Клуб на разочарования дървен философ

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

inaccessibility написа:иначе доколкото видях темата се раздъвква около семантични недоразумения и до там... :?
Ми така и подхожда на едни истински дървени философи, правиш си дъвка от семантични недоразумения, навлизаш в излишни схоластики и пр.
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

MZ4 написа:
inaccessibility написа:иначе доколкото видях темата се раздъвква около семантични недоразумения и до там... :?
Ми така и подхожда на едни истински дървени философи, правиш си дъвка от семантични недоразумения, навлизаш в излишни схоластики и пр.
не е като да не е забавно :P
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Жената е... айде не жената, че звучи сексистки и едностранчиво... любoff-та е и рая, и ада. Кара те да бълнуваш херувимчета, докато се пържиш в казана на собствените си заблуди. Това, ако си от късметлиите. А за губещите, сравнението рай-ад не е точно. Усещането е по-скоро както ако арабски боец, заслужил с кръв и жертви своите 70 девици се окаже в християнския рай, където го очаква само блаженството от вечното смирение и всички са безполови, демек непоправимо девствени. Амин!
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

tamerlan написа:Жената е... айде не жената, че звучи сексистки и едностранчиво... любoff-та е и рая, и ада. Кара те да бълнуваш херувимчета, докато се пържиш в казана на собствените си заблуди. Това, ако си от късметлиите. А за губещите, сравнението рай-ад не е точно. Усещането е по-скоро както ако арабски боец, заслужил с кръв и жертви своите 70 девици се окаже в християнския рай, където го очаква само блаженството от вечното смирение и всички са безполови, демек непоправимо девствени. Амин!
Оооо рая е мястото лишено от тестостерон, прогестерон, естроген... Нямам търпение понякога :D
Адът - това са другите (това мноого по-умен от мен го е казал)!
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

united_colors написа:Адът - това са другите (това мноого по-умен от мен го е казал)!
и по-точно Сартр :wink:
la consolation des arts...
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Много станахте на/дървените философи...
.
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

NanOwaR?! :lol:
да управляваш означава да служиш
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Днес бях два пъти на работа, два пъти на лекции и веднъж на кръчма. Някъде по средата спонтанно и мимолетно стигнах до категоричното умозаключение, че само безусловният мързел води до философско вдъхновение. Спи ми се.
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
crazy kaio
От дъжд на вятър

Мнение от crazy kaio »

Мързелът не води до философия, а скуката. При мен и алкохолът :)
Born to lose
Live to win!
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

:twisted: Хммм...с цел да ме линчувате-понеже сте мнозинство-Мразя хора,дето мн говорят,а нищо не казват...въпросните дървени философи :roll: Ама сдухвайте си се дее :D
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

clessy написа::twisted: Хммм...с цел да ме линчувате-понеже сте мнозинство-Мразя хора,дето мн говорят,а нищо не казват...въпросните дървени философи :roll: Ама сдухвайте си се дее :D
Няма да те линчуваме, ама какви работи може да ти наговорим :lol:
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Свободата води до философията. :idea:
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

tamerlan написа:Няма да те линчуваме, ама какви работи може да ти наговорим :lol:
И т'ва не можете,щото сте разочаровани и сте се сдухали...
уж сте (на)дървени...ама май не сте... :?
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Jamesmagno написа:Свободата води до философията. :idea:
А философията към свободата - не ... ?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Според мене смисъл има
само в детската градина...

Слушам си аз тая песничка и се чудя - мааму, кога всичко станало толкоз сериозно? Проспал съм нещо явно и безгрижната младост е тръгнала да свършва. Вече е важно какво и за колко работиш, важно е какво и къде учиш, важно е кого познаваш, важно е да си достатъчно добър за работодатели, преподаватели и други отговорни елементи, щото вече и конкуренцията станала една сериозна :roll: Пие си човек бирата с разни стари и нови дружки и открива, че те мислят и смятат разни планове и интриги :roll: Даже и политическите дрязги с колегите от шегички минаха към клетви :shock: Всичко живо тръгнало да се състезва, съревновава и сравнява... пак същите идиотщини като от детството, но с голяма доза злоба и лицемерие :roll: Бах маааму, бах мааму, направо му се отдървва философстването на човек :?
...Хей ръчички, хей ги три,
но едната е с пари!
Май че иска да ни купи,
по-добре е да я счупим!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”