Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от jolly_f »

Някой да знае дали има граматика, в която да не ми обясняват лесните неща, които сме взели още в 8-ми клас, а само примерно изключения и по-заплетени неща като "unreal tenses" например...
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

jolly_f, в отговор на твоя въпрос, ти давам този линк http://pons.bg/index.php?act=products&do=details&id=310 :D . Тук ще намериш "Advanced Grammar in Use" by Martin Hewings - това е граматика от поредицата на т.нар. "Граматика на Мърфи", но е предназначена за хора, които са Advanced или се стремат да достигнат това ниво. А тази синята на Мърфи, която е наистина много популярна, е предвидена за ниво Intermediate, за което се счита, че сме достигнали в края на подготвителния клас.:)

Аз точно тази Advanced граматика я нямам, но получих брошура на ПОНС, където книгата беше промотирана, и сериозно се замислям дали и аз да си я купя :roll:. Бих помолил всеки, който я притежава, да сподели своите впечатления. :bounce:

П.П. С настоящия си пост не целя да правя каквато и да била реклама на ПОНС
1968 - 1999 - 2008 - ?
Isak
В началото бе словото

Мнение от Isak »

Здравейте, искам да попитам някой дали може да ми даде инфо за курс който се провежда през Априлската ваканция (или просто в скоро време) по английски в СУ. Преди време чух за такъв бърз курс на който ти обясняват най-вече как се прави есето (което ме интересува всъщност)
Lost in the woods
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

gbog написа:jolly_f, в отговор на твоя въпрос, ти давам този линк http://pons.bg/index.php?act=products&do=details&id=310 :D . Тук ще намериш "Advanced Grammar in Use" by Martin Hewings - това е граматика от поредицата на т.нар. "Граматика на Мърфи", но е предназначена за хора, които са Advanced или се стремат да достигнат това ниво.
Имам я тази граматика... и е вярно, че има неща, които не знам, но има и много, които вече ми е писнало да чета, защото винаги ги пише в началото на различните уроци... Явно ще трябва пак да чета всичко :)
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
darky
Пишеща машина
Специалност: НУПЧЕ
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от darky »

Isak ще се радвам и аз да видя някаква подобна информация :)
Изображение
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

на мен ми казаха, че на този курс правели тестовете от книжките на СУ ама не знам до колко е вярно...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Isak
В началото бе словото

Мнение от Isak »

Предполагам, че като правят книжките има и обяснения и т.н. :) Не очаквам кой знае какво, стига да ми обяснят как се прави есето :)
Все пак някой да да има инфо ?
Lost in the woods
Аватар
Marieta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Marieta »

Есето ми е най-големият проблем :roll:
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

е ама то и в книжките си ги има обясненията...абе ше е яко ако правят подобни тестове ама не баш същите
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

Аз се отказах от курса по английски... Мислех да ходя, но все пак ходя на уроци. Нямам идея на какво ниво се води курса... Едва ли ще те научат на нещо по-различно от книжките. А колкото до есето, едва ли ще тръгнат да ти проверяват точно на курс, който е 5 дни. За есето трябва писане, писане и пак писане(дори и да грешиш)... Все пак докато пишеш проверяваш много неща в речника. Никой няма да ти спусне отгоре какво точно трябва да напишеш... Така е и с теми по литература, история и т.н.
borislavalex
В началото бе словото

Мнение от borislavalex »

А има ли някакви промени при упражненията, които ще дадат или са същите? :roll:
Аватар
darky
Пишеща машина
Специалност: НУПЧЕ
Обратна връзка:

Мнение от darky »

при есето си трябва въображение и добро боравене с думите, които знаеш :P
и да разтягаш умерено локуми :lol:
Изображение
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

...и да си знаеш добре предлозите :) Защото преди често се колебаех кой глагол с кой предлог беше... сега вече им свикнах :)
Аватар
crystal
В началото бе словото

Мнение от crystal »

Isak написа:Предполагам, че като правят книжките има и обяснения и т.н. :) Не очаквам кой знае какво, стига да ми обяснят как се прави есето :)
Все пак някой да да има инфо ?
правят се същите тестове от книжките. миналата година минахме 1ва и 2ра,доколкото си спомням. обясненията са общо взето същите като тези отзад след отговорите. имаше и една папка със сниманици с допълнителни материали. колкото до есетата... всеки ден си носиш едно твое и на другия ден ти го връщат проверено. за есето не обясняват в този курс - имаше си специален, но на него не съм ходила.
както и да е... нали влязох английска филология хаха :albino:
Hold ur breath and count to ten
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

crystal, колко изкара на изпита :D
Публикувай отговор