иии
ъъъ...
книжките са за дисциплината "Романтизъм", която ще изучватате през 2009, а изпита ви ще е в началото на 2010
и изпита, който "ако не се вземе..." е по английски, ама той не е страшен
Модератор: Don Horhe
Ако питаш за онези курсове на гърба на листа с книгите - да още първия ден изпратих мейл и ми отговориха май на втория ден, че съм записана в list-a.ellylilly написа:Здравейте, колеги,
И аз съм вътре. Само да питам дали на всички отговориха за избираемите курсове за първи курс.
Е, няма по-хубаво от това тъкмо да започваш да харесваш някоя банда и да имаш толкова много творчество, което само тебе чака...CellarDoor написа:Съм, съмwindinthetank написа:Ооо, фен на Колдплей... сега кажи, че си и 1-ви курс английска и можем да си спретнем малко фенклубче...
А относно цитата, дано не си пеем след един семестър:
...noone said it would be so hard...
....oh let's go back to the start...
Само дето връщане назад няма... еххех![]()
Още прохождам с Колдплей де... добре, че беше Violet Hill, да ги оценя =)
Ъъъ... Тук всичко е доброволно, струва ми сеAnimassacre написа:A освен френски, какво друго можем? Източни езици? НЯМА ДА УЧА НЕМСКИ!!! Никой повече не може да ме накара да го уча, ако ще да се появи втори Хитлер и да погне славяните!
ellylilly написа:И аз така направих, но още нямам никакъв отговор. Някакви идеи защо?
да, втория език се избира втори курс така че не го мисли сега. часовете ни първи курс бяха предимно следобед. грубо казано висиш от обед/ранен следобед докъм привечер. да, учи се много (но не чак АДСКИ), така че ако не ти се учи отивай в нбуwindinthetank написа:Абе хора, относно другите езици, май наистина се избират чак 2-ри курс, ако съм разбрала правилно от таблицата с учебните планове. Оттам също видях, че ще имаме само четири предмета през първия семестър. Със спорта стават 5. Та, някой има ли си идея средно по колко часа ще прекарваме в университета и много ли са разпокъсани часовете? Сестра ми сега ще е първи курс в НБУ и има средно по два часа три-четири пъти в седмицата, представяте ли си? А на мен ми казаха, че в английска филология се учело адски много, всеки ден, че и събота. Е, източникът на информация не беше кой знае колко надежден - приятелка на братовчедка на съквартирантка на студентка в СУ хехе, но все пак - много ли ще ни мъчат? Аз не мога да си представя шест дена да се занимаваме от сутрин до вечер с четири предмета...
А за спорта нещо знаете ли - кога се записваме, какви видове има, изобщо някой ходи ли и какво му е мнението.
Сори, добри хора, ама и вие сте били зайци, нали?
Глупости. Имах различни преподаватели по френски през двата семестъра на втори курс. Осоебно втория семестър даскалът си беше страшен пич, писа само 5 и 6 и някоя друга четворка, занимаваше се с музика, учеше ни на каквото може по френски.Crematory написа:Айде снимките да са на линкове.
От мен съвет - не избирайте френски, преподавателите са злобни.
Миналата година имаше хора, оставени на изпит по френски втори език.![]()
И такива с тройки.
Няма смисъл да се мъчите, заради нашите звездички звездички звездички
Ако искате да научите френски - частни уроци или Френския институт
Групите за втори език се формират в началото на 2.курс. Имате бая време.nut написа:Ами спокойно и на мен не са ми го погледналиМоже би чак като започне учебната година тогава ще избираме езици.Просто когато ходих с познати да се записват за УАСГ там им искаха написан 2ри език и затова се притесних.Иначе дано да се съберем достатъчно хора за италиански
![]()
I concur.Vipsy написа:Аз също преди 2 дена си купих книжките от списъка и започнах да чета Джеймс Джойс.....доста е скучно за сега..
Глупости.Мърла написа:А книжките май са ни за изпита по Литературознание в края на 1-ви курс, който ако не го вземем и не можем да минем във 2-ри.
а какво ще кажеш за "The French Lieutenant`s Woman"???Fever написа:I concur.Vipsy написа:Аз също преди 2 дена си купих книжките от списъка и започнах да чета Джеймс Джойс.....доста е скучно за сега..
Ама в сравнение с някой други... Ти почни "Мидълмарч" и честито - после ще мразиш почти всичко, докато не дойде готината литература.
Така е =) Но пък и тяхното творчество не е чааак толкова много... Примерно на The Cure петнайсетте албума ми е физически невъзможно да си изслушамwindinthetank написа:Е, няма по-хубаво от това тъкмо да започваш да харесваш някоя банда и да имаш толкова много творчество, което само тебе чака...
Коя е готината литература и кога да я очакваме? =)Fever написа:Ама в сравнение с някой други... Ти почни "Мидълмарч" и честито - после ще мразиш почти всичко, докато не дойде готината литература.