А тия всички бисери са мислени на момента. Къде се виждаш ти да пишеш подобни простотии от 'бяли петно'? И тва е черно, не бяло. Бялото петно е др нещо.
Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Re: Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?
Получава се, получава се. Точно в последния момент като минеш всичко, знаеш много повече, защото, примерно, ако питаш мен нещо за "На нивата", което не влиза конспекта, но е учено преди година, нищо няма да мога да ти кажа. Грам не помня. Каша се получава след такива почивки, щото се забравя.
А тия всички бисери са мислени на момента. Къде се виждаш ти да пишеш подобни простотии от 'бяли петно'? И тва е черно, не бяло. Бялото петно е др нещо.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ти не ми разбираш мисълта приятелю . Аз говоря за буквалното заучаване на готови разработки върху даден автор , не за припомняне на текст на дадена творба или прочитане на стари планове в тетрадката по литература . Има хора , които четат разработки на литературни критици , като не четат за 1-2-5 творби , а за целия учебен план , което най-често ги обърква и води до въпросните бисериiprodanov написа:Получава се, получава се. Точно в последния момент като минеш всичко, знаеш много повече, защото, примерно, ако питаш мен нещо за "На нивата", което не влиза конспекта, но е учено преди година, нищо няма да мога да ти кажа. Грам не помня. Каша се получава след такива почивки, щото се забравя.
Хора, индивидуално е. Има си ученици, които така са си научени да учат- зубрейки всичко наизуст. И за кратко време назубрят всичко. Много от тях се провалят на такива изпити, но има и такива, които пак успяват да изкарат добри резултати..и то само с бързо зубрене. Има и хора- милион пъти да повтарят нещо, учат, но почти нищо не запомнят. Напълно съм съгласна с твърдението, че онези бисери са родени от хора, които не разбират това, което учат/зубрят. Човешката памет е много индивидуална. А и има доза късмет в изпитите с темите. Случайно може да се падне нещото, което последно си чел.. може и това, което най-малко знаеш...
Успех на всички!
Успех на всички!
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
При мен също се случи късметлийско , но то каквото и да се беше паднало , щом имам текста , не ми пречи . Иначе втория срок по БЕЛ бях правил класно върху ''Книгите'' и като прочетох стихотворението , доста идеи изплуваха от паметта миbrdnc написа:Хора, индивидуално е. Има си ученици, които така са си научени да учат- зубрейки всичко наизуст. И за кратко време назубрят всичко. Много от тях се провалят на такива изпити, но има и такива, които пак успяват да изкарат добри резултати..и то само с бързо зубрене. Има и хора- милион пъти да повтарят нещо, учат, но почти нищо не запомнят. Напълно съм съгласна с твърдението, че онези бисери са родени от хора, които не разбират това, което учат/зубрят. Човешката памет е много индивидуална. А и има доза късмет в изпитите с темите. Случайно може да се падне нещото, което последно си чел.. може и това, което най-малко знаеш...![]()
Успех на всички!
Аз върху това стихотворение не съм правила писмена работа в училище, която да е оценявана, но съм писала по други две на Далчев. Тогава получих високи оценки. Дано и сега да съм се справила добре.Bestcho написа:При мен също се случи късметлийско , но то каквото и да се беше паднало , щом имам текста , не ми пречи . Иначе втория срок по БЕЛ бях правил класно върху ''Книгите'' и като прочетох стихотворението , доста идеи изплуваха от паметта миbrdnc написа:Хора, индивидуално е. Има си ученици, които така са си научени да учат- зубрейки всичко наизуст. И за кратко време назубрят всичко. Много от тях се провалят на такива изпити, но има и такива, които пак успяват да изкарат добри резултати..и то само с бързо зубрене. Има и хора- милион пъти да повтарят нещо, учат, но почти нищо не запомнят. Напълно съм съгласна с твърдението, че онези бисери са родени от хора, които не разбират това, което учат/зубрят. Човешката памет е много индивидуална. А и има доза късмет в изпитите с темите. Случайно може да се падне нещото, което последно си чел.. може и това, което най-малко знаеш...![]()
Успех на всички!
Каква втора матура избрахте?
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
На мен лично втората ми е френски. Някак ми се стори като единствен възможен вариант. Пък дали е бил правилен избор - не знам. На теста имам 5 грешки, така че ще видим.
