Събудихме ли се ?

Подфорум към Физическия факултет
Публикувай отговор
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Събудихме ли се ?

Мнение от fak »

много трудно се събуждам.. всяка сутрин.. :/
la douleur exquise
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Jarmen написа:Пак ли няма да има парно, бе, ...
:roll: :roll: :roll:
Аватар
jorobekyma
В началото бе словото
Специалност: Изучаване на човешката глупост

Мнение от jorobekyma »

fak написа:много трудно се събуждам.. всяка сутрин.. :/
Подкрепям!
Мод да си, муцунки да прайш
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Е, а сега ... ?
Какви са първите Ви впечатления от факултета, от г-н Декана, от колегите Ви?
digdag
В началото бе словото
Специалност: Квантова и космическа теоретична физика
Курс: първи

Мнение от digdag »

не знам за другите, но на мен много ми хареса :) , нямам търпение да започнем и да учим :) малко не разбрах къде става записването за даден спорт и се надявам да качат програмата скоро, иначе всичко друго беше супер :)
Аватар
Mightynerd
В началото бе словото

Мнение от Mightynerd »

Програмата е качена на сайта
Jar Jar Abrams ruined Star Trek.
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото
Специалност: АМГ - задочно

Мнение от Luvitzata »

Хе хе... някой сега започват, а други вече приключиха с първия семестър. И най-сетне ще се наспя! Много е интересно, но е и малко (или малко повече) трудно. Ще се види кое от двете на сесията :?

За програмата ще трябва да проверявате редовно, понеже сега за кратък период може да се по промени малко.

Честито начало на учебната година на всички!
Take care!
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Благодаря за поздравленията, Luvitzata.
Luvitzata написа: ... И най-сетне ще се наспя! Много е интересно, но е и малко (или малко повече) трудно ...
Сега почивайте, :D но след време не забравяйте да започнете лека-полека ... :wink:
Желая Ви успешна подготовка и безпроблемна сесия!
Аватар
Mightynerd
В началото бе словото

Мнение от Mightynerd »

За вторник в програмата пише че имаме ОПМ с факулт. ОПМ е основни понятия в механиката, второто предполагам е че е факултативна дисциплина. Трябва ли да се записвам специално за нея или е автоматично
Jar Jar Abrams ruined Star Trek.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Mightynerd написа:...ОПМ е основни понятия в механиката, второто предполагам е че е факултативна дисциплина. Трябва ли да се записвам специално за нея или е автоматично
Не съм съвсем сигурен в част от отговора си, но щом никой не е откликнал, ще напиша няколко реда. От профила Ви не се разбира, каква специалност сте. Ако наистина курсът е факултативен за Вас, предполагам, че трябва да се запишете. Във всички случаи това ще разберете, щом отидете на първите занятия.

ОПМ е факултативен за повечето специалности, защото целта е да се даде възможност на желаещите да възстановят/придобият нужното начално ниво на знания по механика. Ако се колебаете дали това Ви е необходимо, най-добре посетете един-два пъти занятията. Лесно ще се разберете. :D
LightTheTorch
В началото бе словото
Специалност: Комуникации и физична електроника

Мнение от LightTheTorch »

Колегата е специалност или физика, или квантова и космическа теоретична физика. Аз лично имам 2 въпроса по програмата ( http://www.phys.uni-sofia.bg/bul/studen ... FI-Opt.pdf ). В понеделник има лекция с абревиатура УФЕР - което нямам представа какво е :) . Вторият ми въпрос е - в четвъртък по едно и също време има основи на радио електрониката и компютърни системи за специалноста КФЕ(моята). Как става чалъма там, през седмица ли сме, как са нещата?
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

LightTheTorch написа:... В понеделник има лекция с абревиатура УФЕР - което нямам представа какво е :) ...
Потърсих учебния план на специалността КФЕ, но не го открих. Предполагам, че УФЕР означава "Увод във физичната електроника и радиофизика". Това са лекции. Утре ще разберете. :D
LightTheTorch написа:... в четвъртък по едно и също време има основи на радио електрониката и компютърни системи за специалноста КФЕ(моята). Как става чалъма там, през седмица ли сме, как са нещата?
Мисля, че е просто. Обърнете внимание, че става дума за практикуми. Във Вашата специалност има доста студенти и те са разделени на групи: а, б и т.н. Най-вероятно група 4а ще има КС пр, а група 4б - ОРЕ пр. Ако не знаете, коя група сте, отидете в 10:00 и ще разберете/ще разделят специалността на групи.
LightTheTorch
В началото бе словото
Специалност: Комуникации и физична електроника

Мнение от LightTheTorch »

Според профила ми в СУСИ съм група 1 (сиреч, "а"). Иначе благодаря за отговорите ;]
Аватар
rOyals
В началото бе словото
Специалност: медицинска физика

Мнение от rOyals »

Я да попитам аз нещо пък дано някой може да отговори..Гледам в форума коментара на един юзър, че не е задължително да речем 1вата година да се запиша за спорт, а да речем 2рата?В смисъл ако в уч. план имам 2 години спорт и пише, че те са 1вата и 2рата година-това означава така или може да речем 2ра и 3та година да карам спорта.Пак казвам не съм го писал това аз затова питам :D . Понеже местата за тенис за 24 часа са се изпарили ии .. ако наистина това е вярно - бих се радвал :D .Ако ли не, утре ще пиша каквото ми дойде :x
Аватар
rOyals
В началото бе словото
Специалност: медицинска физика

Мнение от rOyals »

Какво питам и аз тука...кой може да знае освен някой по горен курс, а то почти няма ;s ..Трябваше да питам в раздела спорт ама се пак тука свои хора сме си и викам някой може да знае .. :) :) Както и да е . Е, впечатления от нашия мил факултет, от колеги, преподаватели и т.н. ? :P :) :) :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”