Трансфери
Модератори: ники, Methuselah
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Re: Трансфери
Нюкасъл скалъпиха 35 милиона паунда за Керъл,ти иди обяснявай на Вацке и Клоп,че 37 мил. евро не били малко.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
- Mondscreen
- Паисий
Това няма никакво значение. Нюкасъл са сложили такава цена и някой балък се е навил да я плати. Борусия са сложили съответната цена на Гьотце и Байерн с удоволствие я плащат. Кака струваше 70 милиона, видя какво стана. 
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Точно за това става въпрос. Куци коне и пенсионирани бразилчета изкарват на отборите си куп пари,а идиотът Вацке поставил адски смешната клауза на Гьотце. Естествено,Байерн няма вина,че се възползва,шибаното от тяхна страна беше подходът. Борусия подарява пореден талант и с това темата е изчерпана,управата им за пореден път се провали и за трето поредно лято изпуска основен играч за смешни пари.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Mondscreen
- Паисий
Ама тази клауза е слагана далеч преди Гьотце да стане звезда от такъв ранг. А Борусия си продават звездите добре, но най-хубавото е, че и без тях отборът държи ниво. Шахин какво прави в момента? Кагава също не е от най-редовните в Юнайтед. При тях има една звезда, с която не трябва да се разделят и това е Клоп.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Напротив,договорът на Гьотце беше подновен преди има-няма година,точно от там идва и ядът ми. Ясно е,че агентът му е изработил по-ниска клауза за да може да се изсули като пръдня из гащи при първа възможност,но управата на никой отбор не бива да прави такива толеранси.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
The Stig написа:Различното е, че Гладбах приеха офертата на Борусия, а Байерн не дадоха такава възможност на Клоп
едит:
Да не говорим за тайминга
Какво общо има Клоп с цялата работа. Ще каже "не" и това е, така ли? Офертата Дортмунд си я дават със съответната клауза. Байерн слагат парите на масата, имат съгласието на Гьотце и това е. После стават най-големите злодеи, а никой не се замисля, че Дортмунд не правят достатъчно, за да задържат най-добрите си играчи.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Само аз ли си мисля, че Борусия спечели най-много от този трансфер и не могат да са недоволни? Било предателство, ала-бала, такива неща ги има във всеки спорт, където играят милионите, сигурно не сте чували за човек на име Леброн?
Гьотце щеше да иде в друг тим рано или късно, но Борусия трябваше да вземе максимума пари, за да се облажат. И според мен ги взеха - за тия пари Байерн можеше да вземе Еден Азар (32млн струваше той лято по-рано) - а защо не и Кака за същата сума?
Ето малко статистика 2012-13
Хуан Мата: 20 гола, 33 асистенции, 64мача за сезона...
Марио Гьотце: 16гола, 14 асист. 44 мача за сезона....
Еден Азар: 13 гола, 25 асист, 60мача за сезона...
Мата струваше 23,5млн, Азар - 32млн, Гьотце - 37млн...
Борусия са направили удар, предвид предните 2 "звезди" които продадоха - Кагава и Сахин, които не се реализираха толкова добре, колкото парите за тях предполагаха... Просто шефовете са си направили сметката - слагаме двойна цена на Гьотце и приемаме първата оферта...
Гьотце щеше да иде в друг тим рано или късно, но Борусия трябваше да вземе максимума пари, за да се облажат. И според мен ги взеха - за тия пари Байерн можеше да вземе Еден Азар (32млн струваше той лято по-рано) - а защо не и Кака за същата сума?
Ето малко статистика 2012-13
Хуан Мата: 20 гола, 33 асистенции, 64мача за сезона...
Марио Гьотце: 16гола, 14 асист. 44 мача за сезона....
Еден Азар: 13 гола, 25 асист, 60мача за сезона...
Мата струваше 23,5млн, Азар - 32млн, Гьотце - 37млн...
Борусия са направили удар, предвид предните 2 "звезди" които продадоха - Кагава и Сахин, които не се реализираха толкова добре, колкото парите за тях предполагаха... Просто шефовете са си направили сметката - слагаме двойна цена на Гьотце и приемаме първата оферта...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Мисля, че Гьотце като цяло е по-добър от Азар. От Мата пък е по-млад с 5 години.
Като цяло въпросът не е колко пари е струвал. Мартинез също не струваше 40 милиона, но се оказа, че точно такъв играч ни трябва и пасна в отбора като дялан камък.
Като цяло въпросът не е колко пари е струвал. Мартинез също не струваше 40 милиона, но се оказа, че точно такъв играч ни трябва и пасна в отбора като дялан камък.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Дори не бях се сетил за Мартинес. Поредният пример за играч,чийто клуб успява да отмъкне максимума И поредният пример за футболист,отмъкнат от Байерн без съгласието на клуба му.
Никой и нищо не може да ме убеди,че един дефанзивен халф,резерва в националния,струва повече от най-големия талант на Германия. За примерите на Кристо веднага давам обяснение - френските отбори винаги получават по-малко пари,отколкото тези в четирите големи,това е от край време така,сега с шейховете и руснаците може и да вдигнат нивото,но засега нещата стоят така. Ако Гьотце беше българин играещ в Левски примерно,щяха да се радват и на 5 милки за него. Мата? Валенсия са в много тежка финансова криза от години насам,а и е факт,че Мата хич не представляваше в Испания това,което е сега за Челси,много се подобри откак отиде там. По принцип могат да се дадат примери и за двете противоположности - играчи,купени на изгодна цена и такива,за които са хвърлени ненужни пари,но е недопустимо финансово стабилен отбор,жънещ огромни успехи,играещ в Топ 3 лига да подписва вече на няколко пъти контракти,които поставят клуба в неравностойно положение при преговори,ако въобще такива има.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Всичко щеше да е по-добре за Дортмунд, ако бяха вкарали клауза а ла Хълк/Фалкао - 60/70млн, пък който е навитак, нека ги плати. Т.е. щяха да вземат повече пари, ако не друго.
