Аз това за допирателната, тангеса и първа производна го знаех, ама пак не я реших. Нито ъгъла, нито координатите на точките знаех. Понеже знаех, че ще ми отнеме много време, я оставих за накрая и така и не я реших, а вчера погледнах точно този тип задачи, но по лесничките.

5 часа отлитат много бързо. Проверяващите като ви видят 8ма може и да паднат. Понеже и там са много врътки, я карах по логика половината, а другата половина въобще нищо. Общо взето смятам, че за трудната геометрия трябва да си решавал нещо подобно иначе ще се луташ из един куп преобразувания и накрая може нищо да не направиш. Щях много повече да се зарадвам на една пирамидка или призмичка(във всичките и форми) вместо 7ма, 8ма или 10та.

Вече няма смисъл да се притесняваме за каквото и да е, а само може да чакаме. Давайте релакс. Днес след изпита бях разбит. Така ми се спеше, че едва си държах очите отворени. Ранното ставане + лошия сън заради нощната жега си оказват думата. Добре, че поне стаята беше от сенчестата страна на сградата.