това не е нищоNojka написа:поне ни свиха перките да знаем какво ще ни чака като влезем в ФМИ
[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Plchee
- От дъжд на вятър
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
Re: [КСК 2011] Математика
Софтуерно инженерство 1 курс
Не знам 150 не са чак толкова много, като се има предвид, че изпитът беше по-лесен. Да на фона на доста по-малкото хора тоя път (около 900) е доста, но знае ли човек. Трябваше да отворя 3-ти вариант да знам дали е имало анализ.
Изпита не беше много по-лесен спрямо предварителния, просто ни омръзна да се оплакваме
. На базата на минали сесии, изпита беше различен. Явно вкарват още по-нестандартни задачи и ние сме първите, който сме държали изпит на задачи от "Новото време"
btw.. никой ли му не направи впечатление, че нямаше стерео 
Edit: То 900 (929, ако трябва да сме точни) - добре. Но правите ли сметка, колко от тях кандидатстват и за Стопанско управление и Икономика, а колко не са дошли, колко от тия 900 ще изберат ТУ, а друг е въпроса колко ще изкарат 2.00. Ако се направи тази равносметка, тамън ще си попълним бройката за ФМИ.
Edit: То 900 (929, ако трябва да сме точни) - добре. Но правите ли сметка, колко от тях кандидатстват и за Стопанско управление и Икономика, а колко не са дошли, колко от тия 900 ще изберат ТУ, а друг е въпроса колко ще изкарат 2.00. Ако се направи тази равносметка, тамън ще си попълним бройката за ФМИ.
Аз за бройката не се притеснявам - мисля, че с 4.20 ще се влиза ИС, 4.40-СИ, 4.80 и нагоре - КН. Наистина сме от "новото поколение" изпити в СУ - вече стандарт става комбинаториката, Мечо Пух, пожарникарите, броя на триъгълниците в 15-ъгълник. Бях 100% сигурен, че няма да има стереометрия, за което обаче не съм много доволен - този дял от математиката не бива да се изпуска, освен това там мога да наваксам точки спрямо останалите. Да не говорим, че съм я учил 2 години в даскало и да я няма на изпит омаловажава тия години.
-
kandidatstudenta
- В началото бе словото
- Специалност: not yet ready
- Курс: кандидат-студент
Според мен не беше по лесен от миналия
- HorusEye
- В началото бе словото
Напълно съм съгласен. Когато е 3D e по-лесно.cReoLiN написа:Бях 100% сигурен, че няма да има стереометрия, за което обаче не съм много доволен - този дял от математиката не бива да се изпуска, освен това там мога да наваксам точки спрямо останалите. Да не говорим, че съм я учил 2 години в даскало и да я няма на изпит омаловажава тия години.
не е трудна ама една степен на 2-ката в повече ми обърка задачата 
Не признавам Системата: големи и малки...
Има 2 вида хора: Достойни и жалки!
Има 2 вида хора: Достойни и жалки!
-
apasho
- В началото бе словото
- Специалност: Математика
- Адрес в галерията на СУ: apasho
Ухаа, тука виждам някакви диви залози за повече от 150 човека над 5.00, айде моля, кам бек ту ърт
От мойта стая с 49 човека имаше 10 неявили се, 20 които не знаеха, що е туй математика и останалите, дето имат шанс за нещо над 4
А как ли го решихте това с баловете и с 4.20 в ИС, като миналата година с 4.20 и шест от дипломите, по старото балообразуване и си вътре и в СИ и в КН... Аз не искам да си гледам отговорите, какво съм писал, ще чакам резултатите, но верно, призовавам ви-извадете си малко главите от облаците с мармоти дето завиват самочувствие в калници от Опел Астра, собственост на Ангел Точковащия и си помислете дали сте толко прехвалените пичове и дами, или сте едни полузациклили социални инвалиди, като повече от половината народ пред ректората днес
ПП
Надявам се да се видим с някои от вас като колеги през септември, пък ако ли не, нека ми е гадно да си уча в ТУ и да ви се радвам на богоизбраността.
ПП
Надявам се да се видим с някои от вас като колеги през септември, пък ако ли не, нека ми е гадно да си уча в ТУ и да ви се радвам на богоизбраността.
Мислих, че за повечето хора този изпит им се е сторил по-лесен. Явно не е така. Тогава тези 150 човека ги намалявам на 15. Добре ли е ? 
- asdasd
- От дъжд на вятър
- Специалност: asd
- Адрес в галерията на СУ: asdasd
Влюбих се в теб... сякаш си мен след предварителнияapasho написа:Ухаа, тука виждам някакви диви залози за повече от 150 човека над 5.00, айде моля, кам бек ту ъртОт мойта стая с 49 човека имаше 10 неявили се, 20 които не знаеха, що е туй математика и останалите, дето имат шанс за нещо над 4
А как ли го решихте това с баловете и с 4.20 в ИС, като миналата година с 4.20 и шест от дипломите, по старото балообразуване и си вътре и в СИ и в КН... Аз не искам да си гледам отговорите, какво съм писал, ще чакам резултатите, но верно, призовавам ви-извадете си малко главите от облаците с мармоти дето завиват самочувствие в калници от Опел Астра, собственост на Ангел Точковащия и си помислете дали сте толко прехвалените пичове и дами, или сте едни полузациклили социални инвалиди, като повече от половината народ пред ректората днес
![]()
ПП

We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
-
apasho
- В началото бе словото
- Специалност: Математика
- Адрес в галерията на СУ: apasho
Не че нещо, не намалявайте никак бройката, просто погледнете реалността...
