Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Пропоръчвам на всички любители - СТАРИЦАТА ОТ КАЛКУТА
от Ханох Левин

НЕЛЕПОТО ЗОВЕ :D
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

"Римска баня" гледах онзи ден в Летния театър - Варна.
Много силни артисти :D .
Не е представлението ,на което съм се смял най-много,но задължително го посетете. ;)
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хм, темичката май замря... не ходите ли на театър?
Ениуей, препоръчвам новата премиера на 199 - Малка пиеса за детска стая. Снежина Петрова кърти мивки и лепи плочки (това е лаф на Жоруел, кредитс ту хим), останалите са Вежен Велчовски, Стежан Вълдобрев, Радена Вълканова и Стилиян Стоянов.
Спектакълът е странен, започва шантаво, ако не излезете след първите 20 минути, ще останете до края и наистина ще ви хареса. Как да ви кажа....обобщено - режисьор е Галин Стоев, ако това име ви говори нещо. Ако не - идете, вижте го и или ще се научите да го избягвате, или ще започнете трескаво да търсите и други негови спектакли, които да видите. Ситуацията е като със Сънински - няма безразлични, което е и най-важното.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Някакви впечатления за "Квартет", "Слънчев удар", "Боговете" в Сатирата? Както и за "Осъдени души" в Народния и "Duende" в 199? :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

HeyGod написа:"Римска баня" гледах онзи ден в Летния театър - Варна.
Много силни артисти :D .
Не е представлението ,на което съм се смял най-много,но задължително го посетете. ;)
аз щях да заспя, защото бях адски уморена ахах :o

по темата: ходя чат-пат на представления, въпреки че напоследък не много. преди от училище 2-3-4 пъти в годината да се дигнем, но вече... за последно бях на годишнината на Сатиричния (на 1 октомври) и гледах "Старчето и стрелата" - не ми хареса :?

"Осъдени души" - надявам се цената да падне малко, че 10лв сега са ми доста.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ако сте гледали филма "Осъдени души" и ви е харесал, НЕ се лъжете да ходите в Народния. Честно.
Дуенде е нещо, близо до съвършенството, но трябва да имате малко понятие от опера поне, за да разберете някои от забавните моменти, които иначе биха си минали ей така покрай вас. Горе долу... да знаете какво представляват практикаблите (това и от театъра може да го знаете), кой е Калуди Калудов и такива дреболии. Но дори и да не ги знаете тия неща, пак много ще се забалявате, най-малкото защото Татяна Лолова е едно чудо на природата, стихия, ураган... едно от най-прекрасните неща, които някога са се случвали на нашието театрално изкуство.
Впрочем, май съм писала за Дуенде-то в някоя от миналите страници.
http://segabg.com/online/article.asp?wo ... 9&id=00001

Пускам една "лоша" рецензия, само за да знаете, че не е вярна (въпреки вярното в оновата си твърдение, че Лолова прави каквото си иска. Само че Сашо го е усетил прекрасно и я е оставил да бъде такава, каквато е и за мен това не е недостатък на режисурата. Тя е... вж. по-горе...):
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=51433
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Последно ходих в края на миналия сезон. Препоръчвам ви "Ножица трепач", ако ви се смее. Аз много се забавлявах.
ай-хубавата постановка, на която съм била, беше "Хъшове". Толкова страхотна и трогателна...направо останах без думи!
Изображение
IONCHEVA
В началото бе словото

Мнение от IONCHEVA »

Zdraveite,az rabotq v narodniq teat1r,taka che ako nqkoi ima v1prosi za predstvleniqta tam bih mu pomognala :)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа

Мнение от feichka »

IONCHEVA написа:Zdraveite,az rabotq v narodniq teat1r,taka che ako nqkoi ima v1prosi za predstvleniqta tam bih mu pomognala :)
"Осъдени души"? Благодаря! :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
IONCHEVA
В началото бе словото

Мнение от IONCHEVA »

По повод Хъшове-има страхотна сценография,модерна идея,но от актиорската игра има още какво да се изискава.Езика е прекаено опростен и това сякасш малко разваля пстановката.
IONCHEVA
В началото бе словото

Мнение от IONCHEVA »

