English
Модератор: Boromir
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Никога не съм чувал такова нещоaya написа:Ако изкараш над 5,50 на 3-ти кръг на олимпиадата влизаш във всяка специалност, която се кандидатства само с англ., напр. филологиите и те приемат извън определените бройки за специалността
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- JackInTheBox
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
относно дължината на есе-то - аз написах малко над 700 думи есе и не ме санкционираха. важното е да ти е завършена мисълта и без излишни отколнения
пишете като разберете датата за изпита че май пак ще се явявам
п.с. относно оценяването ... ех че не помня вече а знаех ... има си някаква схемка .. мисля че до 2 грешки имаш 6.00 имаше нещо като трябва да изкаращ 16 точки на диктовката и граматиката за да ти проверят есето което някак си го тълкувам като 41т. и нагоре за 3
и т.н. но когато ходих на курса към уни-то там преподавателката го смяташе по формулата 6*точки/80 = оценка
т.е. ако имаш 70т оценката ти е 6*70/80=5.25 което е идеална оценка
п.п.с. питайте питайте интересно ми е

пишете като разберете датата за изпита че май пак ще се явявам
п.с. относно оценяването ... ех че не помня вече а знаех ... има си някаква схемка .. мисля че до 2 грешки имаш 6.00 имаше нещо като трябва да изкаращ 16 точки на диктовката и граматиката за да ти проверят есето което някак си го тълкувам като 41т. и нагоре за 3
и т.н. но когато ходих на курса към уни-то там преподавателката го смяташе по формулата 6*точки/80 = оценка
т.е. ако имаш 70т оценката ти е 6*70/80=5.25 което е идеална оценка
п.п.с. питайте питайте интересно ми е
стрийм
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз имам спомен, че е над 5.50, не кръгло 6. Ама вие сте някакви късметлии, в нашето училище миналата година първия кръг на олимпиадата беше пълна пародия, учителите бяха подбрали някакви ужасни упражнения, на места текста не се четеше, защото беше кофти ксерокопиран (отделно беше и кофти напечатан), а накрая дори не ни казаха резултатите. Единственото хубаво беше, че писаха по една шестица на ентусиастите, ама аз така и така си имах сигурна шестица за годината..
А за оценяването - доколкото си спомням 45 т. е равно на 3, оттам нататък всяка точка са 7 стотни.
А за оценяването - доколкото си спомням 45 т. е равно на 3, оттам нататък всяка точка са 7 стотни.
- TimShel_Girl
- Драскач
- TimShel_Girl
- Драскач
От Шекспир, "Хамлет" беше нещо от типа "Give me a man that is not a slave to his passions", а от John Milton беше чат-пат нещо такова: "The mind has his own place and it can make a Hell of Heaven or a Heaven of Hell"...приблизитерно...
Аз по първата писах
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"