Литература - темата в СУ!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

А, нещо важно, което аз поне правя от години:

http://www.vobg.net/list_articles.php?type=news

На посоченото адресче се публикува всякакво инфо относно КСК навсякъде. Всичко в пресата, в мрежата и по ТВ намира отзвук (бърз) на таз страница. Полезно е, така че който реши...знае как.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
papura
В началото бе словото

Мнение от papura »

Нека поне отдадем благодарности на новото хилядолетие, в което навлезнахме, вече не толкова скоро. Да живее прогреса на техниката и макар и малко бавен то поне е сървар, чрез който можем да си проверим оценките, а не да се бутаме при стената на плача ден след ден. :lol:
Колкото повече, толкова повече - каза Мечо Пух.
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

А сега вече, може би всички знаете, може по ICQ да задавате актуалните си въпроси на инфо център КСК в СУ. Отзивчиви са много, евала!
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
Ef
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ef »

Аз малко взех да се притеснявамр излизар че по-голямата част (вероятно) са писали по т.нар. есе, което означава, че и там ще има по-слаби оценки и критеррите за оценяване ще бъдат по-различни от миналата година.
Лошо ;)
"Лудите, лудите, те да са живи!"
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Ef написа:Аз малко взех да се притеснявамр излизар че по-голямата част (вероятно) са писали по т.нар. есе, което означава, че и там ще има по-слаби оценки и критеррите за оценяване ще бъдат по-различни от миналата година.
Лошо ;)
според мен писането на т.н. есе е лошо поради една причина - няма традиция в оценяването на такива литературни текстове, няма изградени критерии, които се са утвърдили с времето... и оценяването може да не е много обективно (доколкото въобще е възможно)... :?

едва ли броя на есетата е основание за повече слаби оценки... поне не пряко :lol:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Моето не беше точно есе,някаква смесица между есе и тема..демек бълвоч :lol:
Как можаха да дадат тоя Далчев...отвратително
Изображение
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Като чух Далчев и ми причерня.За сметка на това авторите от втората тема много ми харесаха,цитатите също.Но точно тази липса на ясно обявени критерии или пък на конструкция ме отказа.Знам ли аз кой ще чете,какво мисли той по въпроса.Искренно се надявам обаче хората,които са писали по темата да се успели да обхванат основното,което се иска и личното мнение да се оцени без предразсъдъци.Най-странно беше,че като казаха темите и едно момиче до мен ме пита:"И сега какво-да избираме една от трите теми ли?"..Щях да падна.Уж и обяснявам че второто е сравнение,тя пак ме пита дали да избере единия от двамата...Накрая писа по сравнението на цитатите де,ама пък бива ли чак такава необразованост относно формата на изпита... :?
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
Ef
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ef »

амииии аз имах предвид, че след като са повече може би ще повишат изискванията си, дето хич не ги и знаем какви са ":))

пфуууу знам ли и аз.. ма снощи сънувах нещо хубаво свързано с мойто си есенце :) :twisted: :wink: :lol:

:)))
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Ef написа: ма снощи сънувах нещо хубаво свързано с мойто си есенце :) :twisted: :wink: :lol:
дано да е пророчески :wink: :lol:
Аватар
Ef
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ef »

ах дано :)

хехе
малко остана още и ще разберем ;)
Аватар
lauren
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lauren »

съжалявам за баналния и неуместен въпрос, но кога ще стане ясно дали е имало смисъл да пиша "есето" или е трябвало да си изляза, т.е резултатите кога ще са на лице?
Flawless victory
Аватар
_kris4eto_
В началото бе словото

Мнение от _kris4eto_ »

и аз това питам- кога ще излязат резултатите?
*Идеята е да останеш в състояние на постоянно напускане, докато винаги пристигаш.Спестява запознанства и сбогувания*
Miro
В началото бе словото

Мнение от Miro »

Двете контролни теми бяха Вазов и Йовков!
Аватар
_kris4eto_
В началото бе словото

Мнение от _kris4eto_ »

олеле.... Йовков- ок, но Вазов... щяха да ме съсипят! :shock:
*Идеята е да останеш в състояние на постоянно напускане, докато винаги пристигаш.Спестява запознанства и сбогувания*
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

lauren написа:съжалявам за баналния и неуместен въпрос, но кога ще стане ясно дали е имало смисъл да пиша "есето" или е трябвало да си изляза, т.е резултатите кога ще са на лице?
по принцип казват 10 - 12 дена .. ужас... :scratch:
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”