"За" или "против" църковния брак?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор

"За" или "против" църковния брак?

ЗА
55
71%
ПРОТИВ
22
29%

Общо гласове: 77

Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: "За" или "против" църковния брак?

Мнение от black_lady »

Wizzy написа:ЗААА!За мен така една сватба ще е още по красива ..и брака между двама души още по значим и безценен! Вълшебно преживяване ..което се надявам един ден да изживея!
На колко си години, викаш...? :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Wizzy
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Wizzy »

На 19 съм..но не виждам защо явно е толкова "глупаво" моето мнение за църковния брак! И трябва да
ме прави хлапе.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Намеквах само че повечето момичета сме толкова романтични в тинейджърските си години, после сваляме розовите очила и ставаме повече реалисти :compress: Това имах предвид, не съм искала да те обидя. Иначе ако действително не срещнеш хора (т.е. мъже), които да ти убият романтичната страна - евала. Но на нас другите ни се случва да попадаме на такива. All the time.
Изображение

Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

black_lady написа:Иначе ако действително не срещнеш хора (т.е. мъже), които да ти убият романтичната страна
Айде ся
Къв е тоя сексизъм?

Апропо и аз като прочетох въпросното мнение реших, че съм попаднал у форума на Кой е по-по-най
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

black_lady написа:Намеквах само че повечето момичета сме толкова романтични в тинейджърските си години, после сваляме розовите очила и ставаме повече реалисти :compress: Това имах предвид, не съм искала да те обидя. Иначе ако действително не срещнеш хора (т.е. мъже), които да ти убият романтичната страна - евала. Но на нас другите ни се случва да попадаме на такива. All the time.
Тва прозвуча също в тийн-стайл: защо все НЯКОЙ трябва да ви убива романтичната страна? Човек сам си я убива и ако има воля, характер и прочее, никога няма да се даде на мъж,жена или тонове от тях да му разбият романтичността. Само слабите женки позволяват на някой батко да им обърне представите, докато силните и след 10 боклучави мъжаги, пак ще са си същите....

Ест, силните жени са все по-малко вече, аз познавам некви, но са сред море от жени, които се дават да ги разпилавят какви ли не прошляци...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

The Stig написа:Айде ся
Къв е тоя сексизъм?
Ще ти отговоря така: за колко романтични мъже и за колко романтични жени се сещаш в момента? :lol: Трябва ли да напомням за:

Изображение
Kristo написа:Човек сам си я убива и ако има воля, характер и прочее, никога няма да се даде на мъж,жена или тонове от тях да му разбият романтичността. Само слабите женки позволяват на някой батко да им обърне представите, докато силните и след 10 боклучави мъжаги, пак ще са си същите....
Кристо, процесът, за който говориш, се нарича порастване. Осъзнаваш, че това, на което те учат хубавите филми и книги, всъщност не става точно така в реалния живот. И айде не ме учи точно пък ти на романтика, моля ти се. Няма да обяснявам защо.
Изображение

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

black_lady написа:
Kristo написа:Човек сам си я убива и ако има воля, характер и прочее, никога няма да се даде на мъж,жена или тонове от тях да му разбият романтичността. Само слабите женки позволяват на някой батко да им обърне представите, докато силните и след 10 боклучави мъжаги, пак ще са си същите....
Кристо, процесът, за който говориш, се нарича порастване. Осъзнаваш, че това, на което те учат хубавите филми и книги, всъщност не става точно така в реалния живот. И айде не ме учи точно пък ти на романтика, моля ти се. Няма да обяснявам защо.
Защо да не те уча? Аз мога да уча ексимосите да правят снежни човеци, от 10 кладенци вода нося - Сахара море да направя...

Мисълта ми е, че хубавите филми и книги са едно, ама нормалното щастие съществува и е постижимо. Да не говорим, че порастването няма нищо общо с "усещането за романтика". Едно е да минеш серия катарзиси, кризи, разочарования и прочее, ставаш по-зрял човек. Но усещането за романтика, за любов и прочее не се губи... Човек сам може да си го отреже от живота, животът няма как да му го резне.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Значи влагаме различен смисъл в думата романтика. Защото за голяма част от малките наивни тинейджърки романтиката е начин на живот - и точно тая крайност видях аз в онова мнение по-горе и тя беше онова, което не ми хареса. Това води до нездравословно идеализиране на голяма част от индивидите, които срещаш, и нереалистични очаквания от тях и бъдещите ви отношения. Стигаш до безумства от сорта на "любов от пръв поглед" и други глупости и свършваш влюбвайки се в любовта, а не в самия човек какъвто е реално. Накрая научаваш по трудния начин, че първото ти момче няма да бъде последното (може на някои да се случва, ама май аз поне не познавам такива). И не става дума за това, че мъжете са боклуци. Става дума за това, че просто си имат недостатъци, понякога сериозни, противоречащи силно със светлия идеалистичен образ на Prince Charming, които ако не се научиш да ги виждаш реалистично и да ги приемеш, научавайки се да живееш с тях, то романтичната ти душа ще бъде сериозно наранена и увредена.
Изображение

Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

black_lady написа:
The Stig написа:Айде ся
Къв е тоя сексизъм?
Ще ти отговоря така: за колко романтични мъже и за колко романтични жени се сещаш в момента? :lol:
Бройката е една и за двата пола :dontknow:
А момчето на картинката си е също толкова романтично, колкото и момичето - търси перфектната си половинка :wink:
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Wizzy
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Wizzy »

Еднакви хора няма! Аз не казвам,че съм се пренесла от романтика..всъщност тук трябваше всеки да споделя мнението си за църковния брак! Моето мнение си остава същото ..аз съм За ..и споделих ..че ще съм много щастлива ако един ден и аз преживея тази тръпка! И в това няма абсолютно нищо лошо или пък детинско!
Колкото до мъжете..жените и изобщо стигането на темата с романтика! black_lady аз уважавам твоето мнение..но когато срещнеш мъж който ще те прави щастлива и ще ти покаже ..че не всички са еднакви ..сигурно и ти понякога ще се чувстваш романтично настроена!Момчетата не са идеални не сме и ние..даже мога да кажа ..че момичетата са станали много по зле ..но това са мой наблюдения!

"Това води до нездравословно идеализиране на голяма част от индивидите, които срещаш, и нереалистични очаквания от тях и бъдещите ви отношения. Стигаш до безумства от сорта на "любов от пръв поглед" и други глупости и свършваш влюбвайки се в любовта, а не в самия човек какъвто е реално"

Не отричам твърдението ти..защото е доста логично! Когато съм била сама..и аз съм искала да срещна едва ли не перфектното момче! Но такъв няма.."принца на бял кон" .."супермен" :shock: или секви такива! Когато срещнах моето момче..аз не съм очаквала да е безупречен ..както той ме приема такава каквато съм така приемам и аз него! И романтиката не е ..вечеря на свещи..скъпи подаръци..или всичко гледано по филмите!
Тя може да е ..просто едно мило гушкане!И ..с това досадно дълго мнение ..не целя по никакъв начин да променям мнението на някой. Но все пак ..хората не сме роботи ..да изключим всички човешки чувства дадени ни! Всеки го чака по някой идеален за него! Но не искам повече да навлизам в подробности ..за да не ме изкарате пак хлапе.. което се рее из облаците на мечтите.. и чака добрата фея да му изпълни три желания!
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”