English

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

Ако изкараш над 5,50 на 3-ти кръг на олимпиадата влизаш във всяка специалност, която се кандидатства само с англ., напр. филологиите и те приемат извън определените бройки за специалността :)
Аватар
Lace
В началото бе словото

Мнение от Lace »

Това сигурно ли е?
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

Проучих доста - досега винаги е било така :) надявам се че от СУ няма да ни изненадат с някакви промени ....
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

aya написа:Ако изкараш над 5,50 на 3-ти кръг на олимпиадата влизаш във всяка специалност, която се кандидатства само с англ., напр. филологиите и те приемат извън определените бройки за специалността :)
Никога не съм чувал такова нещо :shock: Кой ви го е казал това?
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Така е. За хора които са се явявали на олимпиада и имат над 5.50 могат да запишат всяка една специалност, която е с изпит, по предмет като този държан на Олимпиадата.
Има определени бройки извън плановия прием, за такива гении :)
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Dagegen
В началото бе словото

Мнение от Dagegen »

я кажете как се оценява изпита по английски в СУ ... от колко до колко точки каква оценка се пише да имате идея ? :)
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

относно дължината на есе-то - аз написах малко над 700 думи есе и не ме санкционираха. важното е да ти е завършена мисълта и без излишни отколнения
пишете като разберете датата за изпита че май пак ще се явявам :)

п.с. относно оценяването ... ех че не помня вече а знаех ... има си някаква схемка .. мисля че до 2 грешки имаш 6.00 имаше нещо като трябва да изкаращ 16 точки на диктовката и граматиката за да ти проверят есето което някак си го тълкувам като 41т. и нагоре за 3
и т.н. но когато ходих на курса към уни-то там преподавателката го смяташе по формулата 6*точки/80 = оценка :)
т.е. ако имаш 70т оценката ти е 6*70/80=5.25 което е идеална оценка :)

п.п.с. питайте питайте интересно ми е :) :) :)
стрийм
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

5.50? Аз разбрах, че е само за тези, които имат 6.00. Кажете от минали години има ли лица, които са имали 5.50 и са ги приемали без изпит ;)

Стискайте палци всички да се видим в София на 14-ти април !!! Втория кръг беше доста брутален... рийдинга ме ската отвсякъде ;) Другото що-годе... биваше.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Аз имам спомен, че е над 5.50, не кръгло 6. Ама вие сте някакви късметлии, в нашето училище миналата година първия кръг на олимпиадата беше пълна пародия, учителите бяха подбрали някакви ужасни упражнения, на места текста не се четеше, защото беше кофти ксерокопиран (отделно беше и кофти напечатан), а накрая дори не ни казаха резултатите. Единственото хубаво беше, че писаха по една шестица на ентусиастите, ама аз така и така си имах сигурна шестица за годината..

А за оценяването - доколкото си спомням 45 т. е равно на 3, оттам нататък всяка точка са 7 стотни.
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

А втория кръг един и същ за цяла България ли беше ;) щото този път не беше Patch-Work (отвсякъде клъцнато и лепнато по малко)
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

И аз това се чудя - нищо че е областен ... Ей, Error correction-a беше ли за Клеопатра :?: А темата за есето - цитати на Шекспир и от Paradise Lost :?:
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

хаха, наистина ли е имало такива цитати :D красота, трябваше да отида! милтън е велик, за шекспир няма да коментирам...
ех, че ме е яд :x
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Да...и аз май бях кажи-речи единствената, която се кефеше на темите за есето...Другите всичките прореваха...сложни им били, не ги разбрали... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

можеш ли да ги цитираш дословно...абе каквото помниш :wink:
pls
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

От Шекспир, "Хамлет" беше нещо от типа "Give me a man that is not a slave to his passions", а от John Milton беше чат-пат нещо такова: "The mind has his own place and it can make a Hell of Heaven or a Heaven of Hell"...приблизитерно... :roll: Аз по първата писах
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”