КСК 2009 - География

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Kremcheto
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: КСК 2009 - География

Мнение от Kremcheto »

Да ви се похваля, научих си първата тема :alien:. Отне ми 3 дни, ама яко се потих над страничките, почти по цял ден, даже ставам в 8.30 да уча......ама я знам наизуст :king: (дали не съм се побъркала, или с тва темпо предтой :reindeer: )
Внимавай какво си пожелаваш...
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Браво ! 8) Ама не забравяй да си ги преговаряш,че лесно се забравят :?
Следващата би трябвало да ти е Релеф.На нея може да видиш малко повечко зор.На мен тя ми е най-омразната..и направо я прескачам,но ти не прави така :)
Изображение
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

О, SeLby с теб да не се очертаваме бъдещи колеги? А, или вече си вътре в схемата? :queen:
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ха..извън схемата съм определено.Просто миналата година минах по този път.А аз ще съм за философията,а ти си за туризъм.Но важното е да сме вътре..пък кой,къде ще е си зависи от него. :wink:
Научили ли вече втората тема ? :)
Изображение
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Kremcheto написа:Да ви се похваля, научих си първата тема :alien:. Отне ми 3 дни, ама яко се потих над страничките, почти по цял ден, даже ставам в 8.30 да уча......ама я знам наизуст :king: (дали не съм се побъркала, или с тва темпо предтой :reindeer: )
Хаха ученето наизуст не е много трайно. Опитвай се да осмисляш това което четеш иначе ще ти е доста трудно когато напреднеш с темите.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

Малко късничко си почнала да учиш...по мое мнение.
Между другото релефа сигурно няма да ви се падне...
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

SelBy, чакай малко бре човек не съм машина утре ще го почна релефа :) :) :) А Mushmul като казах наизуст, имах предвид, че доста задулбочено ги уча, разбира се ,че ги разбирам, то нещата са елементарни все пак е география не химия. lLady_MooN_RaiN и аз мисля, че позакаснях, ама пустия му учебник ти казвам го търсих под дърво и камък, ма за по 4 дни на тема, както ги смятам ми излизат в срок плановете, малко ще багясам от учене, :pukeright: ма като знам, че от това ми зависи бъдещето ще се мъча кво да правя :roll:
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Леле като каза, че били елементарни нещата направо ми заби нож в сърцето. Или ти си много умна или аз съм много тъпа, защото миналата година като ги учех аз темите ги определях като всичко друго но не и елементарни.
И все пак-успех! Ако си от хората които учат с лекота ще си спестиш много главоболия. :)
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
S.B.Y.
В началото бе словото

Мнение от S.B.Y. »

темите са ужасно големи (като обем) , аз смятам че няма да успея да науча всички и за това мисля да заложа на 5,6 добре научени , останалите само с по няколко прочита ..... знам че не е това начина ама уви нямам избор ..... искам да ви питам колко страници трябва да ви излезе една тема (знам че всяка е различна по обем , но да кажем примерно за първата тема Граници?)

п.с. ако не е нахално някой ако може да напише всички специалности , по които може да се кандидаства с география (знам че ги има в сайта , ама тука ако може за индиянците да обясните по добре) :reindeer:

благодаря предварително :wink:
Аз съм богат , без да имам пари !
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя

Ами само с география специалностите са геология и география...другите са комбинации география и език, география и нещо друго...Незнам защо така неможете да си намерите този учебник. Аз си го намерих веднага на Славейков. още през септември месец.Темите нямат фиксиран обем. Когато бях на курса всички това питаха - колко да е дълга темата. И всички преподавател казаха едно и също - че обемът няма значение. Трябва да напишете всички важни неща, ако можете на 7-8 страници - добре. А и темите са различни. Едно е релеф, друго е Югозападен регион да речем. Така че не му мислете толкова този обем. Съдържанието е по-важно, а същп така и специфичната подредба на темата. А и логичността. Т.е като напишете нещо е нужно да напишете и някой пример или нещо друго, което да го поясни...
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

Mushmul, ами имах предвид, че за разбиране са лесни, трудността е да запомниш толкова обемната информация, а пък и де да знам аз сега почвам втората тема...така, че нямам опит много още, а ти каква специалност си? Абе хора да ви питам, като си научиш добре темите няма нужда от курсове нали? :roll: Понеже съм отдалече, пък и смятах да се явавам само на курс по английски, така че мисля че няма да имам нужда, а какво ще кажите?
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя

Mushmul и аз сме РРП. :)
Колкото до курсовете на мен лично ми помогна курсът по география невъобразимо много и сигурно нямаше да се справя без него... А колкото до курса по английски според мен е безсмислен ако искаш да влезеш в ГГФ, тъй като оценката от изпита по география се утроява и е много по-важно какво ще изкараш там. А оценката от изпита по английски език е само 1/6 от бала.
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

lLady_MooN_RaiN , какъв е превода на РРП? Е, добре за курса я ми обясни, ако преценя, че сама съм научила темата достатъчно добре, какво сте ми помогне да отида на този курс след като вече ги знам нещата, примерно? И за английския защо оценката да е 1/6, като се зима дипломната оценка от английски, география и съответните оценки от изпитите по английски и география за сформиране на бал?
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя

Обяснявам.
РРП е регионално развитие и политика.
Курса по география те учи да мислиш, да разсъждаваш логично, а не просто механично да помниш някаква информация, която я си запомнил, я не. Учи те на последователност, а на това държат най-много в СУ. Аз също бях научила повечето теми, но курса ми беше от полза. Ако не друго поне ще се запознаеш с хората, които ще те осеняват и ще чуеш лично от тях какво се изисква от теб и за какво могат да ти анулират изпита. Бала се формира от утроената оценка от изпита по география, оценката от изпита по език, оценките от дипломата ти по география и език. Както виждаш оценката по английски има тежест 1/6 от целия бал.
Аватар
Kremcheto
Драскач

Мнение от Kremcheto »

:o :o :o Не издържам вече, преместили са предварителния по география от 8 юни на 6 април е тва вече ме довърши, ще се самоубия :roll: :roll: :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”