[КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2
Може да ви питат и за зодии, литература, кино, кулинария, история, религия... и съвсем не се шегувам.
Двата (или три) въпроса на листчето са основните и те са общи за всички. Може да си останете само с тях и да приключите за 10 минути. Може да останете само с тях и да ви разхождат по съответните теми 40 минути. Може да ви питат и абсолютно всичко друго по абсолютно всяка тема, която им хрумне.
Зависи колко хора сте, зависи при каква комисия се паднете, зависи дали и на тях ще им се разпитва. Аз и друг път съм го казвала - в годината, когато аз кандидатствах, комисията на Марко Семов (Бог да го прости) държеше някои кандидати по повече от час. Аз минах за 20 минути (при друга комисия). Така че няма как да го предположите това, не се тормозете.
И не са "квестори", а изпитващи/преподаватели. Квестори сме ние улавите, дето ще ви разхождаме по комисиите и ще ви дебнем по коридорите.
А, и по въпроса с двойките - пишат, що да не пишат? Даже до последната година, когато имаше устен (преди да го махнат и после да го върнат пак) двойките и шестиците бяха с най-големите проценти при разпределението на оценките, като гледах статистиката. Примерно (само примерно, наистина не помня точни цифри!) - 30% двойки, 30 % пълни шестици и останалите 40% разпределени в интервала 3.00-5.75. Миналата година не гледах статистиката, но от форума май нямаше скъсани.
Двата (или три) въпроса на листчето са основните и те са общи за всички. Може да си останете само с тях и да приключите за 10 минути. Може да останете само с тях и да ви разхождат по съответните теми 40 минути. Може да ви питат и абсолютно всичко друго по абсолютно всяка тема, която им хрумне.
Зависи колко хора сте, зависи при каква комисия се паднете, зависи дали и на тях ще им се разпитва. Аз и друг път съм го казвала - в годината, когато аз кандидатствах, комисията на Марко Семов (Бог да го прости) държеше някои кандидати по повече от час. Аз минах за 20 минути (при друга комисия). Така че няма как да го предположите това, не се тормозете.
И не са "квестори", а изпитващи/преподаватели. Квестори сме ние улавите, дето ще ви разхождаме по комисиите и ще ви дебнем по коридорите.
А, и по въпроса с двойките - пишат, що да не пишат? Даже до последната година, когато имаше устен (преди да го махнат и после да го върнат пак) двойките и шестиците бяха с най-големите проценти при разпределението на оценките, като гледах статистиката. Примерно (само примерно, наистина не помня точни цифри!) - 30% двойки, 30 % пълни шестици и останалите 40% разпределени в интервала 3.00-5.75. Миналата година не гледах статистиката, но от форума май нямаше скъсани.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
+ 1dismisstorka написа:Успех от мене!
П.П. Ренета ме изпреварииии, тъжна съъъъм
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- ~Suzie
- Пишете, о, братя
Между другото в темите от миналата година за ВО и журналистика има много подробни описания за това как е протекъл изпита, ако ви се занимава може да хвърлите по едно око. Лично на мен мисля, че ми бяха полезни ((:
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."
John Green
And this is your life."
John Green
- pifiella
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Искам мен да ме разпитват само за зодии,асценденти,аури,карми.......Търговецът на кристал написа:Може да ви питат и за зодии.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
- ~Suzie
- Пишете, о, братя
pifiella написа:Искам мен да ме разпитват само за зодии,асценденти,аури,карми.......Търговецът на кристал написа:Може да ви питат и за зодии.
Даадада нали
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And this is your life."
John Green
And this is your life."
John Green
- pifiella
- Пишете, о, братя
^Че и повече 
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
аз продължавам с тъпите въпроси..
като вляза при комисията, трябва да поздравя и да се представя или да чакам те да ме питат или изобщо никакви имена..?
и ако съм отишла с 3 литра вода, 2 сандвича, 4 вафли и 5 шоколада и не съм изяла нищо с тях ли ще вляза при комисията
съжалявам предупредих, че въпросите са тъпи 
като вляза при комисията, трябва да поздравя и да се представя или да чакам те да ме питат или изобщо никакви имена..?
и ако съм отишла с 3 литра вода, 2 сандвича, 4 вафли и 5 шоколада и не съм изяла нищо с тях ли ще вляза при комисията
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Адрес в галерията на СУ: -
moniiiii написа:аз продължавам с тъпите въпроси..
