Снукър 2009/2010
Модератори: ники, Methuselah
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Снукър 2009/2010
Мен ме скъсват от подигравки, а наистина ужасно ми харесва. Даже бях търсила къде в София може да се тренира. Началото на 2007 за пръв път го загледах, тогава отборът на Швеция (със скип Педжа Линдхолм) ми хванаха интереса, но всъщност главна роля за привличането ми като фен имат тогавашните коментатори - Витомир и някакъв Любо, дето беше шеф на нашата федерация. Няма такива скици, до сълзи са ме разсмивали - и понеже тогава световното беше в Канада, та даваха мачовете по нощите, майка ми една сутрин ме пита какво гледам толкова късно, защото вече няколко нощи ме чували как се хиля. Като й казах, че гледам кърлинг, отначало не ми повярва.
Педжа се отказа, впоследствие най-големите ми любимци бяха швейцарците, ама този им отбор (със скип Ралф Щьокли), дето взеха бронз на олимпиадата 2010 година. Направо го изстрадах тоя бронз, такива нерви бяха по време на целия турнир, че сега чак ми е забавно. А Щьокли се отказа в края на същия сезон (хем беше само на 33 години), отборът отиде по дяволите и сега нямам фаворит. Кефя се на Шотландия, защото чат-пат могат да бият канадците; също и на швейцарците, ама по-скоро по навик и заради отбора на Ралф отпреди 3 години.
Педжа се отказа, впоследствие най-големите ми любимци бяха швейцарците, ама този им отбор (със скип Ралф Щьокли), дето взеха бронз на олимпиадата 2010 година. Направо го изстрадах тоя бронз, такива нерви бяха по време на целия турнир, че сега чак ми е забавно. А Щьокли се отказа в края на същия сезон (хем беше само на 33 години), отборът отиде по дяволите и сега нямам фаворит. Кефя се на Шотландия, защото чат-пат могат да бият канадците; също и на швейцарците, ама по-скоро по навик и заради отбора на Ралф отпреди 3 години.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Аз по-скоро нямам любимци. Може би викам за немците. Харесва ми просто самият спорт. Темата си е за снукър обаче 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да бе, ама сефте да видя някой, дето всъщност гледа кърлинг, а не го използва като пример в подигравателен смисъл.
Сори за офтопика.

Сори за офтопика.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
И аз гледам кърлинг,винаги,когато го хвана. Гледам и боулс,и триспонтов билярд,и дартс,че и скуош. Сети се за някой спорт,заклеймяван като тъп и скучен и е почти сигурно,че съм му фен. И съм абсолютно сигурен,че съм единственият 9-годишен човек,на когото му е било интересно да гледа подобни спортове,защото специално по снукъра се запалих някъде през 2004-а,не помня точно на кой турнир,и от ден първи Стивънс ми е топ любимец,като има още няколко човека,които се радват на подкрепата ми,но повечето вече са пенсии и рядко се мяркат - Макманъс,Дохърти,Ебдън,Уилямс,Лий,Хендри,който вече се отказа,а останалите никога не са били някакъв фактор,но просто са ми симпатяги,като Гулд,Дейл,Дей,Марк Дейвис,Грийн,който май вече изпадна от тура и може би още един-двама,които сега не ми идват на пръстите. Има няколко,които са ми тотално антипатични и съм винаги срещу тях,освен ако не играят помежду си,като най-изявените антипатяги за мен са О'Съливан,Мърфи,Робъртсън и ДжънХУЙ. И за да допълня снукър лексикона,ще споделя гордостта си,че съм от редките фенове на тактическия снукър,мачове като този между Робъртсън и Алън/Магуайър,не спадат в категория "любими". Ще изразя и личното си разочарование от младото поколение,повечето не могат да ме спечелят с нищо,дори и да играят добре,нямат излъчването,за да се превърнат в новите ми любимци. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Сега се сетих да допълня,че Спиридонов и Божинов са най-добрите спортни коментатори в българския ефир. Може понякога да ръсят глупости,но на фона на останалата паплач,която се мъчи зад микрофона,са направо богове. За разлика от Евгени Ставрев,който е способен да ме влуди с неориентираните си брътвежи.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да, и мен ме кефи тактическата игра и се радвам на безкраааааайните фреймове с размяна на сейфти удари, гонене на снукъри и прочее. Което не пречи да се кефя на ултрабързите брейкове на Рони - моля едното да не се бърка с другото. Това, което категорично не ми харесва, са мачове, в които след разбиващия удар някой от играчите получава възможност, прави 60+ точки и прибира фрейма. И така - във всеки фрейм. Яко е, когато има разнообразие.
За Евгени Ставрев и аз съм съгласна, ама поне доскоро беше шеф на българската секция на Евроспорт, та не знам. Може ние да не можем да го оценим. Божинов и особено Спиридонов са ми любимци - Асен е изключително интелигентен и оттам идва абсурдността на някои от бисерите му. Доколкото знам, е завършил право и се интересува от много области извън спорта, има действително богата обща култура, което винаги ме е радвало. Абе, грамотен човек и му личи. И много приятен за общуване. Някога, когато почнах да гледам биатлон с коментар на български, той ме дразнеше просто уникално много, защото не му бях свикнала на стила - исках си Патрик Уинтъртън и това е. Но с времето не само му свикнах, ами го и оцених. Да не говорим, че в лицето на Ангел Искрев и Антония Близнакова (говоря конкретно за биатлона) стана ясно колко по-зле може да бъде.
