[КСК 2013] Математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: [КСК 2013] Математика

Мнение от svetlio.varna »

mbojilova написа:Не. Само в ТУ се придобива такава титла. Някой мисли ли да кандидатства и в ТУ КСТ?
Чак пък само в ТУ.
Професионална квалификация "инженер" се придобива след завършване на специалност, свързана с инженерните науки. Сафтуерният инженер е просто разработчик на компютърни програми.
Facebook
Изображение
mkaDGr
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mkaDGr »

@mbojilova според мен балът скача минимум с единица :D
mbojilova
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: първи

Мнение от mbojilova »

@mkaDGr, защо така мислиш?
" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме "
Illuminated
В началото бе словото

Мнение от Illuminated »

Хмм може и да не скочи много балът. Сега като гледам темата от миналата година за предварителния Математика 2 е горе-долу същата сложност като тази година. ( Иначе гледам оттук http://www.fmi.uni-sofia.bg/priem/arhiv )
Последно промяна от Illuminated на 14 Юни 2013, 19:04, променено общо 1 път.
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

И според мен няма да се вдигне много балът, ако въобще се вдигне. Сложността на задачите е горе-долу еднаква. Ще видим сега на редовния как ще са задачите, ако са по-лесни от миналата година, което ме съмнява, тогава със сигурност ще се вдигне балът.
mkaDGr
В началото бе словото

Мнение от mkaDGr »

@mbojilovа Просто си правих сравнения с КСК 2012,2011, а и съм песимист по природа, така че може да игнорираш какво пиша от време на време :D
janjun
В началото бе словото
Специалност: nishto

Мнение от janjun »

Балът ще се вдигне, предполагам с около единица. Показателен е фактът, че миналата година оценка 4.65 е равносилна на 5.00 например от тази година. (Сравнете разпределението на оценките от миналата година и ще видите, че е така) Така че най-вероятно балът ще е около 20.50 за КН :)
vixenn
В началото бе словото

Мнение от vixenn »

Здравейте! :) Имам познати и в софийски и в технически, които се оплакват от това, което учат в момента. Предполагам всеки си има собствено мнение и не можем да бъдем сигурни, че нечие друго ще съвпадне с нашето, затова според мен всеки трябва сам да си прецени. Затова няма да искам мнения кой университет според вас е по-добър, но бих била признателна, ако някой ми обясни какви възможности за работа бих имала, ако уча съответно КН, СИ или ИС (или ако някой ми каже откъде бих могла да прочета това). Благодаря предварително :)

P.S. забелязах, че някои от пишещите във форума се чудят дали имат шанс да влязат с дадена оценка в университета с дадена специалност; според мен е по-добре да погледнат колко хора имат по-високи оценки от тях и колко приемат в дадената специалност; не всички преди тях ще желаят същата специалност, но според мен това е по-добър ориентир, понеже всяка година минималният бал се променя в зависимост от представянето на учениците.
Аватар
Valerita
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Valerita »

vixenn май,май нямаш много понятие за какво иде реч в тея специалности?!?! :D
Програмисти всякакви :lol:: ASP .NET,C#,XAML ..също и Front end/Back end developer,QA..сървъри,мрежи-абе всичко!
Ама само от университета няма да ти стигне наученото,за да работиш :wink:

Но иначе за това с мненията,много съм съгласна с теб :wink:
Аватар
lamptz
В началото бе словото

Мнение от lamptz »

Броени дни преди изпита по математика I и II, какви са настроенията и очакванията ви?
vixenn
В началото бе словото

Мнение от vixenn »

Valerita да много си права, че изобщо си нямам понятие :D доколкото са ми казвали други това, което се учи в софийски е някаква база едва ли не и наистина, ако започна работа като програмист няма да ми е било от голяма полза образованието досега или поне само с бакалавър определено нищо няма да стане. Като цяло много се колебая и просто се опитвам да си намеря някакъв стимул да уча която и да е от тези специалности :D Благодаря ти все пак за отговора : )
mkaDGr
В началото бе словото

Мнение от mkaDGr »

Има ли ентусиасти, записали и двете математики другата неделя ? :D
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

vixenn написа:Valerita да много си права, че изобщо си нямам понятие :D доколкото са ми казвали други това, което се учи в софийски е някаква база едва ли не и наистина, ако започна работа като програмист няма да ми е било от голяма полза образованието досега или поне само с бакалавър определено нищо няма да стане. Като цяло много се колебая и просто се опитвам да си намеря някакъв стимул да уча която и да е от тези специалности :D Благодаря ти все пак за отговора : )
Ще ти отговоря по следния хейтърски начин - щом си толкова недоволен още преди да си почнал и пишеш такива неща, защо изобщо кандидатстваш във ФМИ :twisted:

Нехейтърски отговор - ама ти сериозно ли? Една от основните причини ФМИ да е ползотворно място е конкуренцията и приятелствата, които създаваш в него. Образованието е на изклчително високо ниво, но като задължителни дисциплини се учат базови неща - УП, ООП, СДП КГ, КМ, ЛП ( хау абаут но) и ФП, но ако ги виждаш за първи път не са толкова базови и на много хора им е трудно. Ако наистина мислиш че няма смисъл да ги учиш се яви с нас на 1ви юли на изпит по ДАА ;] Ако искаш учиш нещо по-подбробно си има избираеми дисциплини....
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
Valerita
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Valerita »

brasence,не се впрягай толкова..просто мацката не знае и тя какво да учи :wink: Имам много познати,които ей така някой техен приятел им е казал :"Абе я учи Информатика/Комп. Науки!Там са парите!" и те решават,че ще учат това..друг е въпроса,че може и да не са чували думата "компилатор" :D
vixenn щом самата ти казваш,че наистина си нямаш понятие,не те виждам честно казано във ФМИ :( Това не са "Социални дейности" или "Туризъм" :wink:

П.С Нищо лично към тези специалности :lol:
mbojilova
В началото бе словото

Мнение от mbojilova »

Подкрепям мнението на Valerita. И понякога заради такива хора, които не знаят какво точно правят там и запълват местата, не влизат други, които биха желали да са на тяхното място и да учат тази специалност. Не визирам само ФМИ, а и други факултети. :wink: Това, че "там са парите" не е и много сигурно, защото ти може да го завършиш и да станеш продавачка, а не програмист. В днешно време ТРЯБВА да разбираш от това, което правиш и малко или много да имаш връзки...няма какво да си кривим душата - това е самата истина. Относно vixenn... еми какво да ти кажа... потърси малко и ако не разбираш - питай. ФМИ имат сайт http://www.fmi.uni-sofia.bg/. Влизаш вътре и разглеждаш - ИМА ВСИЧКО. Хората са си го написали. Има ги всичките специалности, учебните им планове, описание на специалностите и пише какви възможности за работа би имала. Влезни и намери това, което те интересува. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”