House m.d.

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: House m.d.

Мнение от Blood Countess »

Gormoth написа:Е, аз на "д-р Хаус" супер се радвам, много ми е интересен! Харесвам дори подобния "Психо", но нещо май го спряха...
"Mental" FTW!! :notworthy: :drunken: :l:s
Да, до момента има само един сезон, доколкото ми е известно, но силно се надявам да има и следващ (поне с нещо да компенсирам неосъществимата ми мечта да бъда психиатър :mrgreen: ).
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Медицина
Курс: втори

Мнение от Gormoth »

Нищо не ти пречи да си запишеш и медицина. Няма невъзможни неща, още повече на този етап. :brilsmurf:
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Няма шанс да вляза, химията ми е особено непонятна наука :| . А и колко години да уча още - 20? :lol: Ще ми се наложи да се задоволя с клинична психология явно. :roll:

Он топик: И аз харесвам Хаус! :mrgreen:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Вчера започнах първия сезон по съвет на една колежка и днес стигнах до 13-ти епизод. Интересен е сериалът, но ми е още рано да правя цялостни оценки, да се надяваме, че нататък ще продължи в същия дух. Току виж докторът се доближил до Грисъм в личната ми класацийка :)
Strength and honor.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ще го мине - аз също харесвах Гил, но в един момент разбрах, че образът му просто не търпи развитие. Единственият му шанс беше Сара, ама и там нещата се разсъхнаха, тъкмо когато стана интересно. В един момент гледах сериала само заради тяхната история, но не успяха да я развият.

Хаус... той е друга бира. Имай предвид, че трети сезон е много различен от първите 2. Четвърти и пети ми бяха скучни, но с настоящия избиват рибата (аз не съм заклет фен на сериала, гледах го основно заради майка ми, обаче тая година - леле, леле!). Но трябва да ги гледаш поред, ако наистина се хванеш с филма.
Изобщо, шести сезон на "Хаус" за мен се нарежда до седми сезон на LO:CI (и феноменалния последен епизод от него) в личната ми класация, а това означава наистина мнооооооого. :king:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Търговецът на кристал написа:Ще го мине - аз също харесвах Гил, но в един момент разбрах, че образът му просто не търпи развитие. Единственият му шанс беше Сара, ама и там нещата се разсъхнаха, тъкмо когато стана интересно. В един момент гледах сериала само заради тяхната история, но не успяха да я развият.
Аз пък не мога да си представя Грисъм по друг начин и мога единствено се радвам, че не са го изменили. Може би защото възгледите му за живота и религията се доближават прекалено много до моите, знам ли. Това, което засега ми хареса в образа на Хаус е частицата хуманност, стояща отвъд от мизантропията, съчетана със смешно аргументиран атеизъм. Може да е всякакъв, но каквото и да става, накрая винаги ще отиде и ще даде всичко от себе си за болния отсреща. Всъщност за 13 епизода по-скоро останах с впечатлението, че умишлено се опитва да натрапи на другите непукизъм и презрение към хората, все едно казва "Вижте ме кой съм", опитвайки да прикрие нещо. Ще видим как са го развили... още съм на първи сезон и мога само да гадая :) Баща ми завижда, че съм имал толкова много да гледам, понеже отдавна е свършил всичките епизоди, излезли до момента :lol:
Strength and honor.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Оу, да - и аз ти завиждам. За поне три от шестте сезона (не че другите бяха лоши, просто бяха някак по-... безлични, струва ми се).
Колкото до Грисъм - на мен ми беше много интересен, но така и не мръдна и йота от онова, което бе в началото. Не казвам, че трябва да се промени изцяло, но човек търпи някакво развитие за 6 години (или колкото бяха там сезоните, че не помня). Гледала съм няколко серии от първи сезон, после гледах 4,5 и 6 - целите, ако не се лъжа. Точно когато беше историята със Сара. Е, не беше мръднал тоя човек - а след като изгуби и Сара, съвсем остана без шансове да го стори.

