Какво да уча - съвети?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
sunman
В началото бе словото

Re: Какво да уча - съвети?

Мнение от sunman »

Аз съм за АНГЛИЙСКА ФИЛОЛОГИЯ !! :D
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

И какво да те посъветваме?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Etiainen написа:И какво да те посъветваме?
Да не се засяга от хора, дето я хейтят без причина :geek:
Facebook
Изображение
w_k
В началото бе словото

Мнение от w_k »

Здравейте,в момента уча темите по история за кандидат-студентския изпит,справям се добре.Притеснява ме факта,обаче,че не съм се явявала на въпросните курсове по история.Имам ли шансове за висока оценка (над 5) при усърдно учене,която да ми бъде достатъчна за МО ?
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

w_k написа:Здравейте,в момента уча темите по история за кандидат-студентския изпит,справям се добре.Притеснява ме факта,обаче,че не съм се явявала на въпросните курсове по история.Имам ли шансове за висока оценка (над 5) при усърдно учене,която да ми бъде достатъчна за МО ?
Имаш.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
w_k
В началото бе словото

Мнение от w_k »

Имаш.[/quote]

Харесва ми отговора ти.Благодаря! :)
nikola_minkov
В началото бе словото
Специалност: Информатика
Курс: първи

Мнение от nikola_minkov »

Здравейте

За да не пускам нова тема защото е излишно ще питам в тази
Мисля да се запиша във Софийски университет в една от ИТ специалностите в ФМИ, и въпроса ми е следния.
Аз в момента работя и не искам да напусна работа, имали специалност която няма да ме карат да присъствам и ще мога да ходя когато имам време?

ПС. Моля не ми препоръчвайте задочно сетил съм се за този вариант доста преди да пиша във форума.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

nikola_minkov написа:Здравейте

За да не пускам нова тема защото е излишно ще питам в тази
Мисля да се запиша във Софийски университет в една от ИТ специалностите в ФМИ, и въпроса ми е следния.
Аз в момента работя и не искам да напусна работа, имали специалност която няма да ме карат да присъствам и ще мога да ходя когато имам време?

ПС. Моля не ми препоръчвайте задочно сетил съм се за този вариант доста преди да пиша във форума.
То на задочното именно това му е идеята. Уви, че последните години разликата между редовна и задочна форма, по отношение на задължителното присъствие, доста се е размила.
Иначе както във всяка една специалност със сигурност и в тази, към която ти си се насочил ще има преподаватели, които ще държат на присъствието ти. Аз знам, че принципно се държи повече на присъствие на упражнения, отколкото на лекции. Все си мисля, че дори да не ходиш редовно това няма да ти попречи особено да завършиш. Е сигурно ще се наложи на моменти да е разправяш с мърморещи субекти, но това си е в рамките на нормланото. Успех.
vaskooo
От дъжд на вятър

Мнение от vaskooo »

Във ФМИ която и да е специалност никой няма да ти иска присъствия! Даже контролните по повечето предмети не са задължителни. Като имате грешна информация не подвеждайте човека.
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

vaskooo написа:Във ФМИ която и да е специалност никой няма да ти иска присъствия! Даже контролните по повечето предмети не са задължителни. Като имате грешна информация не подвеждайте човека.
Да, никой не изисква присъствие, но няма да вземеш нито една математика ако те нодиш поне на упражненията. Първата година ще ти е голяма мъка.
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване
Курс: втори

Мнение от Mephisto »

Колеги посещението на лекции/упражнения са задължителни, ако това е предвидено в учебния план и характеристиката на дисциплината. Вижте Правилника за устройството и дейността на Софийския университет „Свети Климент Охридски”, по-специално чл. 135. ал. 1. - Всеки студент в Университета е длъжен да присъства редовно и да участва активно в задължителните форми на учебни занятия съгласно учебния план и учебните програми. :)
.:{~Блог~}:.
Аватар
hirondelleblanche
В началото бе словото

Мнение от hirondelleblanche »

Драги съфорумници, моля за съдействие, тъй като съм повече от объркана и леееекинко не знам какво да правя с подреждането на желанията си. :scratch: :oops: Така бленуваната от мен журналистика не успя да ми се сбъдне и следва да прибегна към план Б, който е обмислян, но само като евентуални варианти, не и като реално решение, което да се наложи да взема. :)
Та - колебая се между психология, българска и френска филология, като за момента обмислям да са подредени и по този начин, който (разбира се) не е и съвсем окончателен. Наясно съм с различията между специалностите, просто всяка една от тях ме вълнува и интересува по определен начин - именно това е и причината да се въртя около това въпросно трио. Ще помоля за съвети от компетентни или просто доброжелатели и ентусиасти за даване на мнения, аз свои разсъждения имам, но би ми било от полза да чуя и неичи други такива. :D Благодаря ви и успех на останалите кандидатстващи с резултатите, които предстоят да излизат. :D :D :D
Изображение
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

hirondelleblanche написа:.....именно това е и причината да се въртя около това въпросно трио. Ще помоля за съвети от компетентни или просто доброжелатели и ентусиасти за даване на мнения, аз свои разсъждения имам, но би ми било от полза да чуя и неичи други такива. :D Благодаря ви и успех на останалите кандидатстващи с резултатите, които предстоят да излизат. :D :D :D

Аз бих писала Психология

И аз имам дилема - ПНУП НУП или Педагогика?
гледам,че по детските градини търсят само първите 2!
petar.mihailov.
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от petar.mihailov. »

Здравейте.
На изпита по математика 2 се представих доста по зле от колкото трябваше, и сега бала ми идва някъде към 13.1 :( . И въпроса ми е сления аз си подредих специалностите по следния начин.
Информатика
Компютърни науки
Математика ( :shock: с тази моя оценка са за тук ...)
......
Знам че ще ме приемат в математика, парадоксално но хората които нищо не направят влизат там. И въпроса ми е имам ли шанс за информатика или Компютърни науки или винаги може догодина :).
mkaDGr
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mkaDGr »

Гледайки миналогодишните балове за информатика и КН май нямаш много голям шанс (3то класиране: И-16,38, КН-18,9). А пък като че ли ще се вдигнат и баловете във ФМИ тази година :(
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”