Стипендии (2010-2011)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Стипендии (2010-2011)
Здравейте!
Имам един въпрос - има ли някъде информация колко стипендии ще бъдат отпуснати за всяка категория в различните специалности?
Имам един въпрос - има ли някъде информация колко стипендии ще бъдат отпуснати за всяка категория в различните специалности?
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Някой информиран може ли да се изкаже по въпроса - има ли стипендии за магистрите?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ако са платено обучение - не. Поне така пише на сайта 
Магистрите имат право на стипендия, но от втория си семестър (както първи курс) и само ако са държавнаа поръчка.
А за втори курс право някакви идеи кога са датите за отдел "Студенти"?
Въпрос - не искам да кандидатствам за стипендия по никакви социални пътеки. Не искам никакви коефициенти и тъй нататък. Защо в молбата декларация на сайта на Студентски съвет се изисква информация за членовете на семейството ми и доходите ми? Може ли да не пиша имената на роднините си и доходите им след като кандидатствам само на основание успех? Не искам да пиша имената на членовете на семейството си, тези графи задължителни за всички ли са или само за кандидатстващите на социално основание?
Задължителни са за всички. Мен миналата година ме върнаха да си го попълвам, въпреки че и аз кандидатствах само по успех.
А за какво му е на университета тази информация като не участва в разпределението на стипендиите по успех? Откъде накъде ще им пиша нашите каква заплата имат? Защо трябва да го правя това? Аз кандидатствам заради своя успех, не заради заплатата на сестра си!!!!
Тук ако има някой от студентски съвет или от екипа на университета моля да обясни?!
Тук ако има някой от студентски съвет или от екипа на университета моля да обясни?!
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
@kalispera, тези редове са задължителен атрибут от молбата. Попълват се задължително, на СУ е взел решение информацията от тях да не се удостоверява с документи. След като са попълнени, тези неща участват като коефицент 1 при всички кандидатстващи.
П.С. Ние също питахме по-висшестоящите от нас защо не се махнат тези редове, но те казаха, че са задължителни, дори и да не се удостоверява информацията в тях с документи.
П.С. Ние също питахме по-висшестоящите от нас защо не се махнат тези редове, но те казаха, че са задължителни, дори и да не се удостоверява информацията в тях с документи.
А защо са задължителни?
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Защото участват, според правилата при всички молби тези редове с коефицент 1 !
Продължавам да не разбирам смисъла от цялото занимание - какво значи коефициент 1? Умножавате ми успеха по 1 защото аз и семейството ми имаме доходи? Иначе ако нямаме никакви доходи или не ги напиша какво - ще ми го умножите по 0 и ще имам успех 0?
Отново ви питам: защо ви трябват тези данни за доходите моите и на роднините ми? За какво са ви, след като класирането е по успех, а не по доходи?
Отново ви питам: защо ви трябват тези данни за доходите моите и на роднините ми? За какво са ви, след като класирането е по успех, а не по доходи?
- Cassie
- Драскач
- Специалност: Астрофизика
- Курс: завършил
Доколкото съм чела в заповедите за стипендии, тези данни са необходими, за да се изчисли средния месечен доход на член от семейството. А той от своя страна служи за класиране на студенти с еднакъв успех - например, ако стипендиите за една специалност са 6, но на 6то място в класацията са двама души с еднакъв успех, следващия критерий за отсяване на кандидата ще е доходът. Т.е. в този случай от двамата стипендия ще вземе този с по-нисък доход.
Hope for the best,
plan for the worst.
plan for the worst.
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Колегата Cassie е обсолютно прав.
- Flame
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: втори
Това е супер недообмислено, предвид че поне 80% от семействата не декларират реални доходи. И какво, щом не ги проверяват нека всички напишем 500лв/месец за семейство и да сме доволни?
Ако ще правиш нещо, прави го добре и до край или не го започвай!