И пак - не твърдя, че не беше интересен поначало (напротив, беше ми любимият герой и тъкмо заради него загледах CSI на първо място); просто в момента, в който осъзнаеш колко застинал образ е всъщност, спира да ти бъде интересен, защото няма с какво да те изненада, знаеш как ще реагира в 100% от случаите. :roll:

Така и не знам колко епизода са снимали и дали още върви тоя сериал. След епизода, в който Сара Сайдъл си отиде, просто спрях да го гледам (не, че ми беше кой знае колко голяма любимка - приличаше ми на Камерън от "Хаус", но тя беше искрата живот в тоя филм, струва ми се. Нещото, което движеше сюжета напред).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Търговецът на кристал написа: Така и не знам колко епизода са снимали и дали още върви тоя сериал. След епизода, в който Сара Сайдъл си отиде, просто спрях да го гледам (не, че ми беше кой знае колко голяма любимка - приличаше ми на Камерън от "Хаус", но тя беше искрата живот в тоя филм, струва ми се. Нещото, което движеше сюжета напред).
Още върви, но на мястото на Грисъм са сложили Лангстън, същият черничък артист, който e Морфей в Матрицата. Гледах отчасти някои епизоди по Нова телевизия, не ми хареса изобщо и сигурно ще спра да гледам, когато Грисъм напусне. Положението е много зле и насилствено удължават сериала за пари.
Strength and honor.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аха, разбирам. Значи ситуацията е като мойта драма с любимия ми сериал, дето непрекъснато изниква из мненията ми (даже преди малко го споменах) - "Закон и ред: умисъл за престъпление".
И там извадиха героя, заради когото хората гледаха сериала (барабар с партньорката му, капитана и мацката от другия екип). Реално от петте водещи фигури остана само една - най-новото попълнение, когото зрителите дори още не могат да приемат като част от състава, какво остава да изградят целия филм върху него.

Тъжна работа... преди 2 дни в САЩ даваха последния епизод с моите хора. Аз още не съм го гледала, но знам и че ще бъде последния епизод на тоя сериал, който ще гледам изобщо. 8 години!!! Изгледах го по всички възможни телевизии, по които вървеше у нас (Холмарк, бТВ, Нова, Фокс Крайм...), теглих си го от нета, някои серии ги знам почти наизуст.
Забавно е да четеш коментарите във Фейсбуук - феновете масово си тръгват. Понякога си мисля, че продуцентите не са с всичкия си - трябва ли зрителите да намразят филма, за да го спрат? Понеже е ясно, че когато "звездата", която хората обичат и която държи рейтингите, си тръгне, е невъзможно същите тези рейтинги да се запазят. :roll:
В края на ноември
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

От позиция на обикновен зрител нямаш особен избор - или спираш да гледаш и оставаш с добрите впечатления и спомени, или продължаваш да си тровиш нервите, гледайки как продуценти се опитват да изстискат максималното от осакатените си творения. При аниметата също има подобни случки, но в крайна сметка човек се примирява и започва друг сериал.

Спирам дотук, че съвсем изместихме темата и ще ни смъмрят за hijack-ване :geek:
Strength and honor.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Ако някой я е търсил, това е песента от края на епизода "Informed Consent"(с учения, който Камерън умъртвява) от трети сезон:

:notworthy:
Strength and honor.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Те по принцип имат страхотни попадения с музиката - в почти всички серии има по някоя песен, дето си викаш: "Еха!"
Но моят абсолютен фаворит е еееето тази: The Pretenders - Break up the concrete.

С нея започна една от сериите този сезон - конкретната сцена беше 4 минути и 20 минути по-късно, бях стигнала до... четвъртата минута, защото извъртях песента 5 пъти. И като догледах епизода - пак. :JC_banger: Супер весела песен е това и я бяха вплели идеално във въпросната серия ("5 to 9" се казва)!
В края на ноември
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър

Мнение от Bagatur »

Търговецът на кристал написа:Те по принцип имат страхотни попадения с музиката - в почти всички серии има по някоя песен, дето си викаш: "Еха!"
Така е, на мен пък един епизод от първи сезон ми припомни Word Up на Cameo, на която много се кефех като малък :bounce:
За два завършени сезона мога да кажа, че сериалът е много добре изпипан, eдинствено ме е яд, че така бързо съсипаха образа на Камерън. Отначало беше една хрисима и чувствителна, с което ми спечели симпатиите, но после - дрогира се, спа с Чейс (не знам как изобщо му дойде на акъла да легне с нея в това състояниe) и сега ми е леко отблъскваща, като се появи пак с предишното си невинно личице. От второстепенните персонажи съм най-съпричастен с Уилсън, кефят ме моралните му притчи, които са и моята запазена марка. Дано го запазят същия и по-нататък :twisted:
Strength and honor.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Уилсън си е сладур отвсякъде :P Много е симпатичен контрастът между неговия благ характер и проклетията на Хаус :mrgreen: Още не съм гледала нито един епизод от шести сезон, ама трябва да намеря време...
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Медицина
Курс: втори

Мнение от Gormoth »

"След излизането на "Д-р Хаус", всички искаха да са гении и копелета. За нещастие, успяха само с второто."
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”