[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от Judas »

sunshineeee написа:
Judas написа:
sunshineeee написа:аз малко извън темата с драсканиците ще се вмъкна :)
има ли някой с оценка под 5 по история... че имам много лошо предчувствие... ;( аз съм с 4,33 ;(

Лошо

уф... какво приказваш... винаги съм мразела историята... дати не мога да помня и това е...
и сега сънувам някакви кошмари, че няма да вляза и т.н. .... направо не знам...

Ако изкараш хубава оценка на есето, няма да ти е проблем историята.Аз пък помня лесно дати и имена.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

А и пробвай бг филология.Доста журналисти за филолози.Аз също мислех до пробвам, но като видях, че изискванията са поне 8 страници, направо се отказах.Слабичък съм по литература, трудно ми е да пиша повече от 4 страници по някоя творба ...
stelsss
В началото бе словото

Мнение от stelsss »

Здравейте. Малко в страни от темата, но някой ще удобрили заявлението ми за групата във facebook :? :)
Аватар
marchelle
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от marchelle »

на нас няколко пъти ни казаха ,че сините химикали са задължителни.
за историята защо не пробваш повишителни?до колкото знам тези изпити се дават,не се взимат ;D моята оценка там е 5,50 и не мисля,че е проблем..
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
Аватар
marchelle
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от marchelle »

stelsss написа:Здравейте. Малко в страни от темата, но някой ще удобрили заявлението ми за групата във facebook :? :)
и аз се включих,чакам одобрение ;]
и btw не всички журналисти са завършили журналистика или филология.редактора на един бургаски вестник е завършил морското,примерно.а има и една водеща по тв7 дето пък е от спортна академия...така,че всичко е до късмет и кой кого познава....
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
Аватар
Радослава
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Радослава »

Judas написа:А и пробвай бг филология.Доста журналисти за филолози.Аз също мислех до пробвам, но като видях, че изискванията са поне 8 страници, направо се отказах.Слабичък съм по литература, трудно ми е да пиша повече от 4 страници по някоя творба ...
ами то и аз мисля да пробвам бълг.филология ако не ме приемат журналистика :)
stelsss
В началото бе словото

Мнение от stelsss »

marchelle написа:
и аз се включих,чакам одобрение ;]
и btw не всички журналисти са завършили журналистика или филология.редактора на един бургаски вестник е завършил морското,примерно.а има и една водеща по тв7 дето пък е от спортна академия...така,че всичко е до късмет и кой кого познава....
и кой колко е упорит :)
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Българска филология ще ви приемат много лесно, не ви трябват заветните 8 стр. на темата по БЕЛ. Принципно БГ филология влизат хората, които не са приети нещо др, което са искали (кофти но факт). И доста свободни места остават след класацията, така че ако не друго там ще успеете без да се притеснявате :) (вече май и с матура по БЕЛ приемат там)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Няма да съжалявате, ако сте приети Българска филология. За жалост @G.Gerasimov е много прав в поста си, но е наистина такава ситуацията, че може и с матури да приемат в мойта специалност. Все пак и от тук бихте могли да станете един добър журналист ;)
Аватар
pifanita
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от pifanita »

myo написа:От толкова много прочетени коментари тук, реших и аз да споделя нещо!
Изобщо не ми пука дали ще ме приемат във ВО …………………
Факт е, че се явих на изпита, за да дам на самия себе си някакъв шанс, но не и да доказвам на когото и да било, колко съм оригинален, креативен или талантлив! Въпреки това се радвам да прочета тук, какво са писали връстниците ми! Има доста интересни мисли на момичета и момчета… дори се радвам, че в България има още хора с интересно мислене! Желая ви успех!!
Дори част от нас да са разочаровани…да не се отчайват!
Специално за тези, които искат ВО… искам да кажа, че не е задължително да си завършил ВО в СУ , за да бъдеш оценен като добър кадър за работа! Разбира се, голямо предимство е една диплома, но ако си упорит и желаеш нещо… също така,ако имаш нужните връзки,късмет и познати да те лансират в тази област… ТИ СИ!
Аз съм позитивен човек и не позволявам на страха от невъзможността за шанс да ми пречи да постигна това, което желая.

Още веднъж, УСПЕХ на всички! Вярвайте в себе си…
Супер Миво,спечели малките журналистическо рекламни сърчица :Д Опримизмът винаги побеждава !

пс.май започва ми харесва теорията ти с отражението в огледалото
КАЗВАТ , ЧЕ НЕЩО ТОЛКОВА ДРЕБНО КАТО ПЪРХАНЕТО НА КРИЛОТО НА ПЕПЕРУДА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ТАЙФУН В ДРУГАТА ПОЛОВИНА НА СВЕТА
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от яворов »

какво става бе, колеги ;д, поне напихте ли се след изпита на домашно ,че в мола е скъпо ;д;д
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Ambrosio` написа: Проблеми за номерирани страници не правят, освен ако не си нарисувала слончета около числата, това вече е знак :mrgreen:
Аз слончета не съм правил, само кръгчета, ама се надявам, че няма да се счете за знак, Светльо ме успокои, иначе около мен хора слагаха точки след цифрите, тирета между числата, абе мешана скара общо взето... :bounce: :bounce: :bounce:
Judas написа:А и пробвай бг филология.Доста журналисти за филолози.Аз също мислех до пробвам, но като видях, че изискванията са поне 8 страници, направо се отказах.Слабичък съм по литература, трудно ми е да пиша повече от 4 страници по някоя творба ...
На изпита в СУ ако пишеш осем страници, тези осем страници няма да са върху едно произведение, а върху цялото творчество на дадения автор... Дефакто за едно произведение пишеш не повече от половин, цяла страница... За да засегнеш най-важните творби и мотиви, в поезията естествено... При прозата е малко по-различно, а пък при романите... там вече е най-сложно положението... :bigsmurf:
яворов написа:какво става бе, колеги ;д, поне напихте ли се след изпита на домашно ,че в мола е скъпо ;д;д
Ам чи и домашното не е много евтино, с тия акцизи за казаните...
Изображение
Аватар
amorphis
В началото бе словото

Мнение от amorphis »

оооооо моята чернова е .... върхът на сладоледа ... писах драсках дисах драсках после почнах да пиша на беловата и когато се сещах нещо го допълвах м/у редовете /драскано и писано/ моята чернова може да кандидатства за рисунка на новото време под името "Хаус" :Д

а иначе я кажете трябваше ли да пишем заглавие на беловата "Ах, този мол" защото на нас никой не беше ни казал да не го пишем/272 стая/ и после когато останахме малко хоро някъде около 1 час преди края почнаха да ни викат защото сте го написали ама то не трябваше нали ви казахме незнам си какво ... заради това могат ли да ни анулират работите :?
Errando discimus !
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Не би трябвало да ви ги анулират. Принципно заглавието на темата, по която си решил да пишеш(защото по БЕЛ и история са 2 темите)се пише на заглавната страница - там при входящия номер и другите неща, на други места не е необходимо :) Но няма да те бият (не много ;) ) ако си го писал и на др места ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

На нас ни казаха на черновата да си пишем "Чернова" като заглавие, а на беловата да не пишем заглавие.Беловата трябваше да я започнем от втората страница.Тоест, на страницата след указанията.На мен ми беше доста странно да пиша там.Сума ти години съм свикнал вътрешната част на кориците на учебниците да са бели и ми беше противоестествено :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”