Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от pepso »

Ем...затова живеем в демократична държава...имаш правото да избираш ;) Където ти харесва, там ;)
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Какво да ти кажа.В УНСС са на космическо разстояние от СУ що се отнася до организация.На изпита по журналистика чаках около 40 минути пред сградата и после всички се юрнаха наведнъж докато в УНСС пропускаха по няколко човека само и ни пуснаа точно в 8.Да не говорим за записването и чакането на оцнките,но все пак СУ си остава с по-голям престиж :compress:
Agent
В началото бе словото

Мнение от Agent »

хаха ти сега ли го разбираш :wink: Като връстници на прехода,трябва да ни е ясно,че промените през този период засегнаха най-вече образованието и здравеопазването в нашата родна страничка,а жертвите сме ние.да се чудиш дали да бягаш или да се оставяш да те мачкат...
Agent
В началото бе словото

Мнение от Agent »

опаа предният пост беше в отговор на друг коментар.обърках се :)
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Пепсо виж си личните съобщения 8)
За мен СУ са с калси над Унсс във всяко едно отношение и като преподаватели и като организация..Аз пък на изпита за Унсс също бях 1 час преди изпита и също кибичех....Това няма абсолютно никакво значение така е при всеки изпит,а това с масите направо ме уби - какво значение има на какви маси ще учиш ти и бз това там ще прекарваш не повече от 5 часа на ден,а някой път дори и няма да ходиш..Ти заради масите ли се записваш в университета или заради образованието...
Ако говорим за Журналистика има само един всепризнат и качествен университет,който да предлага тази специалност и където образованието да е на прилчино ниво и това е Су....Другото е боза!!!
Унсс дори и като икономически университет не е най-добър в България,камоли за специалности като Право и Журналистика!!!
Това е моеот мнение по въпроса :wink:
Последно промяна от Варненец на 26 Апр 2009, 17:29, променено общо 2 пъти.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Честно казано и на мен ми беше супер изнервящо и тъпо цялото чакане отвън час по-рано :| Добре, че закъснях малко :lol: Иначе аз бях в стая с 50 човека и не съм чакала толкова на списъка с имената. А колкото до 'дизайна' отвътре - мисля, че и килийните са били по-модерни :salute: :lol: И беше толкова неудобно...
Но стига с мрънкането :flower:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Art[less] написа:Един отговор "тъкмо навреме" как ще стои тук?
От рационалното мислене за бъдеще и реализация, осигуреност и други отдавна омърсени думи стигнах до журналистиката и театъра.
Нали казват "следвай сърцето си", е, на, това реших да правя, избрах едно от многото си влечения(които разни хора дръзват да наричат "хоби"). На евентуален въпрос "защо", отговорът би бил "Защото музиката, рисуването, пеенето, приложните изкуства... ми идват прекалено химерно за основна житейска пътечка. ___(място за допълване, да не задълбавам сега:))"

А оценката е важна. Да, и още как!;
Не знам за вас, но лично аз компромис със средата не мога да правя, опитах, не се получава.)
Подкрепям мнението ти с две ръце! Особено частта, отнасяща се до комбинацията "журналистика и театър"! :cheers:
Пък и... аз съм си такава...тотално и безапелационно влюбена в театъра (колкото и наивно да звучи понякога) :)
А на това, кога реших, че искам да уча журналистика, мога да отговоря кратко - когато се запитах какво би ми донесло удовлетворение... Нали знаете, asi es la vida... :)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК

Мнение от pepso »

Напълно съм съгласен с варненеца! ;)
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Абе, не е точно така... Не може СУ да разчита само на славата си, че образованието там е най-добро. Като искат да са номер 1 да се постараят да са във всичко. Не искаме нещо космическо, просто не може да няма подобрение от 50 години (например) насам.. :roll: Струва ми се, че не е нещо ненормално това :) В УНСС не съм ходила и не мога да кажа.
Ами това е.. и да не ми се обидят момчетата, че е като заяждане - просто мнение :wink:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Пфф..тук се събрахме само "журналисти по призвание" бе... :lol: :lol:
Няма лошо. Даже напротив.
За себе си винаги съм казвала, че искам да сбъдна трите си любови... Писането е една от тях, другата (каква ирония!, мирише ми на Алма Алтер 8), а, колеги? :lol: ) е театъра, а третата...точки,точки,точки.;)
За първата...ами аз просто обичам да пиша! Откакто прописах. (Т.е. откакто се научих да свързвам ченгелчета в думи). Пфууу...колко отдавна беше това.
Та така... с времето започнах да се занимавам с разни вестници, после ТВ, после радиото. Минах през всичко в малкия ми градец. И всеки път се преоткривах наново. Затова сега просто искам наесен да Продължа... :D
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

