Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Студентски стипендии и награди от ЕСФ-летен семестър 09/
Значи последно и за летния семестър ще бъдат 5 стипендиите? Преди пишеше, че ще са 4.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Къде го е пишело? Винаги са били по 5,
учебната година е 10 месеца, съответно
и стипендиите обхващат същия период,
на книга, а и на практика би следвало да е така.
учебната година е 10 месеца, съответно
и стипендиите обхващат същия период,
на книга, а и на практика би следвало да е така.
Пишеше го изрично в сайта: че за зимния ще са 5, а за летния - 4. Или е било грешка, или е настъпила промяна. Но със сигурност не си въобразявам, че го пишеше 
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
За летния семестър също ще се изплащат в рамките на пет месеца стипендиите - пише го в заповедта на Ректора - "Заповед на Ректора за условията и реда на предоставяне на стипендии", която е поместена в сайта на СУ. Същото го пише в сайта за стипендиите на МОМН, в секция "Условия за кандидатстване".
- protuberance
- В началото бе словото
Тръгнах да си попълвам формуляра за европейска стипендия и ново 20 - сега трябвало да се взима успеха от предходните два семестъра? Досега за зимен семестър се взимаше успеха за предходната година, а за летен - този от зимния. Сега това с двата семестъра само за европейските стипендии ли важи или и за обикновените? Е, омръзна ми вече, честно. В последния курс ме направиха на маймуна с тия стипендии! 
Винаги се е вземал успехът от предходните 2 семестъра. Само от зимния вземат единствено първокурсниците.
И за двата вида стипендии е така.
И за двата вида стипендии е така.
- protuberance
- В началото бе словото
Странно...защо предишните седем пъти са ме лъгали с успеха - при нас винаги взимат зимен за летен или пък аз изобщо не мога да схвана как се изчислява успех, което е твърде вероятно...Както и да е.
- protuberance
- В началото бе словото
И ако наистина е така - защо в молбата за обикновените стипендии пише успех от предишен семестър/година и трябва да задраскаш едното? В смисъл, какво общо има летния семестър на миналата година с успеха от зимния на тази - различни предмети, различни курсове, различни оценки...totally pointless.
Аз съм от пловдивския университет, при нас също все още не са изплатили последните 2 европейски стипендии за миналия семестър. Колегата, който беше писал по-горе за 4-те стипендии е прав-миналата година за зимния преведоха само 4 стипендии, а за летния бяха 5. Тази година и за 2-та семестъра европейските стипендии ще са по 5. Звъняхме и в МОМН и в МТСП и оттам само ни увъртат-никой не ни дава конкретна информация. Обаждаме се в МОМН-оттам ни казаха че платежните нареждания са ги изпратили в МТСП. Обаждаме се в МТСП-казват че МОМН не са изплатили платежни. Казахме им че от МОМН са ни отговорили че платежните са изпратени, при което след минута чакане от МТСП ни отвърнаха, че колежката им не отговаряла по телефона и не могат да ни дадат информация. Всеки ни развърта. Последното оправдание беше, че нещата зависят от министерството на финансите. Колеги, незнам какво да ви кажа.... започна новата кампания за летния семестър, а те за зимния не са си изплатили дължимото на студентите. на много от нас родителите останаха без работа и тези пари не са излишни. Обаче никой не ни взема насериозно. 
АБСОЛЮТНО винаги са се вземали предходните 2 семестъра...не само летен или зимен...хора четете си правилника! Друг е въпроса, че никои не обръща внимание на този успех за обикновените стипендии (поне за ФКНФ).Това мога да го заявя, защото никой от канцеларията не си прави труда да проверява. Така, че 7 пъти или не да си писал грешно, никой няма да ти направи проблемprotuberance написа:Тръгнах да си попълвам формуляра за европейска стипендия и ново 20 - сега трябвало да се взима успеха от предходните два семестъра? Досега за зимен семестър се взимаше успеха за предходната година, а за летен - този от зимния. Сега това с двата семестъра само за европейските стипендии ли важи или и за обикновените? Е, омръзна ми вече, честно. В последния курс ме направиха на маймуна с тия стипендии!
- protuberance
- В началото бе словото
Не, аз наистина нямам идея как се изчислява, защото каквото и да смяташ и пишеш, секретарката винаги е на друго мнение и ти го поправя - тъй че във ФФ не е като да не гледат. Но специално в културологията се получи една идиотщина с текущи оценки и затова е доста идиотско да се взимат и двата семестъра, но КАКТО И ДА Е. Явно аз съм в заблуда, отказала съм се отдавна да разбирам логиката на администрацията в СУ. Освен това, както казах и по-горе, като се взимат и двата семестъра винаги, защото на молбата пише "успех от предходен семестър/година" и трябва да задраскаш едното. Няма логика, ако се взимат и двата семестъра, щеше някак да е по-ясно казано.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ами има толкова общо, колкото има и зимния семестър с летния от същата учебна година - различни предмети, различни оценки и т.нprotuberance написа:В смисъл, какво общо има летния семестър на миналата година с успеха от зимния на тази - различни предмети, различни курсове, различни оценки...totally pointless.
Пише го заради първокурсниците - на тях им се взима само успеха от зимния семестър.protuberance написа: защото на молбата пише "успех от предходен семестър/година" и трябва да задраскаш едното. Няма логика, ако се взимат и двата семестъра, щеше някак да е по-ясно казано.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- protuberance
- В началото бе словото
Когато курсовете са двусеместриални, каквито са повечето в културологията например, между зимен и летен си има много ясна връзка. А между летен и зимен на следващата година - никаква.
Ако е само за първокурсниците, означава, че всички останали трябва да пишат винаги година, а това не е така. Но все едно, спорът е безмислен, тези неща не ги решава никой от нас.
Ако е само за първокурсниците, означава, че всички останали трябва да пишат винаги година, а това не е така. Но все едно, спорът е безмислен, тези неща не ги решава никой от нас.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Въпрос: каква е логиката да не можеш да си разпечаташ формуляр
с непопълнен успех, когато успехът се изчислява от секлецарките
и едновременно с това да се изтъква предимството на едновременно
подаване на двете молби, когато тази за редовна стипендия може да
се попълни без успех, защото както знаем, той почти винаги е различен
по техните и по нашите сметки?! М?
Протуберанс, и предните пъти се е взимал успехът от два предходни
семестъра, имам го на мейл при потвърждението. Може да няма връзка
между самите оценки и курсове, но това е подходът, освен, както са
казали, за първи курс летен, където се взима само зимния.
с непопълнен успех, когато успехът се изчислява от секлецарките
и едновременно с това да се изтъква предимството на едновременно
подаване на двете молби, когато тази за редовна стипендия може да
се попълни без успех, защото както знаем, той почти винаги е различен
по техните и по нашите сметки?! М?
Протуберанс, и предните пъти се е взимал успехът от два предходни
семестъра, имам го на мейл при потвърждението. Може да няма връзка
между самите оценки и курсове, но това е подходът, освен, както са
казали, за първи курс летен, където се взима само зимния.
-
sedef
- В началото бе словото
- Специалност: Балканистика :)
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз съм първокурсничка и всичко около подаването на молбите за стипендии ми е пълна мъгла. Но имам няколко конкретни въпроса. Мога ли да подам молба и за европейските стипендии, и за тази за успех? Освен това плаща ли се в Отдел "Студенти" за пресмятането на успеха? Води ли се това административна услуга? И въобще каква е процедурата за подаването на документите? При стипендиите за успех не е задължително да пиша доходи, или? Защото в обратното няма много логика - уж по успех, пък ще ти гледат доходите...