Не, сериозно - Асен е пич.
За Евгени Ставрев и аз съм съгласна, ама поне доскоро беше шеф на българската секция на Евроспорт, та не знам. Може ние да не можем да го оценим. Божинов и особено Спиридонов са ми любимци - Асен е изключително интелигентен и оттам идва абсурдността на някои от бисерите му. Доколкото знам, е завършил право и се интересува от много области извън спорта, има действително богата обща култура, което винаги ме е радвало. Абе, грамотен човек и му личи. И много приятен за общуване. Някога, когато почнах да гледам биатлон с коментар на български, той ме дразнеше просто уникално много, защото не му бях свикнала на стила - исках си Патрик Уинтъртън и това е. Но с времето не само му свикнах, ами го и оцених. Да не говорим, че в лицето на Ангел Искрев и Антония Близнакова (говоря конкретно за биатлона) стана ясно колко по-зле може да бъде.
Не, сериозно - Асен е пич.
В края на ноември
В края на ноември
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Евгени Ставрев си е ОК бе. Само дето говори доста отплеснато.
А за снукъра напълно се съгласявам с Търговеца. Най-интересното за мен в играта са убийствено дългите тактически фреймове.
А за снукъра напълно се съгласявам с Търговеца. Най-интересното за мен в играта са убийствено дългите тактически фреймове.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Едночасови фреймове FTW! 
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
=> Питър Ебдън FTW!
Не, шегата настрана, ама наистина е голямо куче. Държи здраво и не пуска. Поне беше така в добрите си години - уж сега имаше някакво раздвижване, ама е бая затънал.
Не, шегата настрана, ама наистина е голямо куче. Държи здраво и не пуска. Поне беше така в добрите си години - уж сега имаше някакво раздвижване, ама е бая затънал.
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Да,но вече и той чуква 40-те и започва бързо да сдава багажа. Вечно ще помня това легендарно теме.
Между другото,някой от вас практикува ли? И ако да,успявате ли да вкарате 4-5 топки поред? 
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
При него не е от възрастта - по-скоро ми се струва, че е комбинация от фактори: разведе се, смени държавата, ожени се пак... Абе, май снукърът не му беше особен приоритет през последните 2-3 години. Много ми се иска да видя още някой и друг силен сезон от него.
Пък дали играя снукър... Пффф... да почна отначало: лятото на 2006 година се бях понаучила да играя билярд (почти 3 седмици в Бургас играехме буквално всяка вечер до каталясване), после направих пауза от 1 година и като се опитах пак, успявах някак да улуча топката, по която се целя. Толкова. Всяко вкарване беше чиста случайност. Миналото лято се опитах да играя малко и в Търново, но резултатът беше същия. Просто ми липсва възможност за редовни "тренировки", това е.
А колкото до снукъра - пробвала съм веднъж, много отдавна, някъде 2007, струва ми се и вкарах една червена. Имам някакъв спомен, че след нея вкарах и синя, но до ден днешен не знам дали не съм сънувала, или се случи наистина, затова не го твърдя убедено. Толкова ми е опитът.
Пък дали играя снукър... Пффф... да почна отначало: лятото на 2006 година се бях понаучила да играя билярд (почти 3 седмици в Бургас играехме буквално всяка вечер до каталясване), после направих пауза от 1 година и като се опитах пак, успявах някак да улуча топката, по която се целя. Толкова. Всяко вкарване беше чиста случайност. Миналото лято се опитах да играя малко и в Търново, но резултатът беше същия. Просто ми липсва възможност за редовни "тренировки", това е.
А колкото до снукъра - пробвала съм веднъж, много отдавна, някъде 2007, струва ми се и вкарах една червена. Имам някакъв спомен, че след нея вкарах и синя, но до ден днешен не знам дали не съм сънувала, или се случи наистина, затова не го твърдя убедено. Толкова ми е опитът.
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Аз в живота си само веднъж имах удоволствието да играя пуул на читава маса с читави щеки и читави топки,и читави джобове. Резултатът не бе за хвалене. Сигурно сега ако пробвам снукър,ще се мъча с часове да вкарам дори една червена.
Ти не пребиваваш ли в София? Там съм чувал,че има снукър клубове,предлагащи прилични условия за игра. Не вярвам да си чааак толкова натоварена,че да не пробваш по 1-2 часа на седмица да разцъкваш,а желаещи да изнасилват топките,докато ги вкарат,винаги ще се намерят,та и опонент ще си имаш. 
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ами не, всъщност не живея в България. Тук със сигурност има места за игра, но не съм търсила, а и няма с кого да играя. Може би по-нататък ще пробвам да се организирам, засега приоритетите ми са други (а то си трябват и финансови средства за тая работа).
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Един от основните ми политически аргументи се показва на преден план - кадърните хора напускат Булгаристан по една или друга причина. Няма да превръщам темата в лексикон,затова ще те поразпитам някой друг път,ако ти се отговаря,разбира се.
Успех с приоритетите,но не забравяй и добрия,стар снукър! Надявам се да те засека по време на световното! 
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, че как! Трябва да ти кажа, че има моменти, в които само Евроспорт и някоя хубава книга ме крепят да не изперкам - и е така от доста години насам. На 20ти април съм тука (а и междувременно никъде няма да ходя, всъщност). 
В края на ноември
В края на ноември