На предварителния можех да реша 9 задачи и половина, но не успях-защо ли, защото не дават да се ползват калкулатори-ми ок, не давайте, но давайте поносими сметки просто...както и да е, да речем, че съм ревльо, ама защо така се оказва, че в един град с 80 000 жители, аз съм най-добрия математик за възрастта си, но явно това е недостатъчно за великия СУ, щото там видиш ли задачите са съобразени и с хората дето не са учили в МГ, ама са съобразени колкото за двойките и поредните ХХ лева от изпита...хайде да видим що във ФМИ трябва да даваме задачи, за чието решаване да са нужни частни уроци при доцент поне
йеп, мойта учителка по математика не можеше да реши 10-та от предварителния, язък, че е висшист от СУ с математика, язък, че и още една учителка по математика се препъваше на същите задачи, на които и аз, язък, че според българската държава моите познания по математика за курса на средното образование са отлични...щото видиш ли в СУ задачите ги съставят преките наследници на Фройд, Сенека, Айнщайн, Ферма, Болцано и други светила на различните науки
Ай сега ме светнете що аджеба я има тая пропаст между средно и висше образование, аз ли съм тъп, държавата ли ми е крива или трябва да се ръсна поне 1000 евра за частни уроци, за ад мога да го докарам до 3.00 на изпита в "софийския". Сещате се на къде бия предполагам, тука бих употребил няколко нецензурни думи, но няма, мина ми лека нощ деца-то, така че шЪ бягам у креватО 
На предварителния можех да реша 9 задачи и половина, но не успях-защо ли, защото не дават да се ползват калкулатори-ми ок, не давайте, но давайте поносими сметки просто...както и да е, да речем, че съм ревльо, ама защо така се оказва, че в един град с 80 000 жители, аз съм най-добрия математик за възрастта си, но явно това е недостатъчно за великия СУ, щото там видиш ли задачите са съобразени и с хората дето не са учили в МГ, ама са съобразени колкото за двойките и поредните ХХ лева от изпита...хайде да видим що във ФМИ трябва да даваме задачи, за чието решаване да са нужни частни уроци при доцент поне
Правилно.asdasd написа:Аз да ви кажа, се притеснявам повече за общежитието, не за влизането...
apasho, по-добре трудни задачи и разбивка на оценките, отколкото лесни задачи и всички да изкарат шестици.
Още не съм поглеждала тазгодишните задачи, ама чак пък три да не можеш да изкараш - едва ли.
А че образованието ни става все по-зле се вижда и с просто око.

-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
В КН ще се влиза с доста по-ниска оценка. Около 4.20 предполагам ;]cReoLiN написа:Аз за бройката не се притеснявам - мисля, че с 4.20 ще се влиза ИС, 4.40-СИ, 4.80 и нагоре - КН. Наистина сме от "новото поколение" изпити в СУ - вече стандарт става комбинаториката, Мечо Пух, пожарникарите, броя на триъгълниците в 15-ъгълник. Бях 100% сигурен, че няма да има стереометрия, за което обаче не съм много доволен - този дял от математиката не бива да се изпуска, освен това там мога да наваксам точки спрямо останалите. Да не говорим, че съм я учил 2 години в даскало и да я няма на изпит омаловажава тия години.
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Баловете падат поради 2 причини - да всяко поколение след 89 стабилно затъпява ( да не говорим тия дето са 96+ набор), но в СУ винаги ще има слаби оценки. Това не е даскало и тук не ти пишат 6, като можеш да решиш задача с косинусова теорема. Освен това не мога да разбера какво ви интересува дали ще влезете с 4.30 или 5.30 - нали все ви приемат. Нещата май опират до това, че в даскало като си с 6, значи и тук трябва да е така, ама не ! Не може всички да имат 6. Обикновено ако си в МГ и средно добър ученик, разликата между оценката в даскало и СУ е 1.5-2 единици, ако се занимаваш с математика разликата е 1, ако си доста добър, по-малко от 0.5.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Има значение специалносттаcReoLiN написа:Баловете падат поради 2 причини - да всяко поколение след 89 стабилно затъпява ( да не говорим тия дето са 96+ набор), но в СУ винаги ще има слаби оценки. Това не е даскало и тук не ти пишат 6, като можеш да решиш задача с косинусова теорема. Освен това не мога да разбера какво ви интересува дали ще влезете с 4.30 или 5.30 - нали все ви приемат. Нещата май опират до това, че в даскало като си с 6, значи и тук трябва да е така, ама не ! Не може всички да имат 6. Обикновено ако си в МГ и средно добър ученик, разликата между оценката в даскало и СУ е 1.5-2 единици, ако се занимаваш с математика разликата е 1, ако си доста добър, по-малко от 0.5.
КН правеж