Практиката до момента е желанията да се подават преди редовните изпити. Не мисля, че сега ще е по-различно. Информация ще излезе със сигурност на сайта на СУ. Най-малкото нали именно онлайн се попълват нещата, ако следите своевременно няма как да пропуснете нещо важно.system_regulator написа:"Списъка с желаната подредба на специалностите се подава преди редовните изпити." А тези изпити кога са ?? Ето затова имам предвид. Било е миналите години така ,но сега с преместването на изпитите ,датите се падат доста след редовните (по повечето предмети). Така ,че въпросното изречение ,откъдето и да е копирано ,не е вярно. Това ме обърка ,явно съм добре със зрението ,така че поне аз подобни проблеми нямам.Благодаря.
Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Какво искате да учите?
- Mondscreen
- Паисий
По-различно е. Тази година редовната сесия е изместена с месец по-рано и прикючва на 30.06. Подаването на заявления за класиране започва на 24.06 и приключва на 06.07. Единствените изпити, които няма да са минали са по Френски език и География. Предполагам дори, че някои резултати ще са излезли.seduction написа:Практиката до момента е желанията да се подават преди редовните изпити. Не мисля, че сега ще е по-различно. Информация ще излезе със сигурност на сайта на СУ. Най-малкото нали именно онлайн се попълват нещата, ако следите своевременно няма как да пропуснете нещо важно.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Възможно е, тогава. Дано не съм подвела никого.
-
system_regulator
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Няма проблем ,всичко е ясно. Преди ,когато не е имало предварителни изпити , въпросните документи са били попълвани преди да научиш резултатите си ,малко след самия изпит ,и е било доста неприятно. В самия сайт информацията не е особено добре подредена според мен и можеш да се объркаш ,това го казвам междудругото. И някак като не си направил абсолютно нищо след като си си видял резултатите и явно ти остава просто да чакаш ....абе неприятно си е малко ,започваш да се съмняваш за разни неща. Успех на всички ,които не са изкарали добри оценки сега и късмет на редовните ,за останалите остава досадно чакане.
-
nikolinamircheva
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
Някой, запътил се към Арабистика? Хора, как ви се струва тази специалност?
-
spawnguard
- В началото бе словото
Някой да са е запътил за История ?
- lady_million
- В началото бе словото
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
ПрависткИ има ли
?
Някой за арменистика и кавказология?

Начертай кръг, а не сърце, около човекът, когото обичаш, защото сърцето може да се счупи, но кръгът продължава вечно...
-
SnoWhite
- В началото бе словото
А за Славянска филология ? ;D
http://www.youtube.com/watch?v=esFAe2BDwIc
And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished..
And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished..
-
_kristina_
- В началото бе словото
Аз искам Начална и предучилищна педагогика .. или Начална педагогика с английски паралелно с предучилищна педагогика с английски.
- only_one
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: първи
Здравейте от мен! 
Аз бих искала да уча в Биологическия факултет, първо желание са ми Биотехнологиите, но ще се пробвам във всички специалности.
Силно се надявам, че ще успея, защото балът ми е приличен. Не съм се явявала на изпит, ще кандидатствам с матура. Желая успех на всички бъдещи колеги (дано да станем такива)... Това чакане е доста изнервящо.
Съжалявам, ако питам на грешното място, но кога излизат резултатите от класирането? Знам, че срокът за подаване на документи е от 24-ти юни до 06 юли, но нищо повече. Има ли хора, които харесват биологиятаааа? 
Аз бих искала да уча в Биологическия факултет, първо желание са ми Биотехнологиите, но ще се пробвам във всички специалности.
Some pursue happiness - others create it.
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
Това, което не разбирам, е как става записването за класиране, когато си от друг град. Пак ли през офиси на фирми като за изпитите, или...? В правилника на сайта има обяснение за онлайн записване, но има споменато попълване на документи по образци. Не разбирам дали трябва или едното, или другото, или и двете едновременно?
- krisgonev
- В началото бе словото
- Специалност: Румънска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз искам да уча българска или славянска филология..
Оценката ми от ДЗИ не е никак добра 4,41 изобщо не знам дали имам шансове..
На изпит по БЕЛ не ходих тъй като ми казаха ,че 80 на 100 било само 2-ки,а аз нямам капацитета да съм от другите 20..
Ходих на изпит по География оценката ми харесва,ако в краен случай нищо не стане с БЕЛ ще опитам с География...
Това,което не не ми харесва е,че специалности с География са адски малко..
Специалностите,които са с География са:География,География и История,Геология,Някакви педагогики...
Много съм объркан в момента...
Надявам се ,ако някой е имал подобен проблем,ако мога така да го нарека да сподели мнението си...
Какво да запиша,ползите от дадената специалност,реализацията с нея и т.н
Благодаря Ви предварително.....
На изпит по БЕЛ не ходих тъй като ми казаха ,че 80 на 100 било само 2-ки,а аз нямам капацитета да съм от другите 20..
Ходих на изпит по География оценката ми харесва,ако в краен случай нищо не стане с БЕЛ ще опитам с География...
Специалностите,които са с География са:География,География и История,Геология,Някакви педагогики...
Надявам се ,ако някой е имал подобен проблем,ако мога така да го нарека да сподели мнението си...
- Mondscreen
- Паисий
Всичко ок, само едно не разбирам. Как може да не се явиш на изпит, само защото някой те е излъгал, че късат 80%?krisgonev написа:Аз искам да уча българска или славянска филология..
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Монди,по принцип си прав,ама човек с 4.41 на матура надали има какво да търси на изпит по БЕЛ в СУ.
Според мен си е спестил 30 кинта + евентуално още толкова за превоз. Но да отговоря поне на един от въпросите му - с тая матура никакъв шанс за БФ и СФ. Това не ти пречи да ги сложиш като първи желания,но се подготвяй по-усилено за някоя географска специалност! 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.