Скандинавистика 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
brooks
В началото бе словото

Re: Скандинавистика 2010

Мнение от brooks »

как ще се фукам бе човек, приличат на казарми и са мнооого стари, вътре било сравнително яко обаче :)
Аватар
Northern_Light
Пишете, о, братя
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Northern_Light »

Не знам, просто обичам всичко старо: замъци, къщи... някакси атмосферата ме вдъхновява. :king:
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

е и мен, но тия не са толкова впечатляващи, повярвай ми :) избрах ги защото са в ботаническа градина. :) ще ми напомня едно такова на Морската във Варна, нооо пък ще трябва да пътувам с автобус всеки ден.

по дяволите, къде остана скандинавистиката в цялата работа, уж за това говорехме :P
Аватар
Aerial
Да живей словото
Специалност: Европеистика
Курс: първи

Мнение от Aerial »

Ей,кажете колко е балът за момичета с немски тази година? :blackeye:
Non e importante se io creda in Dio -e importante se Dio creda in me!
Изображение
SCANDINAVIA
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

brooks написа:
The_Vicodin_Timelord написа:Паднаха ли на второ баловете с английски?

за мъже с английски от 22.93 на 22.59, за жени не знам. аз щях да вляза скандинавистика на второ с немски бала е паднал супер много - 19.69 :lol:
микро, нано, незабележим е :lol: :lol:
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

да, и пак познавам момичето с минимален бал с немски, аз, тя и ashvalkyrie бяхме в един клас :D от моя клас само тарикати, влязаха тая година и двамата с минимален бал скандинавистика :D само че той на първо класиране, а тя на второ.
Viima
В началото бе словото

Мнение от Viima »

brooks написа:да, и пак познавам момичето с минимален бал с немски, аз, тя и ashvalkyrie бяхме в един клас :D от моя клас само тарикати, влязаха тая година и двамата с минимален бал скандинавистика :D само че той на първо класиране, а тя на второ.
да, човече, влязла съм до стотната :lol: ама не ме притеснява особено, нали съм вътре :mrgreen:
k
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

хаха, Ден? reveal yourself! аз тука си лафя със скандинавистите повече отколкото те помежду си. като не мога да намеря форума в сайта на моя университет к'во да правя...
Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Nattevandrer »

Много висок тоя бал тая година, какво става?! Иначе успех на първокурсниците. ( :
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Viima
В началото бе словото

Мнение от Viima »

brooks написа:хаха, Ден? reveal yourself! аз тука си лафя със скандинавистите повече отколкото те помежду си. като не мога да намеря форума в сайта на моя университет к'во да правя...
Да не си го объркала със сайта на Кьолн? Иначе е добре да поддържаш някви контакти :mrgreen:
k
Стойо
В началото бе словото

Мнение от Стойо »

Другари здравейте :D
Предстои ми 12 клас и съответното кандидатстване и Нордистиката ми е мерак (доста), но не мога да обедя околните (не че ме спират) , че има смисъл от тази "фиология" (повече от фиология както я наричат)
Дайде ми някой пример за реализация или поне използваемост , защото не знам вече как да отговоря на "и ко ши прайш с тва? Ще станеш даскал ли? "
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Стойо написа: (повече от фиология както я наричат)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Значи:

Може да понаучиш добре шведски (тези, които кандидатстват слеващата година, ги приемат с шведски) и да емигрираш. Съвсем разумно решение.
Може да поучиш малко езика и после да запишеш, примерно, икономика или софтуерно инженерство и да си сравнително уреден тука.
Можеш да бачкаш в кол център или да си намериш някаква друга офис работа.
Можеш да станеш преводач.
И даскал можеш да станеш, но доста трудно ще си изкарваш парите само от това, щото няма коой знае какво търсене.

Може и друго... пазарната икономика предлага доста възможности. Лично на мене винаги ми е идвало да се самоубия масово, когато чуя въпроса: "А, извинявайти, ма вий с тъз спициалнуст къкво ша прайти?". Не само за скандинавистиката, по принцип. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

не знам тука какво може да правиш с тая специалност, но в един брой на Cosmopolitan имаше интервюта с българки, които са успели да пробият в чужбина. имаше едно момиче, завършило дори моята гимназия във Варна, което учило после скандинавистика в Мюнхен и сега живеела там, бачкала нещо в някъв офис, нещо хубаво беше, забравих. и цитирам: "специалността е много търсена в Мюнхен и за да получиш престижна работа трябва просто да отидеш на няколко интервюта." Та... определено не съм "за" окончателната емиграция, но ако не си намериш работа в Б-я, то ще си намериш другаде.
Аватар
ashvalkyrie
В началото бе словото

Мнение от ashvalkyrie »

заеби ги тея "кво ше праиш с таа скандинаИстика бе"
и мен дядо ми 2 години подред тва ме пита. и като влязах пак ме пита.. "и после кво" :D
ще се намери какво. като ти се учи - давай :)
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
Стойо
В началото бе словото

Мнение от Стойо »

Благодаря за светкавичните отзиви !
Абе мъчи ме мисълта дали е пълно с металяги :D щот тъй се чува
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”