Единен приемен изпит в СУ !

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Единен приемен изпит в СУ !

Мнение от VelinaShine »

Матурата по история например (тъй като засяга мен) е така съставена, че да успее да я направи човек с 6-7часа седмично (като мен) и друг със само 2 часа история.
Аватар
Pandoraaa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Pandoraaa »

Аз тотално се обърках :) Да,ясно е,че няма да има тестове за тази КСК, а формата на изпита ще бъде този,който е си е бил и преди.А това,че ще има три изпита (през февруари,април и юни)и че матурата ще се приема като оценка от изпит,само за хуманитарните науки ли е? И всъщност ако е така излиза,че ще имаме възможност за балообразуването да използваме оценката си от някой от тези три изпита или матурата,т.е тази която е най-висока?Това само за хуманитарните говоря..
Така ли е или не,че нещо не загрявам? :oops:
Non est ad astra mollis e terris via!
Аватар
Winniе_
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Winniе_ »

Супер,че за тази година си остават теми /дано наистина е така и да няма никакви промени/.Браво,че не ни натресоха новия изпит още от сега. :D
А тестът ако се постараят може да бъде много гаден,подвеждащ и объркващ и изобщо да не бъде за подценяване.Аз лично предпочитам да си пиша тема.
Изображение
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Pandoraaa написа:Аз тотално се обърках :) Да,ясно е,че няма да има тестове за тази КСК, а формата на изпита ще бъде този,който е си е бил и преди.А това,че ще има три изпита (през февруари,април и юни)и че матурата ще се приема като оценка от изпит,само за хуманитарните науки ли е? И всъщност ако е така излиза,че ще имаме възможност за балообразуването да използваме оценката си от някой от тези три изпита или матурата,т.е тази която е най-висока?Това само за хуманитарните говоря..
Така ли е или не,че нещо не загрявам? :oops:
Да, вярно е това, но за хуманитарните науки. И не виждам кое му е положителното специално матурите да ги приемат, и то без коефициент, та тези дето са от селата и си преписват като царе да ви изпреварят :shock: :scratch:
Компютърни науки I курс
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

bggashnik написа:И не виждам кое му е положителното специално матурите да ги приемат, и то без коефициент, та тези дето са от селата и си преписват като царе да ви изпреварят :shock: :scratch:
Питам и аз !
Аватар
Pandoraaa
В началото бе словото

Мнение от Pandoraaa »

Да,вярно е.Но,ако се постараят да направят матурите малко по-трудни,примерно да приличат на олимпиади с повече отворени въпроси и тн.,едва ли ще е са много хората с вискоки оценки.А за селата и по-малките градове,знам,че си е редовна практика,но не е ли вече задължително да има камери в стаите?..но не знам,аз нищо не знам. :drunken: От ръководството на су,няма ли вече да обявят някаква информация,че то февруари дойде ..питам,защото вие по-големичките може да знаете нещо :)
Non est ad astra mollis e terris via!
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Истината е, че камери НАВСЯКЪДЕ няма! А дори и да имаше нали в голяма част самите учители им дават отговорите... :roll:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
ssk
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от ssk »

Кажете за промените тази година.

" Промени обаче реално ще има и за тази приемна кампания. Първо ще има три сесии за кандидатстване. Те ще са през февруари-март, през април и през юли. Всеки факултет ще реши дали да участва и трите пъти и с какви изпити.
Другото ново е, че оценката от матурите ще се признава на общо основание (без т.нар. коефициенти) за всички специалности." ТРУД

Ще имаме два пробни изпита, така ли? И защо ги слагат по средата на годината, при условие, че в училище материалът не е завършен. Нали самите те се обявяват против частните уроци? Хубаво си пълнят хазната.
Какво ще рече, също така, това за факултетите и участието им на изпитите?
Последното изречение означава ли, че матурите ще имат еднаква тежест с изпитите на Су за приема?
http:\\bsskg.wordpress.com
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

Което поражда въпроса кога ще се появи справочникът за тази КСК?
Доколкото знам традиционно излиза към края на март, а при положение, че в края на февруари-началото на март ще държим предварителен изпит, то поне трябва да сме хвърлили око на конспекта по история.
И не само... подаване на документи и т.н
Аватар
novacaine
В началото бе словото

Мнение от novacaine »

http://portal.uni-sofia.bg/docs/adm_doc ... -11-09.doc
според този документ общ кандидатстудентски изпит с тестови елементи за хуманитарните специалности ще се въведе за учебната 2011/2012г.
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Някой знае ли какво е ставало днес на събранието на Академичен съвет?
Компютърни науки 1 курс
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

morfei написа:Някой знае ли какво е ставало днес на събранието на Академичен съвет?
И мен ме вълнува темата... :albino:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури

Мнение от VelinaShine »

Чудничко - в медиите информацията се разлива буквално дни преди официалното й обявяване на сайта. Паралелно с това има, разбира се, и невярна информация, която също залива ефир и печат.
Ами една дума ще кажа - дразни :x
Аватар
novacaine
В началото бе словото

Мнение от novacaine »

На тази страница трябва да ги публикуват http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... _resheniya
За съжаление дори решението от 02.12 го няма :(
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

novacaine написа: За съжаление дори решението от 02.12 го няма :(
вече го има там :wink:
Компютърни науки I курс
Заключено