865 незаети места след трето класиране в СУ ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Re: 865 незаети места след трето класиране в СУ ?

Мнение от allshallperish »

тва за батков :lol:

Не ме разбирайте погрешно. Аз бих учила в НБУ, но само ако кинтите не ми представляваха тежест и е Магистратурка. Магистратурата май навсякъде е псевдо. Ама чакай, бе. Аз съм директно магистратура в СУ :scratch: :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

allshallperish написа:в НБУ били практици, не били теоритици, теорията за нищо я нямали. И докато в СУ хората се трепели /явно не са я приели там, защото обясни и че да влезеш в СУ психология е 5 бона/ и четяли книги и били перфектни теоритици, те там били практици...
И в университетите в чужбина се залага много повече на практиката отколкото на теорията. Според мен практиката е много по-важна :D
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Тъй като отворихме темата за психологията, имам една съученичка която влезе точно това като мен, само че в НБУ. Та тя през цялото си обучение в гимназията не си мръдна пръста да прочете каквото и да е, по който и да е предмет. Началото на 11-ти клас се сети, че ще трябва и да се кандидатства и почна да разправя как щяла да се подготвя да влезе на добро място(вероятно СУ), но естествено мързелът надделя и се отказа. Същото щеше да прави с матурите, но пак я домързя и преписа. Накрая на годината взе диплома с 300 зора или по-точно и я подариха, само и само 'да не се развали реномето' на скъпото училище. В крайна сметка отиде на предварителни изпити( или както там се водят) в НБУ, и влезе Психология. Та седя и си мисля дали действително ще има разлика между нас в подходът ни към специалността. Не съм убеден, че тя дето не е учила сериозно от основното училище, ще влага толква старания в материята колкото аз, който може и да не съм си скъсал д-то от учене да вляза, но все пак съм се занимавал съвестно доста време. Мисля си че навикът да учиш също го има. Затова медиците се справят(макар и доста трудно) с нечовешко многото информация която трябва научават- защото поне една година са учили теми и са решавали задачи като луди.
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

А, к'во споменахте за правото? Това е зубращина, драги мои; ако ще и да попивате всичко на лекциите като гъба, е технически невъзможно целият материал за изпитите да бъде преподаден на тях. Зубкаш си учебниците като ненормален и това е.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
alekk
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от alekk »

Добре щом резултетите излизат на 15 това значи ли че ако взимат и матурите тогава ще трябва да се чака за четвърто класиране чак след 15 септември ?
Изображение
Live Free Or Die Hard
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

За техниката на учене - това си зависи от средата според мен, а от това дали си учил преди.
До 12ти клас мога съвестно да си кажа, че не бях безделник, но бях и много далеч от сериозното учене (викат че съм природно интелигентно момче), а КСК-то ми мина на шега.
След това за първата година в ЦИЕК ми се отели вола разбира се, учене както никога и никъде преди. Добре, че бяхме 3ма души в групата, та малко или много те ме дърпаха заедно с тях, в смисъл мотивационно, инак можеше да се озова както и голяма част от напусналите ме колеги.

За медиците това също мога да го кажа, въпреки че там наистина има сериозно учене "да влезеш", а след това ако са ти мотивирани групата и ти ще си с тях и така минавате всички заедно.
Другият пример е, че човек съвестно си учи историята и чуждия език, влиза МО (йей) и след т'ва четете темите на студентите от тази специалност да разберете за какво говоря.

Както всичко и моята теория си има изключения, но те са редки и са съпроводени с различни форми на социални разстройства или пък гениалност.
medicate, medicate
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Това за медицината е остарял мит.Тази година медицина във Варна приемаха с 4ка на химията и 3ка на биологията.За какво си говорим просто.

Това за МО не успях да го разбера.Това, че няма никакво учене ли? Ами все пак, това е университет, а не гимназия.Това е едно от нещата, които ми харесва относно МО (това, което съм чул), че няма много зор и остава свободно време да се занимаваш с това, което ти е интересно.

Аз бях в гимназия, в която имахме 3 дена по 7 часа, 2 дена по 8 часа, а на всеки две седмици имахме 1 ден с 10 часа.Не, не беше забавно.Половината ги мързеше да учат и преписваха като за световно, а други даже ги мързеше да си правят пищови.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

В момента, който ти е "по-свободно" и правиш "каквото ти харесва", правиш всичко друго, но не и да се облаготворяваш по специалността, дето ти я пише в ст.книжка.
medicate, medicate
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Ако си идиот, на когото трябва постоянно да му се натяква да учи и майка му да седи с точилката над главата - да
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Студент/ка ли си вече?
medicate, medicate
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Има бутон "Профил" ;)

Иначе,да, студент съм по МО първа година
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

happyswift написа: Иначе,да, студент съм по МО първа година
Тъй, да ти говоря някакви неща, няма да ме послушаш сега (както и аз не бих го направил на твое място), така че просто сам ще изпиташ и ще видиш какво и как :)
medicate, medicate
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Не разбирам това каква причина е.....

Аз не вярвам ученето по време на студентството да е по-тежко от това, което беше тази кандидат-студентска година.Никой не ми е държал сметка кога и колко уча, нито родителите ми са киснали над главата да ме притискат.Имах съученици, които бяха на същия принцип.Но те ходеха на кафе и се напиваха по дискотеките, а аз киснах в нас да уча
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не бе, човек, това, което Фийби се опитва да каже, е, че студентството е много различно от училището. Ти говориш за учене, ок. Досега с това си се сблъсквал. Ама в университета ученето е едно от няколкото десетки неща, които ти занимават ума. Има хиляда работи, с които да се разсееш, независимо дали ще са ти полезни с нещо или не, та поне да има с какво да си успокоиш съвестта.
happyswift написа:Ако си идиот, на когото трябва постоянно да му се натяква да учи и майка му да седи с точилката над главата - да
Значи всички сме идиоти :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

happyswift написа: Аз не вярвам ученето по време на студентството да е по-тежко от това, което беше тази кандидат-студентска година.
По-тежко е защото на семестър имаш поне към 4 изпита, а на година към 8-10.За МО конспекта на въпросите по повечето дисциплини ( поне тези които се дублират с курса на специалност право и можах да видя в страницата на факултета) е по-малък от този на правистите ( например правистите ги изпитват на 68 теми докато МО на 40) но пак си е достатъчно.Определено повече от темите по история на кандидатстудентския.Но не е невъзможно разбира се.Който се е справил на кандидатстудентските - ще си даде малко зор и ще си мине и сесиите перфектно. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”