Курсове по журналистика?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
naida
В началото бе словото

Мнение от naida »

Еее, хора, от няколко дни се ровя в тоя сайт и сега я забелязах тази тема. Мерси много за информацията и "обгрижването", страшна помощ сте, щото като го чуеш от някой, който е минал по тоя път и ти става по-леко. :) А дано се видим в "милото ФЖМК" :wink:
Защото като палава минута
внезапно грабната от дълъг ден,
живея аз от никого нечута,
а цялото небе живее в мен.
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

преди 2 години бях на кандидатстудентски курс по журналистика - не мисля че беше кой знае какво, само губене на време и пари :(
Изображение
Аватар
naida
В началото бе словото

Мнение от naida »

ok,но какво правехте там? Какво всъщност представлява курса? Лекции? :?
Защото като палава минута
внезапно грабната от дълъг ден,
живея аз от никого нечута,
а цялото небе живее в мен.
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Мен ме интересува дали разясняват какъв трябва да бъде формата на писменото съчинение
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

еваларка, тимшел :D
и аз именно това искам да знам! това есе не ме плаши, но формата...ах, формата!
представа си нямам за изискванията им, а без да съм на ясно ясно е, че ще се издъня :(
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Мен и да не кажат формата, не се плаша - ще си пиша по мое усмотрение, имам опит. :wink: Ама все е по-добре да се въртим около изискванията на комисията - ще трупаме точки просто. Иначе на е фатално - ще гледаме да блеснем със същност, не с форма :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

е нали знаеш, че само с оригиналност няма да се получи :roll:
...а и ако ти куца инфото не те виждам!(може да се падне нещо НЕОЧАКВАНО)
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Не става въпрос да се пренебрегват аргументите или оформлението... Просто казвам, че ако не разбера за някакви конкретни критерии относно формата, ще си пише доброто старо есе :wink:
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

TimShel_Girl написа:Не става въпрос да се пренебрегват аргументите или оформлението... Просто казвам, че ако не разбера за някакви конкретни критерии относно формата, ще си пише доброто старо есе :wink:
И зависи кой го провери това есе. Щот' моето беше съвсем такова, ама "не е намерен оригинален ракурс на творбата"...Гледайте форматът да ви е интересен, нестандартен ... никой няма да ви обясни точни критерии и така едни ще имат 6.00 за нищо работа, а други - 4.00 за блестящо есе...
*sigh*
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

хмм...отсега ми е ясно кои ще са тези с 6-ците :evil:
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

А-ха. Впоследствие ще разбереш още куп неща. Sorry...
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

аз затова оставих журналистиката на заден план; а и в Бг това уви, се води доста посредствена специалност :?
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Пуснато на: Чет Авг 03, 2006 19:21 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Относно евентуални теми, свързани с актуалните събития..имам си някои предположения :

--- Влошените ( благодарение на Калфин ) българо-македонски отношения; ОМО-Илинден срещу ВМРО и ВМРО-ДПМНЕ
---Президентски избори ( Беронов след оттеглянето на Стоянов; Анастасия Мозер/Христина Христова; Първанов; Сидеров евентуално. Отказът на Борисов ( паралелно - създаването на Г.Е.Р.Б. )
---Досиетагейт ( "Албер" , "Гоце", "Виктор", спекулации, евентуално съществуване на папка за Кр. Каракачанов - отново спекулация ); Румен Петков, предложението на ДПС ( което бая разбуни духовете )...
---Аферата с вече бившия шеф на "Топлофикация" - паралелно с това заплатата на шефа на В и К София ( 68 000 лв месечно )
---Ливан срещу Израел. Хизбулла срещу Ехуд Олмерт...Изявленията на Махмуд Абас и съответно Кондолиза Райс...
---Природни бедствия ( де да знам..."Катрина", скорошното цунами, което в крайна сметка не беше чааак толкова страшно; Наводненията в БГ, жегите в Европа...)
---Медии - риалити шоу, публицистични предавания, феномени, световно първенство...

Май туй е всичко, за което се сещам...Дано не ни изненадат много..

ТОВА съм го писала за устния ( миналата година ). Нищо от предположеното НЕ се падна...
Човек никога не знае...
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Сега нещатата ще се вЪртят около медиците ни в либия, аец-а, изборите за евродепутати и евентуално нещо ново ако изникне ;)
damien абе ще има хляб защото има много журналисти, който не са завЪршили журналистика и ще се оправят нещатата ;)
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Пак ти казвам - нищо не се знае, повярвай ми!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”