Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Здравейте!Имам известен брой въпроси,на които не намерих задоволителни отговори,надявам се да не ви отегча
:
1.Специалностите,които съм си харесал,дават възможност за кандидатстване с матура.Оценките ми от матурите са,според мен,задоволителни и мисля да кандидатствам с тях.Не ми стана ясно само какви процедури трябва да предприема-веднъж да се запиша като кандидат-студент(до 23.05) и после допълнително записване за класирането(от 24 юни-6 юли) или само да подам документи за второто?
2.(само за справка)За записване ми трябва оригинал и копие от лична карта и дипломата за завършено Средно образование и документа,които ми дават след като съм платил такса за класирането.
3.Относно студентските книжки:Тъй като прочетох някъде из форума за тях,искам да ви попитам кога е необходимо да закупя студентска книжка и кога,съответно,да се попълни(и от кого) и "да й се бие печат".
4.Моля ви да ми кажете как се казва документа/бланката,в която се попълват данните за желаните специалности
.
Простете ако съм ви изтормозил с въпросите ми,но искам да имам сигурна информация относно кандидатстването ми,а в сайта на университета всичко е написано неразбираемо за мен.Очаквам вашите отговори.Благодаря.
1.Специалностите,които съм си харесал,дават възможност за кандидатстване с матура.Оценките ми от матурите са,според мен,задоволителни и мисля да кандидатствам с тях.Не ми стана ясно само какви процедури трябва да предприема-веднъж да се запиша като кандидат-студент(до 23.05) и после допълнително записване за класирането(от 24 юни-6 юли) или само да подам документи за второто?
2.(само за справка)За записване ми трябва оригинал и копие от лична карта и дипломата за завършено Средно образование и документа,които ми дават след като съм платил такса за класирането.
3.Относно студентските книжки:Тъй като прочетох някъде из форума за тях,искам да ви попитам кога е необходимо да закупя студентска книжка и кога,съответно,да се попълни(и от кого) и "да й се бие печат".
4.Моля ви да ми кажете как се казва документа/бланката,в която се попълват данните за желаните специалности
Простете ако съм ви изтормозил с въпросите ми,но искам да имам сигурна информация относно кандидатстването ми,а в сайта на университета всичко е написано неразбираемо за мен.Очаквам вашите отговори.Благодаря.
Fellerd, не мога да ти отговаря съвсем категорично, така че не ми се доверявай на сто процента.
Щом ще кандидатсваш с матура ще трябва да заплатиш едни 30 лева /такса, която се равнява на таксата и за изпитите, които су провежда/. Не знам обаче как протича самото записване за участие в класирането, когато участваш с матура.
Самото класиране е преди редовните изпити. От миналата година се извършва он-лайн, като преди това се заплаща такса- също в размер на 30 лева ако не се лъжа в паричен салон.
Относно закупуването и попълването на книжка- практика е да се купува след като човек разбере къде и какво е приет, но ако си ентусиаст може и от сега да го направиш. Попълването се извършва от самия студент, а печатите се поставят при записването, от секретарите в съответния факултет. Съжалявам, ако съм те объркала. Успех.
Щом ще кандидатсваш с матура ще трябва да заплатиш едни 30 лева /такса, която се равнява на таксата и за изпитите, които су провежда/. Не знам обаче как протича самото записване за участие в класирането, когато участваш с матура.
Самото класиране е преди редовните изпити. От миналата година се извършва он-лайн, като преди това се заплаща такса- също в размер на 30 лева ако не се лъжа в паричен салон.
Относно закупуването и попълването на книжка- практика е да се купува след като човек разбере къде и какво е приет, но ако си ентусиаст може и от сега да го направиш. Попълването се извършва от самия студент, а печатите се поставят при записването, от секретарите в съответния факултет. Съжалявам, ако съм те объркала. Успех.
Доволен съм от оценките си от предварителните изпити ( сесия 1 ) и не искам да се явявам на редовните изпити.
Какво следва оттук нататък? Да игнорирам редовните изпити и просто да изчакам до срока 14.06-06.07 и да подам документи за класиране с платена такса от 30 лева? Не съм длъжен да се явявам на редовните изпити и да плащам такси за участие?
Очаквам вашите отговори.
Благодаря!
Какво следва оттук нататък? Да игнорирам редовните изпити и просто да изчакам до срока 14.06-06.07 и да подам документи за класиране с платена такса от 30 лева? Не съм длъжен да се явявам на редовните изпити и да плащам такси за участие?
Очаквам вашите отговори.
Благодаря!
Точно така!Чакаш и това е..
