Теми Литература 1990-2007
Мен ми се струва, че са 3-4 автора и това е. Пък най ми е странно като дадат двама - трима с 6.00 по ТВ-то и ги питат : ''Вие как се подготвихте, колко учихте, на уроци ходихте ли?" и вечният отговор "Подготвих се съвсем сам/а, четях произведенията и слушах в училище" .. Как един път тези, които са изкарали пълните шестици пък не са ходили на уроци
Та доста познати твърдят, че това са хора, които просто са знаели темата или поне 2-3 възможни и са ходили на уроци при някой от проверяващите, а това не могат да го оповестят..
Не знам колко е вярно, понякога ми се струва, че това са приказки на неприети, но друг път ..
Не знам колко е вярно, понякога ми се струва, че това са приказки на неприети, но друг път ..
- Mira-kiflichkata
- В началото бе словото
Да, но в УНСС тая година са апсолютно извратени критериите.HaPuCyBaHa написа:Сигурно ще е някой популярен и обичан автор, защото са им по-малко кандидатите и няма да искат хората да влизат с 3ки. Ще звучи много тъпо в Софийския да се влиза с оценки 3,4,5, а в УНСС с над 5,50. Ние може да си знаем, че да пишеш съчинение е 10000 пъти по-трудно от тест, но в обществото това не е така известно. СУ не може да си подрони така авторитета с трудна тема и лоши оценки.
Nice from far, far from nice 
миналата година бях учила за далчев, но като се падна той, реших да пиша по цитатите. гооооляма грешка. сега каквото и да се падне на първата тема, пиша по него и това си е. доказаха ми, че "не познавам творчеството" на двамата си любими автори, че "не умея да анализирам и изграждам тези" . и ако ви звуча обидена - няма как, още позеленявам от яд като си спомня. никакви рискове и разчитане на интелект, стил и познания. ще си пиша назубрените анализи и това е!illy написа:Именно!Просто съм убедена, че 80 % от хората въобще не са си направили труда да го научат
![]()
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- reni.misskiss
- В началото бе словото
- Mira-kiflichkata
- В началото бе словото
Ето затова избягвам да спяreni.misskiss написа:Сънувах, че някакви момчета си седят, ама някакви физиономии, които никога не съм виждала и седят и четат вестник и си говорят "Как е можело да се падне Йовков". Не знам, но това ме уплаши на сутринта.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nice from far, far from nice 
- reni.misskiss
- В началото бе словото
Ха ха. Да, ама в 2 сутринта вече ми се спеше... Е сега гадното е, че след малко ще седна и ще чета много за Йовков и ако сънят ми ме е подлъгал (което 99% така), ще стане лошо........Mira-kiflichkata написа:Ето затова избягвам да спяreni.misskiss написа:Сънувах, че някакви момчета си седят, ама някакви физиономии, които никога не съм виждала и седят и четат вестник и си говорят "Как е можело да се падне Йовков". Не знам, но това ме уплаши на сутринта.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...страх ме е какво ще сънувам.Все пак накрая сигурно ще се докарам до халюцинации
![]()
![]()
![]()
"Истинското щастие не е нищо друго освен добро здраве и лоша памет"
- HaPuCyBaHa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
е това за критериите им го знаем само ние - кандидатите и близките ни. а обикновеният българин вижда високи оценки в УНСС и ниски в СУ, увеличаване на кандидатите в УНСС и намаляване в СУ.
Да, но в УНСС тая година са апсолютно извратени критериите.Нормално ли е тавана да се определя от човека с най-добър резултат?...малко е нереалистично. Такива сравнения м\у СУ и УНСС са...
И да бе, обичан автор...по историята темата не беше от най-лесните. При това положение кое точно ви кара да мислите, че по литература ще вземат да дадат нещо супер лесно.Лично аз смятам, че отново ще е касапница...очаквам нещо трудно
Темата по история нищо не им пречи да е лоша на предварителния, защото има и редовен.
"Светът, в който живееше, беше еснафски и ограничен, а тоя, за който мечтаеше - приказен..."
- HaPuCyBaHa
- В началото бе словото
- Обратна връзка: