НБУ - Мрежови технологии, Информатика

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

В кой университет учите?

СУ
1
100%
НБУ
0
Няма гласували
друг
0
Няма гласували
не съм студент
0
Няма гласували

Общо гласове: 1

sonchety
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

НБУ - Мрежови технологии, Информатика

Мнение от sonchety »

Здравейте, искам да ви попитам какви наблюдения имате за НБУ.
Ясно ми е, че в СУ е 4 пъти по-евтино, конкуренцията в НБУ вероятно е мираж и СУ дава престиж, но въпросът ми е друг.
Обучението по Информатика на ниво ли е;трябва ли да си плащаш изпитите (при условие че знаеш и можеш да си вземеш изпита); вярно ли е,че ФМИ= теория , НБУ = практика и има ли баланс т.е. теорията във ФМИ е толкова добра колкото практиката в НБУ и обратното?
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: НБУ - Мрежови технологии, Информатика

Мнение от вечен студент »

sonchety написа:Здравейте, искам да ви попитам какви наблюдения имате за НБУ.
Такива "наблюдения" може би имат студентите от НБУ, а тук едва ли се намират много такива.
sonchety
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от sonchety »

Предполагам, че тук има хора с познати в НБУ и затова питам.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Олеле Боже, какво значи да си плащаш за изпитите? НБУ е съвсем нормално функциониращ университет и е крайно време да спре да се спекулира, че там влизш с пари, излизаш с пари и висока диплома без да си мръднеш пръста.
Относно информатиката нямам наблюдения, но съм посещавала курсове за Епъл и бях много доволна. Ръководителката на департамента е много готина и работи доста за осъвременяването на програмата (департамента си го представи като тукашните факултети). Като цяло НБУ е за практическата насоченост в повечето специалности. Също така там можеш да си избереш специалност, свързана с информатиката - не ви ги знам там какви има - за която в СУ не са чували даже.
От друга страна в СУ ще си спестиш хилядите левове за такса, ще си мислиш, че си над всички останали съществуващи студенти, както и няма да те гледат с насмешка, когато им кажеш къде учиш.
Бих те пренасочила към форума на НБУ, ама като гледам не работи, а и там хората са злобни и се заяждат. Можеш по всяко време да дойдеш в НБУ и да влезеш на някоя лекция, трябва само да провериш програмата. Сигурно има и някакви дни на отворените врати, ама всичкото това можеш да си го намериш в сайта.
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”