Помощ и съвети всякакви
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Помощ и съвети всякакви
Мисля си, че дежурствата в неделя ще са заплатени.
Иначе какъв е смисълът да се навива на тях?
Иначе какъв е смисълът да се навива на тях?
la douleur exquise
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Не са, просто се компенсират със свободен ден през седмицата. Това е нещо като "стъпало" за израстване - взимаш ли неделни дежурства (когато си сам), значи ти имат доверие.
medicate, medicate
phoebe от колко време си в компанията .. твоята заплата след колко време я вдигнаха .. кога и става едната година .. знаеш ли какава е нейната заплата .. ти като по старши само по старши ли си или имаш и някакви ръководни функции /в сми със шефчето и като 2 шефчета ли ще си говорите или като някой си от друг отдел с шефче / .. заплатата и изобщо зависи ли от нейния старши
зависи от отговорите /и от политикте на фирмата/ но според мен изчакай да и мине годишнината преди да си правиш устата
зависи от отговорите /и от политикте на фирмата/ но според мен изчакай да и мине годишнината преди да си правиш устата
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
phoebe написа:Имам нужда от съвет, всякакви гледни точки са добре дошли!
Ситуацията е следната. Една колежка ми сподели, че все още не са й вдигнали заплатата, а вече работи почти година, на постоянен договор е и т.н. Тя е много притеснителна и не обича да говори за такива неща (тъпо, знам), а от гледна точка на самата фирма сами заплатата няма да й вдигнат, защото и сега си върши работата. Характерът на въпросната колежка е такъв, че тя сама няма да си поиска, не питайте защо.
Аз съответно като по-старши (брей, как звучи), мога да си направя устата пред нейния пряк ръководител и да му обясня човешки за какво става дума. Реално погледнато има всички предпоставки за увеличаване на заплата - работи здраво, вече от много време, даже скоро и неделни дежурства ще започне да дава. Просто трябва да си го поиска.
Въпросът ми е, да го направя ли? Тя разбира се, ми забрани, но го направи по такъв начин, че по-скоро искаше да говоря с шефа й, но все пак тя да си запази достойнството. За мен от цялата работя няма някаква материална изгода - просто хубавото чувство, че помагам на хубав човек.
/discuss
Ако си от повече време във фирмата и си се доказал като служител, който се справя добре с работата, нищо не ти пречи да го направиш. Не мисли само за нея, това би било нещо хубаво и за теб - показваш, че оценяваш работата на другите, че си готов да помогнеш на колега, че оценяваш, кой работи добре.
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Обратна връзка:
но пък ако си съвсем друг проект и тя ти е просто приятелка - не се бутай където не ти е работа...
Изобщооооооооо - супер тъпо! За да ти даде човек съвет, трябва да е запознат със ситуацията, а ти си дал примерно 20-30% от нужната за решение информация... Според мен знаеш какво ще направиш (даже май го спомена), не най-удачното според мен, но карай - и си го пляснал това във форума само за да чуеш "оооо, да - много благородно!", т.е. не знам защо въобще сме писали след Либра... Май сме прекалено добронамерени...
Изобщооооооооо - супер тъпо! За да ти даде човек съвет, трябва да е запознат със ситуацията, а ти си дал примерно 20-30% от нужната за решение информация... Според мен знаеш какво ще направиш (даже май го спомена), не най-удачното според мен, но карай - и си го пляснал това във форума само за да чуеш "оооо, да - много благородно!", т.е. не знам защо въобще сме писали след Либра... Май сме прекалено добронамерени...
( :......Blog...... : )
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
Как мога да проверя дали съм писала нещо вече във форума? Т.е. да търся в определена тема ключови думи примерно?
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ограничи търсенето си по какво ти хрумне ето тук: http://forum.uni-sofia.bg/forum/search. ... 9&sr=posts
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Някой знае ли съкращение за какво е това: КРДОПБГДСРСБНА? 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- phoebe
- Легендарен флуудър
Комисия ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КЪМ ДЪРЖАВНА
СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ

СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ
medicate, medicate
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
наистина ли питаш? щото гугъл лесно го намира 
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- Libra
- Гутенберг
Чудя се дали да не кандидатствам за стаж там

- phoebe
- Легендарен флуудър
По цял ден в архивите с папките
Ако те кефи да боравиш с документи...
medicate, medicate
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Ако кандидатстваш кажи - ще те препоръчам на оперативния ми ръководител да каже добра дума за тебе, особено ако си активна боркиня за социализъм (то е ясно, че не си, ама аз ще ги излъжа, споко)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Libra
- Гутенберг
Може да се докопам до конфиденциална информация и кой знае после