[КСК 2011] Кандидати за Право

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
joji
В началото бе словото

Re: [КСК 2011] Кандидати за Право

Мнение от joji »

"Утре" е денят на нашите кошмари.... lalala поздрав за всички във форума ... малко попромених текста но нищо :)
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от alice. »

аз винаги съм искала това да уча, тъй като половината ми рода работи в съдебната система. това естествено не значи, че всички имат юридическо образование или пък супер големите връзки, с които да ми е сигурна работата, а по-скоро ми е повлиял фактът, че цял живот слушам за еди кое си дело и не знам си кой си закон и пр.; била съм много пъти в СРС и СГС, разглеждала съм разни дела, запознавала съм се с адвокати, съдии, нотариуси и т.н. и наистина ми е доста интересна цялата система и професия. и аз подобно на Never към края на 11-и клас почнах да се преориентирам към психологията, но по-скоро защото не знаех дали ще се справя с цялото учене по история и литература и не исках всички около мен да се надъхват как ще продължа едва ли не семейната традиция, пък накрая да взема да се проваля.. е, в момента и аз съм на кантар, изобщо не знам дали ще вляза, но тези фактори, които ме разколебаха преди година, сега изобщо не ме притесняват, тъй като знам, че го правя единствено заради себе си. и дори и да не успея тази година просто следващата ще се прехвърля и ще продължа да си следвам целта : )
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология
Курс: втори

Мнение от yolinaA »

Never, добре дошла в клуба на тийн годините. Погледни го от хубавата страна - колко си разностранна, това може да ти е само в плюс. :albino:
Аватар
polestrio
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от polestrio »

Леле каква Драма ... Аууу ... Хора плс не превръщайте форума в чат за трогателна душевна изповед в стил Росалинда :Laie_93:
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

alice., имаш огромния късмет да познаваш професията отвътре така. На мен именно това ми беше от притесненията, защото никой близък не е правист, така че амбицията ми бе построена главно върху готините сериалчета и още по-готините книжки. И в един момент се оказва, че познавам американската правна система по-обре от българската. xD
Това ми е сред главните притеснения, много наивно същественце съм.
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
Teri.Al
В началото бе словото

Мнение от Teri.Al »

Ако тръгнем по логиката,че не познаваме никой в дадена професия,нямаме никакви връзки и т.н, следва че не трябва да учим нищо,защото после няма кой да ни помогне.Разбрала съм,че всичко в живота е на късмет,така че ние нека завършим успешно,пък каквото стане.Иначе и аз нямам търпение за утре.Видях в една др тема,че са звъняли и са казали утре,не днес.Успех на всички
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

А, аз изобщо не говорех за връзки, по-скоро за познаване на професията, което да ти дава сигурността, че си наясно, че наистина това е нещото, с което искаш да се занимаваш. ^^
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
alice.
От дъжд на вятър

Мнение от alice. »

е аз съм далеч от мисълта, че познавам нещата от вътре, по-скоро този минимален допир с материята ми е подбудил интереса. горе-долу до това ми се простират "връзките" ако дори мога да ги нарека така : ) наистина, както казва Teri.Al, повечето неща се случват благодарение на голяма доза късмет, така че..да видим първо класиранията утре, пък после ще му мислим.
Аватар
Osten
В началото бе словото

Мнение от Osten »

“Един-единствен адвокат с куфарче може да открадне много повече пари от сто души с пистолети”

Не знам дали някои до сега си е правил сметка като влезе - Лесно ли се учи? Колко е материала? .. Имам 2ма адвокати в къщата си ;). Всичко каквото сте чели до сега не може да се сравнява с томовете учебници по "Право". Лично аз малко се плаша. Изпитите са си тежки. Особено държавните на края - но тук важи това: "Кой издържи!".
Не мога да летя.Но се чувствам така сякаш мога.Искам да полетя! Защото съм щастлив. Да. Щастлив съм. Ха-ха!