и ако съм отишла с 3 литра вода, 2 сандвича, 4 вафли и 5 шоколада и не съм изяла нищо с тях ли ще вляза при комисията![]()
![]()
съжалявам предупредих, че въпросите са тъпи
Ще поздравиш и те ще те поздравят и ще тръгне разговора, няма страшно. Ще си отбележат в един списък, че си минала вече. А храната... все ще имаш някаква чанта, в която да ги държиш. Или торбичка. А нея може да я оставиш пред вратата - комисията е в една стая, а пред нея има 1-2 стола, където чакате (след като са ви изтеглили името след дълго чакане) и ви пазят. Така че ще ги оставиш там
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да, пред всяка комисия има квестор, на когото можеш да оставиш нещата на (без)отговорно пазене. Ако обаче се случи да съм аз въпросния квестор и не съм имала възможност скоро да изляза да си набавя захар в системата, може да излезеш от изпита на минус един шоколад, за което ще ти се извиня много (даже ти се извинявам предварително
).
А като влезеш, просто казваш "Добър ден", усмихваш се широко и те ще ти кажат какво да правиш. Все едно си на зъболекар.
Между другото, не е чак пък толкова страшно, а си мисля и друго: кандидатите бяха малко над 600. Ако приемем, че от двата изпита общо допуснатите до устен и явилите се на него са... да речем, 500 (макар че може да са и повече), комисиите са максимум 10 (поне не знам да е имало повече), това значи, че през една комисия трябва да минат средно 50 души в рамките на изпитния ден (като е възможно кандидатите да са повече, а комисиите - с 1 или 2 по-малко). Изпитът няма да продължи повече от 10 ча'са (даже нарочно завишавам малко), т.е. през една комисия трябва да минават по над 5 души на час. Както и да го мисля, ми се струва, че ще вървите бързичко (10-15 минути на човек с все поздравите и официалностите: няма да ги усетите как ще минат).
А като влезеш, просто казваш "Добър ден", усмихваш се широко и те ще ти кажат какво да правиш. Все едно си на зъболекар.
Между другото, не е чак пък толкова страшно, а си мисля и друго: кандидатите бяха малко над 600. Ако приемем, че от двата изпита общо допуснатите до устен и явилите се на него са... да речем, 500 (макар че може да са и повече), комисиите са максимум 10 (поне не знам да е имало повече), това значи, че през една комисия трябва да минат средно 50 души в рамките на изпитния ден (като е възможно кандидатите да са повече, а комисиите - с 1 или 2 по-малко). Изпитът няма да продължи повече от 10 ча'са (даже нарочно завишавам малко), т.е. през една комисия трябва да минават по над 5 души на час. Както и да го мисля, ми се струва, че ще вървите бързичко (10-15 минути на човек с все поздравите и официалностите: няма да ги усетите как ще минат).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
Миналата година устният ми изпит продължи точно 4-5 минути. Бях една от първите и в 8:35 вече бях навън (ако не се лъжа - изпитът започна в 8:00), а квесторите все още не се бяха събудили, та ми зададоха само 2 допълнителни въпроса, които бяха свързани с двете главни теми ( по един на тема) и имах 5.00..
Търговец, не можем да гадаем, но си мисля, че допуснатите няма да сме толкова много (500). Миналата година, ако не се лъжа (не помня точната бройка), но на писмения бяхми около 900, а на устен около 400. Та в този ред на мисли, предполагам, че сега на устен ще сме около 350-400 макс
Търговец, не можем да гадаем, но си мисля, че допуснатите няма да сме толкова много (500). Миналата година, ако не се лъжа (не помня точната бройка), но на писмения бяхми около 900, а на устен около 400. Та в този ред на мисли, предполагам, че сега на устен ще сме около 350-400 макс
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Стига де, има обявени 265 места за прием. Оставете ме да вярвам, че все пак има някаква конкуренция - с 500 души пак няма и по 2 души да се борят за едно място. Но да, вероятно ще са по-малко от 500, просто на мен ми се искаше хората, които са се издънили на предварителния, да са успели на редовния и да се върже някаква прилична бройка кандидати.
Иначе излиза, че стига да изкараш 3 на устния, си почти гарантирано вътре (като махнем скъсаните на устния).
Иначе излиза, че стига да изкараш 3 на устния, си почти гарантирано вътре (като махнем скъсаните на устния).
Последно промяна от Търговецът на кристал на 14 Юни 2013, 18:57, променено общо 1 път.
В края на ноември
В края на ноември
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
И аз не вярвам да сме толкова умни тая година. То не че и 350 човека са малко.
Търговец,това със зъболекаря не беше никак окуражаващо. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
В края на ноември
В края на ноември
- pifiella
- Пишете, о, братя
А ако имам 2 на устния мога ли да участвам в класирането?
И продължаваме с тъпите въпроси......
И продължаваме с тъпите въпроси......
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Няма начин.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.