Нещата при кандидатстудентските кампании са като фитнеса - 25% работа, 75% почивка. 
- Feuer-frei
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://media.beta.photobucket.com/user/ ... zps50eb4ff
Здравейте! Искам да попитам дали тук http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... a_izpitite излизат отговори и критерии и по немски, или е само за определени изпити?
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
Един бърз въпрос - при подаване документи за класиране(след изпитите), освен електронното регистриране, задължително ли всички трябва да отидат до София на място да довършат процедурата, или може и да го сторят по регионалните бюра за кандидатстудентски документи(и да си спестят едно ходене до София)? Информацията в сайта ми се стори противоречива.
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ....
Доколкото разбрах Аз, може и от твоя си град. Вече за записването трябва задължително в СУ.IT-ovchar написа:Един бърз въпрос - при подаване документи за класиране(след изпитите), освен електронното регистриране, задължително ли всички трябва да отидат до София на място да довършат процедурата, или може и да го сторят по регионалните бюра за кандидатстудентски документи(и да си спестят едно ходене до София)? Информацията в сайта ми се стори противоречива.
Аз също имам въпрос: на първата сесия бях с един номер, сега за втората ми дадоха друг. Като напиша в информационната система новия номер не ми излиза нищо, а ми изписва въведена грешна информация. Има ли някакъв проблем или просто не са въведени новите номера още?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Най-вероятно все още не са въведени новите данни.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Не успях да намеря информация в сайта и затова ще попитам тук - къде и кога се подреждат желанията за специалностите?
-
mkaDGr
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Документи за класиране:meto_d написа:Не успях да намеря информация в сайта и затова ще попитам тук - къде и кога се подреждат желанията за специалностите?
1. Срокове: 24 юни до 06 юли 2013 г. (без неделните дни).
Предполагам тогава.
Излязъл ли е справочника на СУ за 2013 г.?
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
отдавна?ddddddddd написа:Излязъл ли е справочника на СУ за 2013 г.?
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
-
Desi.Slava
- В началото бе словото
Здравейте!Извинявам се ако въпросът е задаван преди,но искам да попитам нещо,свързано с изпита по история.На предварителния имам оценка,която ми харесва,но съм си подала документи и за редовна сесия.Задължително ли е да се явя и да предам празен лист или може и да не се явявам и автоматично ли ми вземат по-високата оценка?
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Не е задължително да се явиш, взима ти се по-високата оценка : ) .
Следващите редове важат, ако кандидатстваш "Право" !
Обаче, без значение колко си харесваш оценката те съветвам да се явиш, защото си момиче, ако беше момче - окей, ама не си ... Защото оценката ти по История, както знаеш се удвоява и дори да си изкарала 5,50, ако изкараш 5,70 , това значи, че балът ти скача с 0,40, което е много. Казвам ти го, защото имам познати момичета, които са изкарали 5,80 на История и 3.00 - 3,50+ и не са влезли буквално за някакви стотни. Така, че, ако оценката ти не е 5,80 те съветвам да отидеш на История, за да не стане гаф и да се питаш после "ами, ако бях отишла на История".
Ако изкараш по-ниска оценка - нищо, ще ти вземат по-високата автоматично и ще знаеш, че си опитала. Единственото, което ще загубиш са някакви си пътни и пари за нощувка в София (ако приемем, че не си от Сф). Аз живея на 8-9 часа път от София и знам колко е досадно да се мъкнеш от другия край на страната, но си струва, така че отиди на изпит (освен ако нямаш 5.80)
Следващите редове важат, ако кандидатстваш "Право" !
Обаче, без значение колко си харесваш оценката те съветвам да се явиш, защото си момиче, ако беше момче - окей, ама не си ... Защото оценката ти по История, както знаеш се удвоява и дори да си изкарала 5,50, ако изкараш 5,70 , това значи, че балът ти скача с 0,40, което е много. Казвам ти го, защото имам познати момичета, които са изкарали 5,80 на История и 3.00 - 3,50+ и не са влезли буквално за някакви стотни. Така, че, ако оценката ти не е 5,80 те съветвам да отидеш на История, за да не стане гаф и да се питаш после "ами, ако бях отишла на История".
Ако изкараш по-ниска оценка - нищо, ще ти вземат по-високата автоматично и ще знаеш, че си опитала. Единственото, което ще загубиш са някакви си пътни и пари за нощувка в София (ако приемем, че не си от Сф). Аз живея на 8-9 часа път от София и знам колко е досадно да се мъкнеш от другия край на страната, но си струва, така че отиди на изпит (освен ако нямаш 5.80)