[КСК 2013] Математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
vaskooo
От дъжд на вятър

Re: [КСК 2013] Математика

Мнение от vaskooo »

Ехххх припомняте ми миналата година хубавите и славни моменти покрай кандидатстването :)

Реално разлика между КН и Информатика е че по принцип КН учат повече програмиране, И учат повече математика.
Само дето нито от КН ще получите достатъчни познания по програмиране, за да можете да работите (от изборните дисциплини които са достъпни за всички е доста по-вероятно).
Колкото до математиката в И - бе повече предмети имат, но е и по-лесно защото нивото в И е по-ниско.
Но където и да попаднете няма да сгрешите. СИ или ИС не бих препоръчал, особено СИ.
Аватар
lamptz
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от lamptz »

Не мога да разбера пък защо пък СИ да е "лоша" специалност?
simeontashev
В началото бе словото

Мнение от simeontashev »

janjun написа:С бал 21 се влиза според мен на 1во класиране. На фона на разпределението на оценките от миналата година очаквам минимален за КН 20.5-6 СИ пак толкова ...
Ooo, надявам се!

Иначе и аз бих искал да знам защо СИ да е лоша специалност? Има хубави предмети доколкото видях.
mariqqq
В началото бе словото

Мнение от mariqqq »

Здравейте! Искам да ви попитам дали сте попълвали там документи за специалностите или нещо свързано със записването?
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

simeontashev написа:
janjun написа:С бал 21 се влиза според мен на 1во класиране. На фона на разпределението на оценките от миналата година очаквам минимален за КН 20.5-6 СИ пак толкова ...
Ooo, надявам се!

Иначе и аз бих искал да знам защо СИ да е лоша специалност? Има хубави предмети доколкото видях.
Не е лоша. Просто другите са по... или поне бяха.
А и доста зависи какво му се учи на човек.
В СИ няма Функционално програмиране, няма Дизайн и анализ на алгоритми (вероятно в СИ е събран при структури от данни и алгоритми, но това значи, че не се отделя особено внимание на тази част), няма Системно програмиране (но то може да не е интересно на всеки, а не е чак толкова съществено по мое мнение), няма Изкуствен интелект (има Програмиране на човеко-машинен интерфейс, което не знам какво е, май някакъв аналог, но не съм чувала добри отзиви от този предмет). Затова пък има някакви предмети, които звучат малко разводнено и като че ли не са чак толкова полезни. Освен това, има възможност да се запише Софтуерни технологии като магистратура, в която (поне частично) се засягат тези предмети. Според мен за обща култура най-малкото е добре да се минат гореспоменатите курсове от КН.
Изображение
Illuminated
В началото бе словото

Мнение от Illuminated »

mariqqq написа:Здравейте! Искам да ви попитам дали сте попълвали там документи за специалностите или нещо свързано със записването?
След 23-ти юни се подават документи.
likecrazy
В началото бе словото

Мнение от likecrazy »

С бал 18.00 (момиче) имам ли шанс за КН или СИ ?
vaskooo
От дъжд на вятър

Мнение от vaskooo »

Да, даже е почти сигурно. В софтуерното има излишни по мое мнение предмети (не че в КН и другите няма де) примерно:
NT Социално правни аспекти на софтуерното инженерство
NT Икономика на софтуерното инженерство
NT Комуникативни умения
SE Управление на проекти

Сигурно има какво да се научи, но да подготвят в университета някой за "шефче" звучи смешно, всички като започнат работа започват от най-ниското стъпало а именно Junior Dev.

Иначе като гледам се учи и Управление на качеството (предполагам някаква подготовка за QA ? ) . Така че ако не искате да станете баш програмисти, ами нещо различно (QA / Support / HR / Бизнес анализатор хубави професии)- може би това е мястото.
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

https://www.facebook.com/groups/554510647921180/ - група Първокурсници 2013/2014, ако някой иска да се присъединява ...
stefi.stoyanova
В началото бе словото

Мнение от stefi.stoyanova »

Знам, че ако изкараш 2 на някой изпит не може да кандидатстваш изобщо, но това означава ли, че ако например имаш 2 по математика, не може да кандидатстваш за някоя специалност с биология, химия или нещо друго?
mbojilova
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски език

Мнение от mbojilova »

Никъде не съм чела подобно нещо.....
" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме "
likecrazy
В началото бе словото

Мнение от likecrazy »

ляляляляля
Последно промяна от likecrazy на 09 Юни 2013, 17:07, променено общо 1 път.
Аватар
ИванК
В началото бе словото

Мнение от ИванК »

Последното мнение описва най-добре ситуацията във висшето ни образование.Не знам дали може да препишеш на този изпит, защото не съм го държал, но искрено ти пожелавам да пробваш и да те хванат. :P

Много ми е интересно, ако ти се получат плановете, как мислиш да я караш в университета?Ами след това?Вечно прикрепена пиявица към силните?
likecrazy
В началото бе словото

Мнение от likecrazy »

ляляляляляляля
Последно промяна от likecrazy на 09 Юни 2013, 17:07, променено общо 1 път.
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

likecrazy написа:Тези,които са се явявали на предварителен - имало ли е възможност да се препише нещо? Или поне да си подсказвате? Говоря за нещо малко,не за цели решения на задачите :D
Ъъъъъ..... моля.... За тази цел имаш справочник.... в него има всичко необходимо. А за подсказване.... просто забрави.
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”