Каня ви в Народния да я дледате,коментара ви ще ми бъде много интересен.
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Здравейте всички, които харесвате театъра. Тръгвам от последното - "Хъшове" е едно от най-гледаемите представления. То е консенсусно (ако изобщо може да има такова нещо в изкуството) и се гледа и от по-разбиращите и от случайно попадналите в театъра. Малко патоса му е в повече, но това не е критика, защото стои добре. Не е най-доброто на Морфов, но е спектакъл, който трябва да се гледа. Такъв е и "Дон Жуан". Има много добри хрумки. Контрастът Дон Жуан-Сганарел е страхотно пресъздаден от Деян Донков и Захари Бахаров. Моля да обръщате по-сериозно внимание на последния актьор. Този мъж има страхотен потенциал. В театъра има много халтура, но и много добри неща. Обърнете внимание на мненията на Търговецът на кристал - личи, че този човек не взема отношение просто така. Разбах, че последният спектакъл на Теди Москов в "Зад канала" е добър. Явно трябва да се види.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ginger написа:Обърнете внимание на мненията на Търговецът на кристал - личи, че този човек не взема отношение просто така.
Както е казал народът, БрехТ! :D Благодаря, поласкана съм.
Що се отнася до "Животно на трона" - по Гоци е (по конкретно, по "Кралят елен"), което предполага comedia del arte. Ако е така, то много се съмнявам, че Теди Москов е човекът, който да я направи и че МГТ е мястото (хайде, за второто, как да е). Като гледам как са "префасонирали" заглавието, усещам, че няма да има много от Карло Гоци, следователно вероятно режисьорът се е развихрил. Ако е успял да постигне нещо, поне близо до "Майстора и...", значи несъмнено ще си струва.
"Кралят елен" може да гледате (в стил комедиа дел арте) в театъра на НАТФИЗ, периодично гостува ДКТ - Стара Загора, а постановката е дело на Петър Пашов и си заслужава отвсякъде.
В края на ноември
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Абсолютно съм убедена, че Търговецът на кристал е много вътре в нещата, леко манипулативен, леко с намигване, а фактът че препоръчва алтернативни пространства, както и куклен театър, а не Армията, Сатирата ... (че чак и гостуващи спектакли) показва, че съм абсолютно права. Благодаря за инфото и за Гоци. На мен това е известно, а за останалите колеги в темата май не е много ценно, но ме радва факта, че все още има хора, които се интересуват от текста и от различните му реализации, защото това е ценно в театралното изкуство. Приятно ми е, че тази тема съществува и ще се радвам, ако бъда полезна и аз с моите театрални впечатления. А моите пристрастия ... по-добре да се съобразя с вашите, когато ви препоръчвам нещо, за да сте удовлетворен от преживяването. :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

-а. Момиче съм.
Аз никога не препоръчвам онова, което ще хареса на другите. Аз препоръчвам онова, което е харесало на мен, така че ще се радвам, ако ти правиш същото.
Ето, например, гледала съм Захари Бахаров твърде малко, за да изкажа мнение - към момента не е сред любимците ми, но ти насочваш вниманието ми към него. Щом другите наистина намират нещо у него, значи вероятно просто трябва да се вгледам по-внимателно.
Мнението ми не може да се промени само по отношение на Сфумато и театър София. Всичко останало е въпрос на конкретни заглавия и интерпретации, а не толкова на театри (при все, че най-често "задоволявам" театралните си щения с Т199).
Обобщено казано, актьорите, към които бих насочила вниманието на всеки, са изключително непопулярни (извън професионалните театрални среди): Георги Спасов ("Шейкспир" и "Никой не знае, че съм куче" в 199, през март ще има и премиера там, "Комедия на слугите" в Армията, "Честна мускетарска" в Младежкия (странен спектакъл е, много смислен, не го подминавайте), "Храбрият шивач", "Картонени мечти" - в Ариел театър и "Барон Мюнхаузен" (в 199 и Ателие 313), Румен Гаванозов ("Кълбото", "Ние, врабчетата", "Пинокио - забранено за деца" - всички са в ЦКТ), Красимир Недев ("Никой не знае, че съм куче" в Т199 и в много неща на Младежкия), Петър Калчев ( "Шейкспир" в 199 и в почти всичко на МГТ) - за последния, все още с много малко резерви (но все пак, той е истинската звезда сред младото поколение според мен).
От жените имам 3 любимки, които могат да направят чудеса - Снежина Петрова, Вяра Коларова и Мая Новоселска (при все, че последната е много характерна и не става за всичко).

Ginger,А твоите любимци (освен Захари Бахаров)? Постановки (впрочем, за Хъшове съм напълно съгласна, някъде го бях писала това)?

Последно - блогът в подписа ми е предимно за спектакли - такива, каквито аз съм ги видяла. Не претендирам за изчерпателност и обективност, само за искреност.
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”