Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
lady_million
В началото бе словото
Специалност: -

Re: Теми История 1990-2012

Мнение от lady_million »

ernow написа:
rogfed написа:Да ви питам - може ли една сбъркана дата да окаже голямо влияние при оценката на написаното? Писах за Стамболов в събота, но открих, че съм допуснал грешка при датата на оставка на правителството.
Мисля, че подобна грешка ти отнема 0,25 от оценката.
Като ходех на уроци учителката ми каза, че важна дата от темата, ако е сбъркана се взимат и 0,50 стотни. Не искам да плаша никого, просто си зависи и от проверяващите. Предполагам и на редовен изпит по-малко "кастрят" де, но иначе, да, взимат се по 0,25 и аз така знам :)
ernow
В началото бе словото
Специалност: няма
Курс: кандидат-студент

Мнение от ernow »

lady_million написа:
ernow написа:
rogfed написа:Да ви питам - може ли една сбъркана дата да окаже голямо влияние при оценката на написаното? Писах за Стамболов в събота, но открих, че съм допуснал грешка при датата на оставка на правителството.
Мисля, че подобна грешка ти отнема 0,25 от оценката.
Като ходех на уроци учителката ми каза, че важна дата от темата, ако е сбъркана се взимат и 0,50 стотни. Не искам да плаша никого, просто си зависи и от проверяващите. Предполагам и на редовен изпит по-малко "кастрят" де, но иначе, да, взимат се по 0,25 и аз така знам :)
Ако грешката е много сериозна си е напълно възможно да ти вземат 0,5. Примерно да объркаш датата на битката под стените на Одрин, фатална грешка.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Не би трябвало да те ощетя много...

П.С-Според мен това, което учителките разправят е по-скоро, за да стреснат кандидат-студентите. Реално погледнато ако от самото начало на подготовката ти, някой ти набива в главата, че объркаш ли година, това ти намаля 0.50ст., то ти ще научиш хронологията като стихотворение. Както казваше моят доцент- По-добре пропуск, отколкото грешка, но уви понякога допуска грешки и несъзнателно.

П.С-Не знам дали това ще ви успокои, но в темата ми за Крум бях объркала годината, в която поема властта плюс годината на смъртта му. Бях объркала и периода на управление и на останалите владетели от Крумовата династия. Бях писала главно за Крум и то със солидни пропуски и грешки, 2-3 странички за Омуртаг, в които не казвах нищо съществено , а разтягах локуми, плюс може би страница и половина общо за маламир и Пресиян. Е поне имах хубави увод и заключение и за това цялото нещо имах 4.25...
steis
В началото бе словото
Специалност: кандидат-студент

Мнение от steis »

Ще има ли хора от форума, които ще се явяват на изпита по БЕЛ в неделя?
petyanorova
В началото бе словото

Мнение от petyanorova »

steis написа:Ще има ли хора от форума, които ще се явяват на изпита по БЕЛ в неделя?
Аз ще пробвам да си повиша оценката.
steis
В началото бе словото

Мнение от steis »

Амм да те питам тогава темите, които са се падали преповтарят ли се както при историята или всеки път е различна?
petyanorova
В началото бе словото

Мнение от petyanorova »

steis написа:Амм да те питам тогава темите, които са се падали преповтарят ли се както при историята или всеки път е различна?
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 68&t=16703 ... виж тук :)
DanMartinovDemirev
В началото бе словото

Мнение от DanMartinovDemirev »

Някой може ли да постне линк към topic за баловете в Правото от миналите години ,ако въобще има такава тема..
Prepare for the worst, wish for the best!
Аватар
plamachka
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от plamachka »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewforum.php?f=171 .. тук малко по-надолу можеш да намериш минималните балове от 2012г. за първо, второ и трето класиране..
Аватар
lady_million
В началото бе словото

Мнение от lady_million »

steis написа:Ще има ли хора от форума, които ще се явяват на изпита по БЕЛ в неделя?
Дам, аз съм в 65-та. При нас теглиха предния път темата. Сега ще видим ... :lol:
steis
В началото бе словото

Мнение от steis »

lady_million написа:
Дам, аз съм в 65-та. При нас теглиха предния път темата. Сега ще видим ... :lol:
Ам ще може ли линка с разпределението по стаи да видя къде ще съм ? :)
steis
В началото бе словото

Мнение от steis »

petyanorova написа:
steis написа:Амм да те питам тогава темите, които са се падали преповтарят ли се както при историята или всеки път е различна?
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 68&t=16703 ... виж тук :)
Благодаря много :)
Аватар
lady_million
В началото бе словото

Мнение от lady_million »

steis написа:
lady_million написа:
Ам ще може ли линка с разпределението по стаи да видя къде ще съм ? :)
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ora_sesiya
Тук си избираш БЕЛ и то ти тегли файлче - там е разпределнието. Другият вариант е с входящ номер и влизаш с него и ЕГН да си проверяваш оценките и отгоре пише в коя стая си и още неща :)
Becko
В началото бе словото

Мнение от Becko »

И аз съм в 65... :)
steis
В началото бе словото

Мнение от steis »

Аз съм 83-та зала, ако има съквартиранти да пишат ;):)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”