[КСК 2011] Кандидати за Право

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Кандидати за Право

Мнение от Kristo »

CherrySunray написа:Привет на всички! :) Искам да попитам, някой има ли представа как се санкционира недовърешено съчинение, защото времето, както, разбира се, всичко останало около изпитите , много ме притеснява. А също така се чудя дали правят някакъв проблем при повечко зачертаване и поправки, защото при мен това се случва честичко :)

Ако е недовършено, май ще ти отнемат от оценката, примерно щото "нямаш заключение". В смисъл гледай да се вместиш в даденото време, да не забравяме, че освен да довършиш, трябва и да си провериш написаното... А и то 4-5ч ли беше? Спокойно можеш да напишеш всяка тема и да си я провериш даже...

А за зачертаването и поправките - ако станат все повече, проверяващите ще го имат предвид при оценяването и дори и да няма правило, да смъкват оценки, те ще си го направят, защото цялостния облик е важен. Ако остане лошо впечетление, може от 5.00 примерно, да го смъкнат на 4,75, което си е важна разлика. Гледай да не зачертаваш много-много, просто се подготви добре
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
AlexCardo
От дъжд на вятър
Специалност: LAW
Курс: втори

Мнение от AlexCardo »

nansita написа:Там е въпроса..че през последните две години наблягам главно на История и Литературата в училище и останалите предмети - колкото за часовете и оценките.А учителят ми по история казва ,че щом се готвя усилено по история няма смисъл от трети предмет ,защото ще изкарам висока оценка и на матурата.И аз също съм сигурна в знанията си,но при всички положения няма да 6.00,а оценката ми влиза в балообразуването и не знам вече и аз.Колкото до третият предмет..ако се стигне до него си мисля за биология,защото матурата е само тест и няма да се налага да уча всяка тема ,а само основните неща.
Не си струва да слагаш история,освен ако нямаш алтернатива или пък не си сигурна в това,което знаеш.Имаш време и трети предмет да подготвиш сносно ;)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Така за матурата - не е толкова трудно да изкараш 6.00, не си мислете че е невъзможно, особено ако си добре подготвен.
Друг е върпосът, че, ако през годините имаш 6.00 не е нужно да си рискуваш тази оценка, защото и стотните са важни. Лично моят съвет е да отидеш на матура по език - не ти трябва никакво специално учене. (Подчератам никакво!) Предполагам, че няма как да не сте учили поне английски в гимназията ;) Матурите по езици са наистина лесни, пък и поне ще знаете, че щом кандидатствате Право, тази оценка няма да ви влияе, каквато и да е тя ;)

А за матурата по биология.. не се подлъгвай, че е тест - за нея си трябва четене ;) Не ти го препоръчвам като вариант ;)
cerbera
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от cerbera »

Матурата по френски или немски не е като матурата по английски... Английския се взима най-лесно, но въпреки това аз ще се явя на "Философски цикъл", щот` обичам да философствам и само от есето трябва да искарам тройка плюс няколко научкани верни отговори от теста и айде четворката мога и да я хвана...
А във ВТУ теста или темата е за предпочитане?
Изображение
nansita
В началото бе словото

Мнение от nansita »

Ами за мен въпроса не е просто да си взема втората матура,а да изкарам и на нея хубава оценка,независомо по кой предмет ще е,защото не се отразява на бала за софийски,но се отразява на дипломата :) А без матурите тя ми е 6.00..струва ли си да си я оплескам накрая с някоя 3 на матура .. За биологията съм се подлъгала ,защото материала е най-малко (учебниците за 9 и 10 клас) Естествено ,че трябва и четене,аз не се и надявам да отида без подготовка..Просто се колебаех дали изобщо да прибягвам до трета предмет и мисля ,че мненията ви ми помогнаха :) Мерси за което
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Ами nansita и аз преди матурите бях с 6.00, след матурите 5.93, но да ти кажа тази диплома е просто добро "показно" за кратко време.. Взеха ми я на всичкото отгоре при кандидатстване и воала, тази оценка 5.93 вече се забрави и нищо не значи :lol: Идеята ми е, че крайният резултат от КСКто е много по-важен от средния успех в дипломата.. Опитай се да настроиш всичко друго, така че КСК резултатът ти да е максимален. В интерес на истината аз държах матура по предмета, с който кандидатствах, но просто си знаех, че няма как да оплескам нещата.. Подготовката ми за изпитите на СУ ми осигури повече от добра подготовка за съответната матура, и в крайна сметка с нищо не се прецаках, като избрах за втора матура предмета, с който кандидатствам. Но аз бях с математика, различно е, защото до колкото знам на матурата по История влиза и допълнителен материал, различен от КСКто (ако не греша) т.е. може нещо да се прецака, е то може и със абсолютно същия материал пак да се прецака де.. Ако досега се докарала всичко на 6.00, сигурно има някой друг предмет, по който ще изкараш поне 4 примерно, ако не искаш да рискуваш, и както казах по-добре е да не рискуваш и да нагласиш всичко друго, така че да ти облагодетелства КСКто..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
nansita
В началото бе словото

