Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Re: Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Мнение от Плазмодий »

zritel написа: Ако да - какво значение има дали съм дебел?
Има значение като ти се доядат сливи и си потърсиш на пазара за плодове :cyclopsani:

Иначе при мен напоследък ЕГН-то и офисния живот започват видимо да ми тежат особено в областта на коремната плочка и гледам да ям супички и готвено всеки ден, Дюнери, баници, пици и прочие изкушения не съм пипвал от около два месеца (днес обаче ще се тъпче арабско за разтоварване на психиката ахаха). След 8 часа гледам да не ям нищо, освен може би кофичка кисело мляко. Не тренирам нищо от години, но кръстосвам софия пеша доста доволно и доста редовно.

Като цяло генерирам мотивация да почна да тренирам, но процеса е бавен !
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не е нужно баш да се ходи на фитнес, че да сте у форма. Естествено ако сте зарибени - ходете, но всичко си има и домашен вариант.

Имам няколко правила и тренировки, но ще ви напиша само правилата, защото тренировки и упражнения - нета е пълен, та чак прелива от тестостерон и плоски плочки...

1/ Редуване, почивка - всяка мускулна група има нужда от 1-2 дни да отпочине след като сте я тренирали. Т.е. ако вдигате тежести за бицепс, не го правете всеки ден, а през 2. Така мускулите ще растат, а вие ще имате 2 дни за други групи или за почивка.

Съответно - може да направите режим, който да въртите цяла седмица ето така, като мен:
ден 1: тичане
ден 2: упражнения за крака и корем
ден 3: упражнения за гърди, ръце и гръб
ден 4: тичане
ден 5: упражнения за крака и корем
ден 6: упражнения за гърди, ръце и гръб
ден 7: почивка

Съответно може да си го направите както душа ви иска - например 4 групи тренировки в 4 дни и между тях по ден почивка. Може да замените тичането с плуване или каране на колело или да ги карате и трите редувайки ги тях.

Но освен упражнения за дадена мускулна група, ви трябва и едно такова цялостно - тичането е най-лесно за мен (нямам колело или личен басейн) - всичко зависи, на вас какво ви се иска.

2/ Сваляне на килограми - някак не върви да се хабите на упражнения, пък да трупата кг въпреки тях. Тичането е идеален вариант - наяждате се като прасете, с тичане/плуване изчиствате калориите, после стягате дадения мускул (коремните) с коремни преси. Но и тук зависи дали ви пука дали ще имате плочки - ако правите редовно упражнения за корем, той ще ви е здрав, но ако сте почнали с бая мазнина отгоре, няма да си личи. Така, че е логично първо да изчистите кг-те, и след като ви падне шкембето, тогава да оформяте, както душа ви иска - 6, 8, 24 плочки ако щете...

3/ Диети - някакси глупаво е да почнете от нищото диета. Рязката промяна не е във ваша полза. А и се консултирайте с лекар. Особено личния - може да имате болест, която да изключва да пазите диета. И наложете диетата постепенно, а не днеска да сте яли печено пиле и картофки, а утре да сте само на шепа мюсли. Организмът ви няма да понесе такава промяна. Ако искате да махнете дадена храна от менюто си - намаляйте я седмица-две, докато изчезне и я заместете с нещо по-полезно.

4/ Яжте пресни плодове и зеленчуци, също така не е хубаво да се тъпчете на всяко/някое ядене - яжте толкова, че да залъжете глада, вместо да си пълнете стомаха с повече, отколкото може да обработи - това е преяждане и ще ви се отрази. По-добре ако огладнеете пак - яжте пак, но пак малко. Т.е. 5 малки хранения, отколкото 3 натъпквания за 1 ден. Давайте повече време на стомаха да разгради храната.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Съгласявам се, че трябва да се поддържа някакъв хранителен режим. Особено тези, които работата ни е свързана с целодневно седене в офиса пред компютъра.

И аз се старая вече да не ям много въглехидрати и мазнотии както и да не ям късно вечер. Не винаги се получава.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

всички станали кифли на тоя форум :)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Тъй става,като е масово китайско по форумни :lol:
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