Но има две страни:
1/ Дали ще успеят да намерят качествен заместник или не. Александър Тонев играе на същата позиция, предлагам да го купят за 2-3млн и са на печалба, ако някой от Борусия чете форома, нека се вслуша в думите ми...
2/ Дали си струва парите и дали не е надценен с цел продажба. Щом са казали 37млн клауза, значи държат да го продадат на голяма печалба над реалната цена, но не им се рискува да го направят на 60-70млн, защото ще е неприлично високо. Т.е. няма да има кой да я плати. А това, че го спазариха за тия пари, доказва, че хората са си направили много точно сметката, евала им.
Но има две страни:
1/ Дали ще успеят да намерят качествен заместник или не. Александър Тонев играе на същата позиция, предлагам да го купят за 2-3млн и са на печалба, ако някой от Борусия чете форома, нека се вслуша в думите ми...
2/ Дали си струва парите и дали не е надценен с цел продажба. Щом са казали 37млн клауза, значи държат да го продадат на голяма печалба над реалната цена, но не им се рискува да го направят на 60-70млн, защото ще е неприлично високо. Т.е. няма да има кой да я плати. А това, че го спазариха за тия пари, доказва, че хората са си направили много точно сметката, евала им.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Юп Хайнкес обяви на пресконференция,че Роберт Левандовски също преминава в Байерн лятото.
Ако Клопо успее да задържи отбора на върха след тоя трансферен побой,който получи,то спокойно може да бъде обявен за футболен гений. Колкото до самия трансфер,дано поне на него му вземат реалните пари!
Ако Клопо успее да задържи отбора на върха след тоя трансферен побой,който получи,то спокойно може да бъде обявен за футболен гений. Колкото до самия трансфер,дано поне на него му вземат реалните пари!
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Те ако му вземат реалните пари, финансовите мениджъри на Борусия трябва да ги изгорят на кладата и на кол да им разнасят главите при гостуванията на отбора.
Аз им пожелавам да му вземат поне тройно, като ще го продават на пряк конкурент. 25-30млн например е напълно резонно...
Инак познах, че отбора им ще се разпадне след кратка доминация - големите клубове ще им изкупят звездите, те ще привлекат някакви по-слаби играчи и евентуално ще избухнат пак след 4-5 год... Както стана с Порто при Моуриньо когато взеха ШЛ. Бтв същото стана и с Монако и те изпаднаха. Олимпик Лион имаше подобна участ - години наред им взимаха звездите и накрая те са просто някакъв жалък отбор. Има го и при Арсенал, и при Валенсия, но в по-слаб вариант, защото те гледат да налагат свои младоци...
Аз им пожелавам да му вземат поне тройно, като ще го продават на пряк конкурент. 25-30млн например е напълно резонно...
Инак познах, че отбора им ще се разпадне след кратка доминация - големите клубове ще им изкупят звездите, те ще привлекат някакви по-слаби играчи и евентуално ще избухнат пак след 4-5 год... Както стана с Порто при Моуриньо когато взеха ШЛ. Бтв същото стана и с Монако и те изпаднаха. Олимпик Лион имаше подобна участ - години наред им взимаха звездите и накрая те са просто някакъв жалък отбор. Има го и при Арсенал, и при Валенсия, но в по-слаб вариант, защото те гледат да налагат свои младоци...
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Абе, за кви отмъквания чета? Все едно са дошли лошите хора от Байерн с един мръсен ван и са го отвлекли момчето, докато се прибира. Има си клауза в договора, която гласи, че ако някой предложи еди колко си пари, Борусия НЯМА ПРАВО да отхвърли офертата. 37 млн. са малко? Сори, пичове, да му бяхте сложили по-яка клауза. На Меси, примерно, е 1 млрд. евро.
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Сега да видим и Сашо Тонев где ще го пласират. Ама и боклуците ще се нагушат, не може да няма поне десетина процента от следващ трансфер за тях...
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
5% отиват за тях, доколкото знам. Иначе сега имало оферти от Астън Вила, Селтик и Вердер. Според мен и трите места са много добри за развитието му, но не съм сигурен дали е готов да играе в Англия. Шотландия е добра дестинация за преход към Англия, понеже футболът е доста подобен като стил. В Германия пък може да научи много неща, които в последствие да му улеснят прехода. Мисля, че не е лоша идея да мине първо през Селтик/Вердер ако целта му е един ден да играе в Англия, разбира се.
На мен ми е по-интересно дали през лятото ще пласираме някъде Георги Миланов и Пламен Илиев. За мен тия две момчета имат огромен потенциал и сега е най-подходящият момент да отидат в по-добро първенство. Имат и нагласа, каквато малко български футболисти имат.
На мен ми е по-интересно дали през лятото ще пласираме някъде Георги Миланов и Пламен Илиев. За мен тия две момчета имат огромен потенциал и сега е най-подходящият момент да отидат в по-добро първенство. Имат и нагласа, каквато малко български футболисти имат.
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...