Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Etiainen написа:Значи, имам питанка:
Днес си купих документите, обаче са само студентска книжка, лична карта, именник и 2 уверения, а някъде назад в темата се споменаваше, че трябва да са повече? Останалите документи на място ли се взимат или е била някаква остаряла информация? А 2-те уверения по принцип за какво са, за жп карта, или?
А по-специално за именника, където пише "ЛИН", това какво е? А защо отново ни искат оценките от матурите?
А където пише какъв език искаме да изучаваме отсега ли го пишем, защото аз мислех, че това се определя чак като започнем учебната година и се събират групи по език?
Знам го това, но образецът няма нищо общо с действителния документ, затова питам.
П.П Имаше отделно поле за ЕГН/ЛНЧ и друго за ЛИН.
А езика, например аз искам да уча руски, обаче 1) не знам дали може и 2) не знам дали ще се съберат достатъчно хора за група.
П.П 2. струваха 6 лв, но аз си взех и подвързия за студентската книжка и ми излезе 7,50.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
happyswift написа:Ако си приет на първо класиране, но искаш да мърдаш нагоре, пак трябва да си депозираш дипломата,нали?
Еми ако не си приет на първо в желаната специалност, депозираш дипломата, попълваш една декларация и чакаш 2-ро класиране.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Аз имам въпрос относно снимките. В правилника пише, че трябват три снимки с размер 4/6 сантиметра. В линка на svetlio.varna пише, че трябват 4 снимки с размер 3,5/4,5 сантиметра. Аз не кандидатствам във ФМИ, но все пак ми е малко чудно какви снимки е най-добре да си носим. Вярно, че можем да си ги изрежем, но все пак е най-добре, ако можем да го избегнем това. А и бройката също е важна.
Добър Ден ! Искам да ви попитам в случай че съм приета 2ро желание и искам да участвам във второ класиране, но специалността ,която съм записала като 1 желание е в друг факултет..Трябва ли да отида точно в него да подам документите или да се отпиша от другия и оттам да подам ..Мерси
Хм, а на мен документите ми излязоха 5 лв. Включват 4 уверения, студентска книжка, която си върви с подвързия, лична карта и именник. Взех ги днес от книжарницата в Ректората.
Яд ме е, че си бях забравила картончето и не можах да си проверя работата...и утре е ден
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Сега последно относно акта за раждане - оригинала ли да нося или копие?
Ако е копие, трябва ли да се заверява(при нотариус, че е вярно с оригинала и т.н.)?
alexsandrinka написа:Добър Ден ! Искам да ви попитам в случай че съм приета 2ро желание и искам да участвам във второ класиране, но специалността ,която съм записала като 1 желание е в друг факултет..Трябва ли да отида точно в него да подам документите или да се отпиша от другия и оттам да подам ..Мерси
Трябва да депозираш дипломата във факултета, в който си приета.
Но дали тоам трябва да си платим семестъра или не, никой не знае със сигурност. Ще се обадим да попитаме, когато излязат класиранията.
Иначе са излезли класиранията на Пловдивския, а и те се очакваха да излязат на 4ти, така че може и нас да ни изненадат приятно
alexsandrinka написа:Добър Ден ! Искам да ви попитам в случай че съм приета 2ро желание и искам да участвам във второ класиране, но специалността ,която съм записала като 1 желание е в друг факултет..Трябва ли да отида точно в него да подам документите или да се отпиша от другия и оттам да подам ..Мерси
Трябва да депозираш дипломата във факултета, в който си приета.
Но дали тоам трябва да си платим семестъра или не, никой не знае със сигурност. Ще се обадим да попитаме, когато излязат класиранията.
Иначе са излезли класиранията на Пловдивския, а и те се очакваха да излязат на 4ти, така че може и нас да ни изненадат приятно
Това означава че отивам във факултетът , в който съм приета и подавам декларация за 2ро класиране независимо че специалността ,в за която участвам е в друг факултет Мерси мн