zritel написа:А, вместо тези въпроси, може да се запитаме други: Дюнер или баничка да си взема за закуска в 16 часа? Ще ме направи ли по-щастлив? Ако да - какво значение има дали съм дебел? И чий са тези бисквити? Щом са тук - явно няма да ги яде...
това си го казваш докато си що годе във форма .. когато някой ден минеш пред огледалото и се загледаш в резултата от щастливия си живот друга песен ще запееш .. само дето метаболизма ти няма да е като преди 5 10 г и реформата ще е бавна мъчителна и .. може да не се стигне до края и :lol: .. за голяма част от форумците това време е далече но има някои които ще ме разберат :lol:
Kristo написа: Имам няколко правила и тренировки, но ще ви напиша само правилата, защото тренировки и упражнения - нета е пълен, та чак прелива от тестостерон и плоски плочки...
.....
Съответно - може да направите режим, който да въртите цяла седмица ето така, като мен:
ден 1: тичане
ден 2: упражнения за крака и корем
ден 3: упражнения за гърди, ръце и гръб
ден 4: тичане
ден 5: упражнения за крака и корем
ден 6: упражнения за гърди, ръце и гръб
ден 7: почивка
.....
не не учителю .. моля кажи ми упражненията с които правиш гърди ръце и гръб в 1 ден :bow:s
Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Ха, вярно не я бях забелязал тази комбинация :mrgreen: Ама явно е машина и блъска по 2 часа в залата през този ден.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Какво е мнението ви за често срещаната практика след тренировка да си удари по една бира или няколко шота?
Ядете или пиете ли след тренировка? Какво? И по-специално: прясно мляко?
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Малко си видял, имам колега, който си сви цигарка след една тренировка, на която отидохме заедно. Биричката си е ОК, ако искаш да качиш първо малко килца :lol: Прясното мляко а и въобще млякото се пие преди лягане, защото протеините в него се усвояват по-бавно. Все пак спиш по 7-8 часа, по време на които не ядеш изобщо. След тренировка - шейк, банан, мед, може и яйца. Ако качваш килограми - дори хляб.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

по принцип веднага след тренировка се вземат бърз въглехидрат и протеин .. така че може и някое пил. филе с биричката :lol:
бтв бирата, както и бананите са богати и на минерали
лактозата в млякото много забявяла усвояването на в-ва та така че ако ще се приема изобщо най добре както каза Judas преди лягане
Изображение
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

zritel написа:Какво е мнението ви за често срещаната практика след тренировка да си удари по една бира или няколко шота?
Ядете или пиете ли след тренировка? Какво? И по-специално: прясно мляко?
Аз удрям по бира след тренировка в поне 50% от случаите. Бирата след тренировка повишава имунната функция на организма 8)
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
gioiella
Драскач
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти

Мнение от gioiella »

Аз ходя на народни танци и това са ми тренировките.За да правя нещо, трябва да ми е интересно, а във фитнеса ми е интересна само пътеката :lol: Разни аеробики, тае-бо и подобни ме ужасяват.Особено тае-бо...ходих няколко пъти и беше жива мъка, нищо забавно и удовлетворяващо няма, а и не схващам движенията.

Та ходя на танци и е готино, защото сме 5-6 човека, говорим си, друсаме хора, ходим по кръчми.
След танци(продължават около час и половина и после плувам в пот...много изпотяват) чакам малко, около час някъде и после пия чай или хапвам 1 банан или 2-3 блокчета шоколад. Много ми пада кръвното, даже понякога по време на танците залитам и си нося винаги шокилад за всеки случай.
Но кила не се свалят, по-скоро се раздвижваш, краката ти укрепват.

Свалих последния месец и нещо около 6-7 кила поради здравословен проблем.Мерих се в края на април-56.800. Сега съм 50. Даже не ходя на танци от месец заради проблема, но ми се иска като се пооправя накак да задържа свалените кила.
Много по-добре се чувствам така, нямам корем, любовни дръжки, бедрата ми не се друсат.Та явно тези килограми са добре за моята височина и структура.
Та мисля пак на танци, някакъв режим на хранене съобразно лекарствата и може би ще ходя да тичам на пътеката в някой фитнес. Много обичам :lol: Навън хич не ми се тича, но на пътека мога с часове.
Аватар
Cliff Burton
Паисий
Специалност: География и Биология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Cliff Burton »

Надежден Случай написа:Вместо да блъскате във фитнеса,елате да ми прекопате градината. :mrgreen:
На драго сърце, колко даваш? :) Като малък много копаех на село, сега вече няма село. :( :cry:

Преди и аз ходех в залата. Но на мен проблемът ми е че съм непостоянен и ми омръзва. И не съм по диетите и скъпичко излиза да ям само месо, сирена, протеинови шейкове и нз си какво още.
Предпочитам да играя футбол, волейбол, федербал, да карам колело и тн. Много по-ползотворно, по-полезно и си на чист въздух. Особено обичам колективните спортове. Чат-пат хода и на лостове. :Laie_30B: :Laie_76A: :rr:

П.П. Спинди е готин. :cheers:
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Имам малко кофти новина за теб, но тези килца ще ги качиш, щом си оправиш здравословния проблем, вероятно +1-2 отгоре. Просто така ти работи тялото, ще компенсира.

Относно фитнеса и скучното - не знам някой, който да следва програма и да си записва упражненията, да се е оплакал от скука. Всеки път имаш неща, които трябва да свършиш, и ако го направиш като хората, получаваш удовлетворение (ендорфин) - какво по-задоволяващо и интересно от това?
medicate, medicate
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”