Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
След тази така ужасна за мене новина минах фазата на гнева и отчаянието и сега съм на фазата на апатията
Като се замисля,че си съдрах задника и нервите а ползата ще е 2-ка................ .....
На печелившите-честито
а на загубилите (като мене ) : Когато губиш,не губи това което си научил
Сега е време аз да се отрежа
Наведената глава сабя не я сече.
АААААА,така ли...Я дай тая сабя да видиш къде може да ти влезне !!!
След тази така ужасна за мене новина минах фазата на гнева и отчаянието и сега съм на фазата на апатията
Като се замисля,че си съдрах задника и нервите а ползата ще е 2-ка................ .....
На печелившите-честито
На печелившите-честито
Чакай! Какво? Как? Защо 2?
Защото се хванах да пиша по Вариант 2 А според инфото на него са нашибали 2-ките.Почти една година отиде по дяволите А се хванах с него само за да избегна явното клиширане.
На печелившите-честито
Чакай! Какво? Как? Защо 2?
Защото се хванах да пиша по Вариант 2 А според инфото на него са нашибали 2-ките.Почти една година отиде по дяволите А се хванах с него само за да избегна явното клиширане.
А на Далчев сигурно също има мн двойки ,не знам как да те окуража,че и аз съм на такова дередже.
Клиширането е неизбежно, за съжаление. Да не говорим, че проверителите си умират да прочетат заучени фрази и думи от критиката. Не ги слушайте какво говорят по ТВ.
Това е било и винаги ще бъде така, докато съществува подобен кандидатстудентски изпит - тема по определен автор. Като си помисли човек... толкова неща са казани и са изписани по класиците ни - ние ли ще направим най-добрата интерпретация!?
Поправете ме, ако греша, но това мисля аз.
И освен това есето по цитатите трябва да е развито по следните показатели, за да е стойностно - трябва да има единство при разглеждането на авторите - не първо единия, после другия:
1. Да се намери общ момент в цитатите - дума, символ, разл. видове отправяния към епохите, времето, героите...
2. Изясняване на отношението на авторите към този проблем, епоха и обратно - на епохата към тях.
3. Да се използват худ. средства, чрез които е разгърнат проблемът - всякакви видове термини - сравнения, метафори и т.п. и да се проследят другите произведения на авторите, които имат общо с основния проблем...
Есе ли? За мен това си висш пилотаж!
Аз не бих могла да се справя и при тригодишна подготовка...
Ice_Spirit написа:Regina,кажи ми една заучена фраза за Далчев?
В момента ми идва само това за цветовата палитра която Далчев използва в поезията си за да внуши трагичност и безпереспективност Развитието на тези нюанси са просто задължителни когато се пише за Далчев.