Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от MidwinterSun »

Ако си форматираш ц-то, ще ти замине операционната система. Така че имай готовност да преинсталираш.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Май може да се направи някаква шмекерия и съответните файлове да останат невредими,но съветът ми при проблеми без ясен източник е преинсталация.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Имате ли идея колко струва горе-долу една военна униформа от тия войнишките? Кубинките знам, че под 40 няма как да ги намеря...
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

хахахаха видях някви за по 50 в нета, ама офертите са били от миналата година... в един форум... чудя се дали в някой оръжеен магазин няма да има... в краен случай винаги има базар илиянци - сбъднати мечти на ниски цени.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Вземи от баща ти. Или нещо по-голям брат,братовчед. Трябва да им се намира някъде. :lol:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

Работата е там, че няма.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Angel_N написа:хахахаха видях някви за по 50 в нета, ама офертите са били от миналата година... в един форум... чудя се дали в някой оръжеен магазин няма да има... в краен случай винаги има базар илиянци - сбъднати мечти на ниски цени.
Имам един клиент, който мисля, че продаваше такива неща. Ако не ти е късно утре, ще ти напиша номера му, като отида на работа :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

dismisstorka написа:
Angel_N написа:хахахаха видях някви за по 50 в нета, ама офертите са били от миналата година... в един форум... чудя се дали в някой оръжеен магазин няма да има... в краен случай винаги има базар илиянци - сбъднати мечти на ниски цени.
Имам един клиент, който мисля, че продаваше такива неща. Ако не ти е късно утре, ще ти напиша номера му, като отида на работа :)

Не е късно, давай го насам :)
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Форумци, не знам как го направих тоя номер, но екранът на лаптопа ми се обърна настрани. Явно съм натиснала нещо без да искам и, както всичко ми излизаше хоризонтално, сега е вертикално. :) Някой има ли идея какво може да съм натиснала и как да го оправя?

Edit: казаха ми как да го оправя. Ако някога ви се случи, да знаете: Ctrl + Alt + стрелка за посоката

:) :)
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Имам нужда от съвет, всякакви гледни точки са добре дошли!

Ситуацията е следната. Една колежка ми сподели, че все още не са й вдигнали заплатата, а вече работи почти година, на постоянен договор е и т.н. Тя е много притеснителна и не обича да говори за такива неща (тъпо, знам), а от гледна точка на самата фирма сами заплатата няма да й вдигнат, защото и сега си върши работата. Характерът на въпросната колежка е такъв, че тя сама няма да си поиска, не питайте защо.

Аз съответно като по-старши (брей, как звучи), мога да си направя устата пред нейния пряк ръководител и да му обясня човешки за какво става дума. Реално погледнато има всички предпоставки за увеличаване на заплата - работи здраво, вече от много време, даже скоро и неделни дежурства ще започне да дава. Просто трябва да си го поиска.

Въпросът ми е, да го направя ли? Тя разбира се, ми забрани, но го направи по такъв начин, че по-скоро искаше да говоря с шефа й, но все пак тя да си запази достойнството. За мен от цялата работя няма някаква материална изгода - просто хубавото чувство, че помагам на хубав човек.

/discuss
medicate, medicate
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

phoebe написа:За мен от цялата работя няма някаква материална изгода - просто хубавото чувство, че помагам на хубав човек.

/discuss
В такъв случай, защо не?

Това ми напомня на моята дилема преди известно време, която дискутирахме. Наистина, щом не губиш нищо, няма лошо да помогнеш на някого. :P

Но от друга гледна точка, дали в действителност й правиш услуга? За да се издига един човек в кариерата си, трябва да има определени качества и да си знаеш цената и да я отстояваш е част от това да бъдеш професионалист. Ами след време, когато вече ти няма да можеш да се намесиш в подобна ситуация, кой ще я "спаси"?

И аз не мога да кажа еднозначно кое е правилното решение, съжалявам. Какви сме везни само! :lol:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Моето мнение: правиш го по дискретен и ако може - "извънработен" начин, за да е сигурно, че не преминаваш собствените си права, че не казваш индиректно на шефа й, че не си върши работата, че не я представяш в лоша светлина (не може сама, а иска...), ...

И какво ще рече, че си "по-старши" - от нея или от прекия й ръководител? Дано си между тях, защото иначе тя го е прескочила и, говорейки с теб, не го зачита като ръководител

Според мен, идеалният вариант е да се подхвърли нещо в почивката, насочващо вниманието в посока повишаване на заплатите, но не единствено на съответната колежка (тя може да не е сама в подобно положение... )
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

По-старши в смисъл единствено на това, че съм повече време от нея. Иначе сме от различни отдели - просто познавам нейния шеф от кафенца в почивката, не сме приятели или нещо подобно. Ако бяхме, работата щеше да е далеч по-лесна.

Засега клоня към това - в някое по casual място, като кухнята например, да му подхвърля "Абе, сещаш ли се за" и да видим какво ще стане :)
medicate, medicate
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика

Мнение от Dr Dulcamara »

phoebe написа:... Въпросът ми е, да го направя ли? ...
Да!
phoebe написа: ... като кухнята например, да му подхвърля "Абе, сещаш ли се за" ...
Не така. По-добре е в края на кратка и успешна среща, когато не бързате да се разотивате.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”