simeontashev написа:janjun написа:С бал 21 се влиза според мен на 1во класиране. На фона на разпределението на оценките от миналата година очаквам минимален за КН 20.5-6 СИ пак толкова ...
Ooo, надявам се!
Иначе и аз бих искал да знам защо СИ да е лоша специалност? Има хубави предмети доколкото видях.
Не е лоша. Просто другите са по... или поне бяха.
А и доста зависи какво му се учи на човек.
В СИ няма Функционално програмиране, няма Дизайн и анализ на алгоритми (вероятно в СИ е събран при структури от данни и алгоритми, но това значи, че не се отделя особено внимание на тази част), няма Системно програмиране (но то може да не е интересно на всеки, а не е чак толкова съществено по мое мнение), няма Изкуствен интелект (има Програмиране на човеко-машинен интерфейс, което не знам какво е, май някакъв аналог, но не съм чувала добри отзиви от този предмет). Затова пък има някакви предмети, които звучат малко разводнено и като че ли не са чак толкова полезни. Освен това, има възможност да се запише Софтуерни технологии като магистратура, в която (поне частично) се засягат тези предмети. Според мен за обща култура най-малкото е добре да се минат гореспоменатите курсове от КН.