Литература - темата в СУ!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Ironman написа:
Ice_Spirit написа:Regina,кажи ми една заучена фраза за Далчев?
В момента ми идва само това за цветовата палитра която Далчев използва в поезията си за да внуши трагичност и безпереспективност :? Развитието на тези нюанси са просто задължителни когато се пише за Далчев.
Цветова палитра при диаболизма??? :? :? :?

Не знам да :cry: :cry: :cry: или да :lol: :lol: :lol:

-добре,че си писал по "есето", вервай ми :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Ironman
В началото бе словото

Мнение от Ironman »

Regina написа:И освен това есето по цитатите трябва да е развито по следните показатели, за да е стойностно - трябва да има единство при разглеждането на авторите - не първо единия, после другия:
1. Да се намери общ момент в цитатите - дума, символ, разл. видове отправяния към епохите, времето, героите...
2. Изясняване на отношението на авторите към този проблем, епоха и обратно - на епохата към тях.
3. Да се използват худ. средства, чрез които е разгърнат проблемът - всякакви видове термини - сравнения, метафори и т.п. и да се проследят другите произведения на авторите, които имат общо с основния проблем...

Есе ли? За мен това си висш пилотаж!
Аз не бих могла да се справя и при тригодишна подготовка...
Първото го направих.
Второто-да.Макар и набързо в увода.
И най-важното : да се изложи сблъсъка във виждането на Д. и В. за вярата заложен в двата цитата.
Наведената глава сабя не я сече.

АААААА,така ли...Я дай тая сабя да видиш къде може да ти влезне !!!
Аватар
Ironman
В началото бе словото

Мнение от Ironman »

jantex написа:
Ironman написа:
В момента ми идва само това за цветовата палитра която Далчев използва в поезията си за да внуши трагичност и безпереспективност :? Развитието на тези нюанси са просто задължителни когато се пише за Далчев.

Точно ме чу :D Виж "Болница" Черно,бяло,жълто.Прах (сиво) "да се изплезя на черния прозорец"
Далчев ми е един от любимите поети :lol:
Наведената глава сабя не я сече.

АААААА,така ли...Я дай тая сабя да видиш къде може да ти влезне !!!
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

Най-сетне и аз да се регистрирам в тоя форум. Няма ли вече да изкарват резултатите от изпита по литература. Страшно много надежди влагам в него и дано не са напразни :(
Аватар
Allie
В началото бе словото

Мнение от Allie »

И аз много се надявах, ама след като се метнах да пиша съпоставката (да ме пита човек защо)...вече не се надявам толкова.
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

Allie написа:И аз много се надявах, ама след като се метнах да пиша съпоставката (да ме пита човек защо)...вече не се надявам толкова.
Е защо мислиш така? Аз също писах по втората тема? Щом имаш избор, значи имаш повече шансове. Аз прецених, че не знам Далчев и реших да пиша есето.
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Ironman написа:
jantex написа:
Ironman написа:

Точно ме чу :D Виж "Болница" Черно,бяло,жълто.Прах (сиво) "да се изплезя на черния прозорец"
Далчев ми е един от любимите поети :lol:
Именно !!! И ако на това му кажеш цветова палитра ,която обикновено на първо място включва цветовете на дъгата т.е. лилаво, сино, червено,зелено и др.
:colors:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Allie
В началото бе словото

Мнение от Allie »

VooDooTo написа:
Allie написа:И аз много се надявах, ама след като се метнах да пиша съпоставката (да ме пита човек защо)...вече не се надявам толкова.
Е защо мислиш така? Аз също писах по втората тема? Щом имаш избор, значи имаш повече шансове. Аз прецених, че не знам Далчев и реших да пиша есето.
Защото нито критериите ми бяха много ясни, нито пък си мисля, че обемът беше достатъчен....Просто в един момент и аз не бях сигурна какво всъщност правя...и в крайна сметка май по-добре щеше да е да пиша за Далчев, но..."за мен това е минало - неважно". :lol:
ivo_gg
В началото бе словото

Мнение от ivo_gg »

Абе кой говори за УНСС и организация... не ставайте смешни! Трябва да сте забелязали пред УНСС какво ставаше на записването освен ако не сте пратили мама и тате да ви записват. Не ме разсмивайте. За 10 лева за журналистиката ме накараха да чакам 6 часа на опашка. В СУ се записваш за няма и 10 минути. Пха ! Разликата ако не е огромна незнам...
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

ivo_gg - ако си чакал на опашка пред банката - нормално ;) аз си бях платила преди това и нямах никакъв проблем. и организацията им е на ниво - няма дата, която да не са спазили, извеждат моментално статистики и каквото се сетиш . но не ми се дават сравнения, защото все пак ми се учи в СУ :wink:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

ivo_gg написа:Абе кой говори за УНСС и организация... не ставайте смешни! Трябва да сте забелязали пред УНСС какво ставаше на записването освен ако не сте пратили мама и тате да ви записват. Не ме разсмивайте. За 10 лева за журналистиката ме накараха да чакам 6 часа на опашка. В СУ се записваш за няма и 10 минути. Пха ! Разликата ако не е огромна незнам...
E да ама в СУ чакаш за изпита да почне 1 час повече от уговорения час, докато в УНСС изпита почна веднага. Но пък за сметка на това много повече искам да уча в СУ, отколкото в УНСС.
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

резултатите се очакват да се обявят до два дни .. така казаха от инфо-центъра любезните хора/човек :D
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

Joyride написа:резултатите се очакват да се обявят до два дни .. така казаха от инфо-центъра любезните хора/човек :D
Благодаря за информацията. Колкото по-бързо, толкова по-добре, защото иначе е по-лошо да тръпнеш в очакване 2 седмици и накрая нищо. Така е най-добре. Въобще от СУ съм много доволен и с радост бих желал да уча тук, стига да бъда приет разбира се. Силно се надявам това да стане, защото виждам какви прекрасни хора учат в него ;). И ще продължават да учат де :lol: . Успех на всички от мен :).
iLLuSiOn
В началото бе словото

Мнение от iLLuSiOn »

И аз чакам резултатите с нетърпение, обаче колкото и да се тюхкаме и вайакме, многото нерви няма да изкарат резултатите наяве от нищото...коагто преценят че са готови, ще ги изнесат... а на нас ни остава само да чакаме! И няма нужда от толкова паника..изпитът е минал, каквото сме направили това...аз писах по темата за Далчев... писах доста 17 страници мисля, не искам да давам оценка за работата си, защото субективизмът е в количество при литературата... Далчев ми харесва, вярно, че е малко депресиращ, но ми допада... не знам какво съм направила, искам да разбера, ама както вече казах, нито нашето желание, нито пък нетърпението ни ще изкарат резултатите, така че ще чакаме...и УСПЕХ на Всички :) дано да има за какво да се радваме:)
sany
В началото бе словото

Мнение от sany »

Зарежда ли ви се снтраницата :?:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”