За следването:Яд ме е,че повечето(според мен) кандидатстващи сега просто искат да имат свое "шоо пу тиливизора и да са исвесни".Понякога е нужно само да си циганин,гей,чалга певец и готово(ако си и трите си "пирфектен")!Гарантиран ти е национален ефир.Малко са тези,които искат да правят това,защото им е в кръвта и са способни.

За университета:Демокрация...Всеки има глава на раменете,мислещи хора сме(за тези,които пишат тук гарантирам-даже и AngelOFF има понякога проблясъци :lol: ),тка че всеки може да си прецени кое е по-важно-удобните и "фешан" чинове или качественото образование!Това е от мен!!!

И ,AngelOFF, нищо лично,бате,просто не ме кефиш!!!!!!!!!!
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
tedolinka
В началото бе словото

Мнение от tedolinka »

Варненец, ама няма по-прав от тебе тука... за мен лично СУ и УНСС са нещо като "преди" и "сега" за манталитета на държавата ни като цяло...не искам да ви разказвам случка,станала тази година по повод теста в унсс...няма да е може би коректно...надявам се, че сами се досещате, какво точно имам предвид...за подобно нещо, ако се заговори в СУ се счита ,като оронване на престиж..много по-удържан е СУ и като политика..и като образование,аз лично съм супер разочарована от УНСС мисля че там няма субективно отношение към всеки един....съжалявам ако убиждам някой, това е лично мое мнение. :albino:
Като не пожела да порасне,реши да се надуе ... :р
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър

Мнение от Bastor »

NikTa написа:Пфф..тук се събрахме само "журналисти по призвание" бе... :lol: :lol:
Няма лошо. Даже напротив.
За себе си винаги съм казвала, че искам да сбъдна трите си любови... Писането е една от тях, другата (каква ирония!, мирише ми на Алма Алтер 8), а, колеги? :lol: ) е театъра, а третата...точки,точки,точки.;)
За първата...ами аз просто обичам да пиша! Откакто прописах. (Т.е. откакто се научих да свързвам ченгелчета в думи). Пфууу...колко отдавна беше това.
Та така... с времето започнах да се занимавам с разни вестници, после ТВ, после радиото. Минах през всичко в малкия ми градец. И всеки път се преоткривах наново. Затова сега просто искам наесен да Продължа... :D
*ахъм* Автобиографията ви е удивително "увлекателна".......

Относно УНСС vs. СУ...Каквото и да си говорим ФЖМК е отворил врати през 1952ра, следователно дипломата им е доста по-уважавана и тежи доста повече от тази взета от "утре носете съответната сума".

А да и ако си мислите, че ще ви научат да бъдете журналисти, където и да било, сте в грешка или си ти е в кръвта или не е....
е да....чакането беше уникално тъпо....

tedolinka написа:съжалявам ако убиждам някой
Та за журналист ли се редите? Там нали знаете, че се пише?
Аватар
deni_val
В началото бе словото

Мнение от deni_val »

:?: :roll: :?:
Прикачени файлове
Някой знае ли я тая мацка,искам спешно да я питам нещо
Някой знае ли я тая мацка,искам спешно да я питам нещо
122728.jpg (11.65 KiB) Преглеждано 228 пъти
Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му!
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Bastor написа: *ахъм* Автобиографията ви е удивително "увлекателна".......
Их, колко обичам хора като теб... :P Честно! Дори удивително много ми напомняш на някого... Но това, както и "автобиографията"-ми-отговор-на-въпрос, няма никакво значение.
Стей куул! Риъли куул... 8)

ПП: Не съм бременна. Ако ще се обръщаш учтиво - главно В, моля. :lol:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”