Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
споко, аз така на 7ма съм сметнал на едно място -4+1=-2, а отделно на 8ма съм сбъркал при сметките в едната Питагорова теорема. Надявам се да не ме орежат много, при условие че методът е правилен, а съм допуснал само няколко механични грешки при бързането...
nightwish написа:После от Питагорова теорема следва,че разстоянието от А до О е
корен от 2х*х+х+1
Производната на тази функция е положителна за интервала (0;1)
Следователно максимумът се достига при 1.Стойността на функцията за х=1 е 4.Следователно ОА<=2
Колко хубаво, ама не е така...
Поне интервалът ти е вярно нагласен с тия 5/9 изкопани от...?... И разстоянието нещо фалира.
Т на Болцано всичко си казва.
Кое точно не е така?
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
nightwish написа:После от Питагорова теорема следва,че разстоянието от А до О е
корен от 2х*х+х+1
Производната на тази функция е положителна за интервала (0;1)
Следователно максимумът се достига при 1.Стойността на функцията за х=1 е 4.Следователно ОА<=2
Колко хубаво, ама не е така...
Поне интервалът ти е вярно нагласен с тия 5/9 изкопани от...?... И разстоянието нещо фалира.
Т на Болцано всичко си казва.
Когато кандидатствах бях научил, че ако не мога да го реша ще го измисля и ще го дотикам. Все пак 5/9 го докарах след 1/2, 3/4,5/7 и хех. Защо разстоянието да фалира... задачата я смятах за 10 мин на листче А5 така, че може и да греша.
nightwish написа:Аз не разбрах-моето решение ли не ти харесва или това на user-1209?
Ами разстоянието са го измислили доста добре.
Значи са положили абсцисата на пресечната точка да е алфа. Оттам неминуемо ординатата й ще е 1/алфа, защото тя принадлежи на хиперболата и тъй като координатната система е ортонормирана, разстоянието от точката до началото е корен втори от алфа квадрат + 1/алфа квадрат
И оттам продължението е тривиално.
Последно промяна от iliyan на 11 Май 2006, 11:37, променено общо 1 път.
Ти пак не ми отговори на въпроса .
Вярно е,че дадената точка принадлежи на графиката на 1/х.Но тя се получава като пресечна точка на две графики=>принадлежи и на графиката на х*х+х+1.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Ами ОК! На мен ми се струва, че начинът е само с хиперболата. Доста авторитетно е изложено всичко. Ако са ти зачели решението, страшно ще се радвам. Тъкмо ще имаш повод за почерпка.