Мнение от nansita »

Ами и аз така смятам..като вече имам едната шестица, която ми трябва за бала, защо да се мъча да я изкарвам на матура по история.По добре да заложа на нещо друго.И както казваш за матурата влизат теми от световната история..Ще заменя времето през което ще уча тях, за да се подготвя за друга матура : ))
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

_sonrisa_ написа:
А за матурата по биология.. не се подлъгвай, че е тест - за нея си трябва четене ;) Не ти го препоръчвам като вариант ;)
Това не е съвсем така!
Шест месеца преди матурата не бях чел нищо и изкарах със свои знания, останали от 9-ти и 10-ти клас, отличен 5.95. 8)
И ми се видя адски елементарна!!!
Мисля, че е до човек. Зависи кой каква памет е имал през годините.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Браво на теб :) Аз не съм казала, че е невъзможно - зависи как са ти преподавали, къде си учил, за какви изпити си се готвил ;)
Откровено казано аз не съм виждала матурата по биология - мнението ми се е формирало като разултат от споделен чужд опит :) Но ако говоря от свое име, при положение, че съм завършила испанската гимназия и биология на български никога не съм учила.. надали щях да се справя за 6 - в крайна сметка една голяма част от термините сами по себе си ми се губят :mrgreen:
А за конкретния случай - като учиш за други два изпита като история и БЕЛ, които са коренно различни и изискват сериозно четене, не е добър вариант да отделиш дори 2 седмици за учене по друго нещо ;) ( поне аз така смятам)
При теб предполагам, че е било различно.. с изпит по журналистика кандидатстваше, нали :?
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

_sonrisa_ написа: При теб предполагам, че е било различно.. с изпит по журналистика кандидатстваше, нали :?
Да, с изпит по журналистика ме приеха, но това не значи, че не съм се готвел 6 месеца, аз си знам как :shock: , за тоя изпит, и за другия кандидатстудентски изпит по БЕЛ.
Просто искам да кажа, че ако през 9ти и 10ти клас си бил редовен в часовете по биология, и си внимавал, без проблем се изкарва над 5,50. Но наистина зависи и от преподавателя. Моята беше много печена, и почти всички изкарахме над 5,50 на матурата по биология. И буквално от декември 2009-та, до 16ти май 2010-та, изобщо не бях поглеждал нищо по биология, дори и на олимпиадата, на която бях, не бях отварял да преговоря нещо. И не го казвам, за да си изтъкна екстраординарността :lol: , а за да подчертая, че въпросите наистина са лесни за човек, който не е имал оценка по-ниска от 5 по биология в 9-ти и 10-ти клас. :) :) :) :) :)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Извинявай, ако ти е прозвучало така, все едно омаловажавам изпита по журналистика - нямах това предвид ;) Исках просто да кажа, че е доста по-различен от един изпит по история, който изисква стабилно учене наизуст повечето пъти ;)
( Да не остават грешни впечатления :mrgreen: )
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Не остават :lol:
terrybenedict
В началото бе словото
Специалност: kskasd

Мнение от terrybenedict »

Оценката от дипломата участва ли защото примерно аз по литература и история имам 6ци, но по другото 3-4 и дали това би ми попречило евентуално, за приемане във ВУЗа.
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Не се взимат оценките от дипломата по време на кандидатстването, а само и единствено от матурите. Била първата по Литературата, а втората по История :) Дипломата не важи, колкото и на мен да ми се искаше, но уви...такива са условията! Прочети повечко за това в сайта на СУ!
nansita
В началото бе словото

Мнение от nansita »

Оценката от дипломата по История ще ти се гледа,ако не държиш матура по история
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”