Много ме е яд, че нямах право да се явя на матура по английски, но какво да се прави. Затова пък ще ходя на изпита на 3ти юли. =)
Много ме е яд, че нямах право да се явя на матура по английски, но какво да се прави. Затова пък ще ходя на изпита на 3ти юли. =)
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз избрах Философия . Не за друго , а защото смятам да кандидатствам 2 специалности свързани с нея , като разервни варианти . Също през цялата година бях на профил Философия и нямам проблеми с писането на есета и прочие . На теста имам 8 грешки , което не е много добре , но една оценка около 5 на тази матура ще ме задоволи напълно 
И аз в началото исках да се явя на втори ДЗИ по АЕ, но после така се наредиха нещата, че се отказах. Разгледах матурата от тази година и повечето упражнения ми се видяха лесни. Не ме е яд, но нямаше нищо да изгубя, ако се бях явила на АЕ.Never написа:На мен лично втората ми е френски. Някак ми се стори като единствен възможен вариант. Пък дали е бил правилен избор - не знам. На теста имам 5 грешки, така че ще видим.
Bestcho, мн. добър 5 не е лоша оценка.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ами да , заради това я избрахbrdnc написа:И аз в началото исках да се явя на втори ДЗИ по АЕ, но после така се наредиха нещата, че се отказах. Разгледах матурата от тази година и повечето упражнения ми се видяха лесни. Не ме е яд, но нямаше нищо да изгубя, ако се бях явила на АЕ.Never написа:На мен лично втората ми е френски. Някак ми се стори като единствен възможен вариант. Пък дали е бил правилен избор - не знам. На теста имам 5 грешки, така че ще видим.
Bestcho, мн. добър 5 не е лоша оценка.Пък и бала за тези специалности може и да не е много висок тази година. Все пак си и момче- при вас баловете са малко по-ниски. Добро е за резервен вариант.
Но и оценката ти се умножава по 2.5, а не по 3.А и не знам минималните балове за Политология.
Според инфото от миналогодишната тема- Политология 24,83. Това е бал за второ класиране при мъжете.Judas написа:Но и оценката ти се умножава по 2.5, а не по 3.А и не знам минималните балове за Политология.
Ако той има 6.00 по История, 5.50 от ДЗИ по БЕЛ, ще му трябва оценка от поне 5.25 на другата матура, за да има шансове за Политология. Това ще е, ако съдим по миналогодишния бал.Иначе за Философия сигурно ще му стигне.
Оправихме му набързо ние оценките и бала на BestchoJudas написа:Ако той има 6.00 по История, 5.50 от ДЗИ по БЕЛ, ще му трябва оценка от поне 5.25 на другата матура, за да има шансове за Политология. Това ще е, ако съдим по миналогодишния бал.Иначе за Философия сигурно ще му стигне.
Да знаеш на мен пък какви оценки ми трябват на матура, за да ме приемат в някоя от специалностите, които искам...
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Да , набързо ми оправихте оценките , обаче има малки неточности . По история оценката от дипломата ми е 5.13 , останалото е така . Очаквам на матурата по БЕЛ оценка над 5.50 , защото на теста имам не повече от 2-3 грешки , а на отворените въпроси всичко освен резюмето ми е вярно ( като казвам освен , защото то няма в отговорите написано резюме ) . И все пак смятам , че и резюмето ми е на ниво . По Философия очаквам около 5 и нещо , но ще видим
Аз съм ги записал като желания тези специалности , пък ако стигне балът , стигне , ако не , ще търся други варианти 
Ако не ти стигне балът за редовно, можеш да запишеш задочно.Bestcho написа:Да , набързо ми оправихте оценките , обаче има малки неточности . По история оценката от дипломата ми е 5.13 , останалото е така . Очаквам на матурата по БЕЛ оценка над 5.50 , защото на теста имам не повече от 2-3 грешки , а на отворените въпроси всичко освен резюмето ми е вярно ( като казвам освен , защото то няма в отговорите написано резюме ) . И все пак смятам , че и резюмето ми е на ниво . По Философия очаквам около 5 и нещо , но ще видимАз съм ги записал като желания тези специалности , пък ако стигне балът , стигне , ако не , ще търся други варианти