Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Мнение от Cecilia Lisbon »

:arrow: по факултетни номера, като са възможни и размествания ;) ще ви обяснят на откриването

иии
ъъъ...
книжките са за дисциплината "Романтизъм", която ще изучватате през 2009, а изпита ви ще е в началото на 2010 :lol: :lol: (двусеместриална дисциплина, която се започва през втория семестър, малко неудобно са го измислили)
и изпита, който "ако не се вземе..." е по английски, ама той не е страшен ;)
ellylilly
В началото бе словото

Мнение от ellylilly »

Здравейте, колеги,
И аз съм вътре. Само да питам дали на всички отговориха за избираемите курсове за първи курс.
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

ellylilly написа:Здравейте, колеги,
И аз съм вътре. Само да питам дали на всички отговориха за избираемите курсове за първи курс.
Ако питаш за онези курсове на гърба на листа с книгите - да още първия ден изпратих мейл и ми отговориха май на втория ден, че съм записана в list-a.
ellylilly
В началото бе словото

Мнение от ellylilly »

И аз така направих, но още нямам никакъв отговор. Някакви идеи защо?
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

Ами незнам защо не ти отговарят, но кога си го пратила, все пак изчакай още ден, два и ако не получиш отговор пиши още един мейл - няма да навреди. Но все пак не се притеснявай - ще ти отговорят, но нз запаметил/а ли си си съобщението дето си го пратил/а - ако да , провери пак адреса да не си го нещо него объркал/а :)
Аватар
windinthetank
В началото бе словото

Мнение от windinthetank »

CellarDoor написа:
windinthetank написа:Ооо, фен на Колдплей... сега кажи, че си и 1-ви курс английска и можем да си спретнем малко фенклубче...
А относно цитата, дано не си пеем след един семестър:
...noone said it would be so hard...
....oh let's go back to the start...
Само дето връщане назад няма... еххех
Съм, съм :mrgreen:
Още прохождам с Колдплей де... добре, че беше Violet Hill, да ги оценя =)
Animassacre написа:A освен френски, какво друго можем? Източни езици? НЯМА ДА УЧА НЕМСКИ!!! Никой повече не може да ме накара да го уча, ако ще да се появи втори Хитлер и да погне славяните!
Ъъъ... Тук всичко е доброволно, струва ми се :shock:
Е, няма по-хубаво от това тъкмо да започваш да харесваш някоя банда и да имаш толкова много творчество, което само тебе чака... :)

Абе хора, относно другите езици, май наистина се избират чак 2-ри курс, ако съм разбрала правилно от таблицата с учебните планове. Оттам също видях, че ще имаме само четири предмета през първия семестър. Със спорта стават 5. Та, някой има ли си идея средно по колко часа ще прекарваме в университета и много ли са разпокъсани часовете? Сестра ми сега ще е първи курс в НБУ и има средно по два часа три-четири пъти в седмицата, представяте ли си? А на мен ми казаха, че в английска филология се учело адски много, всеки ден, че и събота. Е, източникът на информация не беше кой знае колко надежден - приятелка на братовчедка на съквартирантка на студентка в СУ хехе, но все пак - много ли ще ни мъчат? Аз не мога да си представя шест дена да се занимаваме от сутрин до вечер с четири предмета...
А за спорта нещо знаете ли - кога се записваме, какви видове има, изобщо някой ходи ли и какво му е мнението.
Сори, добри хора, ама и вие сте били зайци, нали? :)
Wind is bisexual because it blows everyone!!!
Аватар
Vipsy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Vipsy »

ellylilly написа:И аз така направих, но още нямам никакъв отговор. Някакви идеи защо?

ellylilly,имам същия проблем като теб!пратих мейл още преди седмица и до сега нямам отговор! :( изпратих го още 2 пъти и пак нищо....незнам вече.... :bounce:
He,who makes a beast out of himself,gets rid of the pain of being a man!
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от snijana »

windinthetank написа:Абе хора, относно другите езици, май наистина се избират чак 2-ри курс, ако съм разбрала правилно от таблицата с учебните планове. Оттам също видях, че ще имаме само четири предмета през първия семестър. Със спорта стават 5. Та, някой има ли си идея средно по колко часа ще прекарваме в университета и много ли са разпокъсани часовете? Сестра ми сега ще е първи курс в НБУ и има средно по два часа три-четири пъти в седмицата, представяте ли си? А на мен ми казаха, че в английска филология се учело адски много, всеки ден, че и събота. Е, източникът на информация не беше кой знае колко надежден - приятелка на братовчедка на съквартирантка на студентка в СУ хехе, но все пак - много ли ще ни мъчат? Аз не мога да си представя шест дена да се занимаваме от сутрин до вечер с четири предмета...
А за спорта нещо знаете ли - кога се записваме, какви видове има, изобщо някой ходи ли и какво му е мнението.
Сори, добри хора, ама и вие сте били зайци, нали? :)
да, втория език се избира втори курс така че не го мисли сега. часовете ни първи курс бяха предимно следобед. грубо казано висиш от обед/ранен следобед докъм привечер. да, учи се много (но не чак АДСКИ), така че ако не ти се учи отивай в нбу :P
при нас спорта е факултативен, тоест не е задължителен. за сроковете ще обикаляш първия етаж на централното крило (там покрай дъртите асансьори) :albino: , там някъде е записването. видовете са всякакви от фитнес до катерене. ходи който иска, но запишеш ли се веднъж по добре си го изкарай, весело е. аз втори курс не писах спорт.
futuristic ain't shit to me
Аватар
windinthetank
В началото бе словото