Право - редовно - II курс
Аватар
joutsenlaulu
От дъжд на вятър
Специалност: istoria

Мнение от joutsenlaulu »

Даааа, знаех сиаз че ще е известно затруднение факта, че мама и тате не са в системата, ама пусто не ми увря акъла. Значи да се насочвам към полиграфията, че поне с това разполагам
Аватар
infatuation
В началото бе словото

Мнение от infatuation »

Затова има определен брой места и подбор на кандидатите. За мен лично с изпита по история се проверява капацитета на запомняне, а с този по литература-на мислене. В специаност Право влизат интелигентни и амбициозни млади хора, въпросът е това да се запази до 5-ти курс :wink:
Не се унижавай да питаш: Ще победим ли или ще загинем? Воювай!
Никос Казадзакис
Аватар
Osten
В началото бе словото

Мнение от Osten »

Аз не демотивирам никого. Връзките после ли? Ами не знам. Баща ми се учеше от една адвокатка колежка. И докато влезе в крак с нещата,( а знаеше много след като завърши) мина дооста време. Докато разбереш как става това и онова, да търсиш алинеи, точки .. и изразяването ! Най важно е как ще се изразиш ! Ако си писал глупости..направо отхвърлят. Но не е само адвокат бе :lol: ! Аз се радвам че можеш и да влезеш в системата на МВР и с "Право" , могат да ти вдигнат и ранг и какво ли не още. Само ще връткаш едни ключове :) ! За това за мен лично - правото е велико ! Законите знаеш ли ги няма кой да те ебава ;) !

Само да кажа, взех от на баща ми бюрото няколко томове :lol: .. То цялото е пълно с учебници :X..

"Българско гражданско право", (Осмо издание), на Ciela издателство, от Живко Сталев - над 1000 страници :lol: .. "Гражданско съдопроизводство" - Любен Корнезов на Софи-Р издателство - Том първи 608 страници ( а изглежда все едно има 300!!! ) и Том втори - над 1000 страници. И това са само както виждате - БГ гр. право и Гр. съдопроизводство. А те са много xD ..

А да и е ценомании - по 40-50 лева да ги иба в учебниците :X ..
Последно промяна от Osten на 28 Юли 2011, 12:18, променено общо 1 път.
Не мога да летя.Но се чувствам така сякаш мога.Искам да полетя! Защото съм щастлив. Да. Щастлив съм. Ха-ха!

Аватар
joutsenlaulu
От дъжд на вятър
Специалност: istoria

Мнение от joutsenlaulu »

Както и да е, да не бистрим интелектуалните възможности на завършили в ЮФ, че аз лично познавам двама индивида, по настоящем адвоката , които представа си нямаш колко са семпли /че ми е неудобно да кажа тъпи, или нещо такова /. Само ще кажа, че до известна степен това проверяват историята и литературата, но има толкова субективизъм в оценяването, че ако може да се измери количествено, ще стане страшно:)
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

Osten написа:“Един-единствен адвокат с куфарче може да открадне много повече пари от сто души с пистолети”

Не знам дали някои до сега си е правил сметка като влезе - Лесно ли се учи? Колко е материала? .. Имам 2ма адвокати в къщата си ;). Всичко каквото сте чели до сега не може да се сравнява с томовете учебници по "Право". Лично аз малко се плаша. Изпитите са си тежки. Особено държавните на края - но тук важи това: "Кой издържи!".
Затова приемат 300 души и след 5 години се дипломират 400 в СУ и има поне още 5 юридически факултета в страната :mrgreen: или пък всички имат огромните връзки, за да завършат един ЮФ, но нямат да започнат работа ли???

Хайде бъдете малко реалисти. В други специалности, например химия (където баловете за прием са значително по-ниски), завършват два пъти по-малко студенти, отколкото започват. А не смятам, че там има по-малко за учене или материята е по-лесна. Тонове книги и учебници има за всяка специалност, не идеализирайте тази, която вие сте си харесали. Спокойно, който се е записал, ще завърши (освен, ако не си неповторим мързел или си се записал ей така, за да имаш "висше"), просто най-вероятно няма всички да имат в дипломата си успех 6.00, както е в гимназията. А който е кадърен, ще покаже живота, не университета. Това просто е едно начало.
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Аватар
Osten
В началото бе словото

Мнение от Osten »

Мда "който се е записал ще завърши". Важното е какво знаеш на края ;). Не ми обяснявай за химия и др. неща - ще живея с приятел който ще учи Медицина в Медицинския факултет ;) ! Много умно момче, влезе с по 5,73 и 5 и нещо по химия и биология. Много добре знам за какво иде реч. Не е въпроса да влезнеш и да учиш. А да поемаш. Да попиваш. Нищо няма даром и няма шега на тоя свят. Никой не се е родил научен. За това се радвам че като влезна ще уча с голяма амбиция и ще мачкам всичко :twisted:

Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”