Stoyan_Hristov написа:Значи на теб не са ти симпатични ЗЕЛЕНИТЕ, защото не са в синята коалиция. Т.е. ти си фен на сините и щом някой не е с тях е против тях....
За съжаление аз виждам ситуацията такава, че при това разединение на десните сили, всеки, който не е с тях, умишлено, или не, цепи гласове от тях.
Stoyan_Hristov написа: Да те питам щом сините са толкова супер защо днес са в това положение? Едвам трепереха дали ще минат 8 процента взети заедно. А аз си спомням времето когато ОДС имаше стабилно мнозинство в парламента, а Костов беше премиер...Аз си спомням много за това време, но ти какво си спомняш от него? Ако си малък прочети и ще разбереш защо хората не искат повече да гласуват за тях и защо посрещнаха Царя като месия....
Много широко съм дискутирал тази тема, най-вече в темата "Парламентарни избори 2009", така че е безсмислено да повтарям всичко тук. Колкото до това, какво си спомням - бъди спокоен, спомням си достатъчно.

С дребната забележка, че не са треперели дали ще вземат осемте процента, толова, колкото вероятно си мислиш.
Stoyan_Hristov написа: Виж партньор по определена тема може и да решим да бъдем със СДС, но не да бъдем поредната партийка под крилото на СДС или която е да е друга.
Всъщност това е идеята за коалиция - сътрудничество, а не претопяване. Колкото до "зелената" кауза, не знам до колко е била застъпена в СДС, мога да кажа за ДСБ с кратък цитат:
*Стефан Тафров (N4 в листата на Синята коалиция за ЕП) беше "Зелен" в Гражданския комитет за защита на Русе през 1987, когато комунистите убиваха хора заради разказани вицове,
*Лъчезар Тошев (N6 в листата на Сините за ЕП) беше "Зелен" в най-първата Екогласност от 1989, когато за демонстрация в защита на Рила пращаха в мазето на Държавна сигурност, а не в 6-то РПУ.
*Евдокия Манева - (N 2 в листата на Сините в Бургас ) е единственият "Зелен" министър на екологията в новата ни история, който реално е помогнал за запазване на българската природа.
Това е прекопирана информация от блога на един от кандидатите ни за депутати в ЕП - Борис Станимиров, която можеш лесно да провериш.
Stoyan_Hristov написа:Не знам къде си прочел че ще управляваме с "икономисти под наем", но вземи прегледай каква е практика в по развитите страни.
Не съм го прочел - ваши членове твърдяха, че правенето на икономическа програма не било толкова трудно и можело външен човек да го направи. Това според мен е доста смешно, защото една партия изразява ориентацията си в голяма част именно с тази част от програмата и трябва да има, според мен, собствена позиция по въпроса.
Stoyan_Hristov написа:Това са проблеми които могат да се решат единствено с политически действия и най големия икономист няма да ти помогне...
Според мен в момента най-добрият държавен икономист и политик са едно и също лице, ако разбираш клакво искам да кажа.
Като цяло наистина имате разминавания с десните партии, но те са в пренебрежимия минимум на вашия популизъм. С това визирам писанията за пряка демокрация и т.н. Всеки си има лично мнение, но ДСБ са по-консервативно настроена партия, а такива агитации, дори според либерал, може би не биха довели до добър резултат.