :))) 4акам ви...
Аватар
marinela_koleva
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от marinela_koleva »

Тук сме ;) Дай тема за обсъждане :)
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.

--- Бъртранд Ръсел ---
veiskela
В началото бе словото

Мнение от veiskela »

А бе не че съм в състояние да обсъждам някоя тема точно сега, ама .. :)) Стана ми скучно с тая литература ( нищо против, но не съм компетентен там :( ). та.. тема? То кво ли не се писа вече... :)) Мне знам..като бях да си проверя работата в СУ подучух някои майтапи от страна на доцентите.. "То лятото ще се падне Антиосманска съпротива , ше видите" , "А защо пък да не е БЗНС" .. и прочие.. лигавеха се...Всъшност някой да е ходил да си проверява темата? Не само заради слаба оценка , а и за грешки просто ? Аз , както вече казах, имам 4.75 и работата ми е била оценена с намесата на арбитер..А бе глупости можеха да се видят... - подчертано като грешно и задраскано подчертаното .. нещо мн мн нямам думи, ама .. ;) Айде, вие кажете нещо
Аватар
marinela_koleva
В началото бе словото

Ами аз какво да ти кажа...имам 2 на предварителния.Не ме е срам.Просто тази тема изобщо не ми е сред любимите,затова и не съжалявам.А относно темите,които спомена....дано да не се паднат,наистина се надявам,просто са ужасни.Ех,хубавкото средновековие защо не се падне ? Там съм мастер :) А за оценяването..наистина има голям субективизъм и от най-голямо значение е кой ти проверява темата.Ако си чувал за така наречените ''зевзеци'' знаеш какво имам предвид.Това са проверяващи,които супер много смъкват оценката за незначителни грешки.Все пак има и арбитър,но...не винаги се стига до използването на неговите услуги.Знам дори за един случай преди години.Проверяващи от университета писали на Николай Генчев 4 на написана от него тема(от Възраждане разбира се),която той незабелязано пъхнал между останалите-нямам думи ! Разбира се има и свестни проверители ;) Голяма роля играе и късметът :)

--- Бъртранд Ръсел ---
veiskela
В началото бе словото

Мнение от veiskela »

В субективизма не се и съмнявам, то зат'ва в УНСС уж с теста премахвали именно него, а колко е вярно, това е друга тема :))) Ем, то така както са го подкарали, в СУ досега само Възраждане и Средновековие :-? Но крайно време е да разчупят традициите :))) Е, на тези , които искат точно това, не го пожелавам :P А бтв, ти на уроци била ли си ? И съответно някой бил ли е, и доволен ли е, или не?

И друго бтв - мн е вярна мисълта, която си си сложила отдолу - за умните и глупавите ... какво да се прави, има много вярно в нея :(((((
Замислям се дали не е по-добре да си от НЕумните :))) джоук , естествено.. айде..тва е от мен
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Connecting »

Хора.... не си пожелавайте лесна тема...нали и за другите ще е лесна? Имате интерес да трудна темата, за да можете да изпъкнете :lol: ... а относно оценяването .... наистина субективизмът е голям, но аз на 8 страници имам 4.50, а една мома с 28 страници също има толкова... явно зависи какво си писал...все пак на кой проверяващ му се четат 60 страници.... не случайно са казали 11+2 препоръчителен обем.
ИзображениеИзображение
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Обемът зависи от много неща... зависи и от самата тема ... на изпита писах 14 странници :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
marinela_koleva
В началото бе словото

veiskela написа:В субективизма не се и съмнявам, то зат'ва в УНСС уж с теста премахвали именно него, а колко е вярно, това е друга тема :))) Ем, то така както са го подкарали, в СУ досега само Възраждане и Средновековие :-? Но крайно време е да разчупят традициите :))) Е, на тези , които искат точно това, не го пожелавам :P А бтв, ти на уроци била ли си ? И съответно някой бил ли е, и доволен ли е, или не?

И друго бтв - мн е вярна мисълта, която си си сложила отдолу - за умните и глупавите ... какво да се прави, има много вярно в нея :(((((
Замислям се дали не е по-добре да си от НЕумните :))) джоук , естествено.. айде..тва е от мен
Ами да,ходих на уроци по история и съм много доволна.Учителят ми даваше планове и аз си пишех сама темите вкъщи,след което той ми ги проверяваше. 10x за подписа ;)

--- Бъртранд Ръсел ---
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”