Мнение от windinthetank »

Ама не се учи събота, нали?
Не бих отишла в НБУ, защото не си струва да даваш 3000 лева на година и да не знаеш защо учиш, както е в моя случай. Така че съм си доволна от избора, поне засега. :)
Wind is bisexual because it blows everyone!!!
Аватар
Fever
От дъжд на вятър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Fever »

Crematory написа:Айде снимките да са на линкове.
От мен съвет - не избирайте френски, преподавателите са злобни.
Миналата година имаше хора, оставени на изпит по френски втори език. :roll:
И такива с тройки.
Няма смисъл да се мъчите, заради нашите звездички звездички звездички :roll:
Ако искате да научите френски - частни уроци или Френския институт :)
Глупости. Имах различни преподаватели по френски през двата семестъра на втори курс. Осоебно втория семестър даскалът си беше страшен пич, писа само 5 и 6 и някоя друга четворка, занимаваше се с музика, учеше ни на каквото може по френски.
За едно си права обаче - не се надявайте да научите езика. Все едно да си мислите, че в училище ще можете да научите втория си чужд език.
Успех!
Аватар
Fever
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Fever »

nut написа:Ами спокойно и на мен не са ми го погледнали :) Може би чак като започне учебната година тогава ще избираме езици.Просто когато ходих с познати да се записват за УАСГ там им искаха написан 2ри език и затова се притесних.Иначе дано да се съберем достатъчно хора за италиански :D
Групите за втори език се формират в началото на 2.курс. Имате бая време. :)
Аватар
Fever
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Fever »

Vipsy написа:Аз също преди 2 дена си купих книжките от списъка и започнах да чета Джеймс Джойс.....доста е скучно за сега..
I concur. :)
Ама в сравнение с някой други... Ти почни "Мидълмарч" и честито - после ще мразиш почти всичко, докато не дойде готината литература.
Аватар
Fever
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Fever »

Мърла написа:А книжките май са ни за изпита по Литературознание в края на 1-ви курс, който ако не го вземем и не можем да минем във 2-ри.
Глупости.
За изпита по ЛТЗ зависи кой ще ви преподава. На нас ни беше Камбуров - ерудиран пичага с неизяснена...хм... политическа ориентация. :) Общо-взето готин, но за него не съм чул да се дава списък с книги.
Иначе не се спичайте от литературата, ходете си на семинарите, преподавалките са готини, записвайте си всяко нещо, което казват. Дори и да не сте чели книгите или гледали филмите, ако сте били на лекции и семинари ще знаете за какво става въпрос и ще се справите. :) Много е важно да присъствате - никой не ви кара на сила, но ще съжалявате, ако не го правите.
Аватар
Vipsy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Vipsy »

Fever написа:
Vipsy написа:Аз също преди 2 дена си купих книжките от списъка и започнах да чета Джеймс Джойс.....доста е скучно за сега..
I concur. :)
Ама в сравнение с някой други... Ти почни "Мидълмарч" и честито - после ще мразиш почти всичко, докато не дойде готината литература.
а какво ще кажеш за "The French Lieutenant`s Woman"???
He,who makes a beast out of himself,gets rid of the pain of being a man!
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

windinthetank написа:Е, няма по-хубаво от това тъкмо да започваш да харесваш някоя банда и да имаш толкова много творчество, което само тебе чака... :)
Така е =) Но пък и тяхното творчество не е чааак толкова много... Примерно на The Cure петнайсетте албума ми е физически невъзможно да си изслушам :D

Това, че ще учим и в събота вярно ли е? Всяка събота? :shock:
Fever написа:Ама в сравнение с някой други... Ти почни "Мидълмарч" и честито - после ще мразиш почти всичко, докато не дойде готината литература.
Коя е готината литература и кога да я очакваме? =)

Аз започнах Tess of the blah-blah-blah... и е... странно.

---
Vipsy, ние с теб се познаваме ;)
Заключено

Обратно към “ФКНФ”