Съществува ли friend zone-ата
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: Съществува ли friend zone-ата
Не, ники, не става дума за такъв случай... айде ще ти обяснявам някой път на живо 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ако имаш зона у фейсбук, където добавяш френдове, това не е ли френд-зона? Обърквам се!
И мисля, че малко изкарахте темата на запад - едно е момиче да е ухажвано от полупознат у фейсбук, друго е да са си първи дружки, но тя да го приема само като приятел. Разликата е огромна и моля, вземете го предвид при следващите постове. Помислете добре.
И мисля, че малко изкарахте темата на запад - едно е момиче да е ухажвано от полупознат у фейсбук, друго е да са си първи дружки, но тя да го приема само като приятел. Разликата е огромна и моля, вземете го предвид при следващите постове. Помислете добре.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хм... явно не е било толкова очевидно, все пак.
И не, Ники, в примера на Мила наистина не става дума за такъв случай (т.е. не само и не точно).
И не, Ники, в примера на Мила наистина не става дума за такъв случай (т.е. не само и не точно).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Не е толкова много колкото изглежда, аз съм позитивен човекFloWersOfEviL написа:Ваййй.. Слайт, колко рейдж! Приятно ме изненадваш, да ти кажа : ) Не смея те лайкна
А и през това писмено общуване въобще не се схваща на кого какъв му е тонът (и дали говориш по принцип или конкретно на някого)
Темата наистина отиде много на запад
Та за френдзоната... аз мисля, че това е някакво недоразумение породено от това, че хората не могат да си изяснят/изразят чувствата помежду си. В резултат на което почват да мрънкат, че били в не знам си каква зона и другия не отговарял на чувствата им. Ами както вече казах, ако се съберат и си поговорят на живо току виж са се разбрали кой от коя зона идва и в коя отива...
한류
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Баба ти само с френдзона се е занимавала.
Ако има привличане - се таковат (да не кажа друго, че пак ще охулят просташките ми изрази
) , ако няма - не се. Точка.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
A moment of silence for our brothers in the friend-zone 
И това не винаги е така. Има хора, с които колкото и привличане да имаш, знаеш, че ако имаш нещо ще има драма. Затова сам си опъваш червения килим към френдзоната и си пиеш биричка на спокойствие.Libra написа:Баба ти само с френдзона се е занимавала.Ако има привличане - се таковат (да не кажа друго, че пак ще охулят просташките ми изрази
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
В този случай не мисля, че френдзоната е опция. Аз не бих могла да общувам с някого, който ме привлича, но в същото време трябва да сдържам емоциите си. Това би ми представлявало по-голяма драма, отколкото да си позволя да имам нещо с него.Мила написа:И това не винаги е така. Има хора, с които колкото и привличане да имаш, знаеш, че ако имаш нещо ще има драма. Затова сам си опъваш червения килим към френдзоната и си пиеш биричка на спокойствие.Libra написа:Баба ти само с френдзона се е занимавала.Ако има привличане - се таковат (да не кажа друго, че пак ще охулят просташките ми изрази
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Not so fast, young one (с изцяло добри намерения споменавам възрастта ти)Libra написа:В този случай не мисля, че френдзоната е опция. Аз не бих могла да общувам с някого, който ме привлича, но в същото време трябва да сдържам емоциите си. Това би ми представлявало по-голяма драма, отколкото да си позволя да имам нещо с него.Мила написа:И това не винаги е така. Има хора, с които колкото и привличане да имаш, знаеш, че ако имаш нещо ще има драма. Затова сам си опъваш червения килим към френдзоната и си пиеш биричка на спокойствие.Libra написа:Баба ти само с френдзона се е занимавала.Ако има привличане - се таковат (да не кажа друго, че пак ще охулят просташките ми изрази
Трябва да се съглася с Мила, понякога има хора, с които искаш да си във френдзона, защото знаеш, че това е най-голямото нещо, което може да правиш с този човек. Ако поискаш нещо повече, губиш го.
И не, не е по-добре и по-лесно да сложиш кръст на отношенията. Може да е по-логично, по-правилно - но просто не можеш да го направиш.
medicate, medicate
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Едно е да те привлича физически. Но емоциите са нещо друго и най-вече, нещо което човек сам създава в собственото си съзнание.
Не че нещо, но аз ако развивах някаква емоционална привързаност към всички мъ...ъъъ...хора, които са ме привличали физически... емм... щях бая зор да видя
<едит>
Не че нещо, но аз ако развивах някаква емоционална привързаност към всички мъ...ъъъ...хора, които са ме привличали физически... емм... щях бая зор да видя
<едит>
*thumbs up* Много добре позната ситуация.phoebe написа:понякога има хора, с които искаш да си във френдзона, защото знаеш, че това е най-голямото нещо, което може да правиш с този човек. Ако поискаш нещо повече, губиш го.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Маркес, Коелю, Сексът и Градът, Cosmopolitan...
Ах, не е лесно в днешния свят
Ах, не е лесно в днешния свят
- phoebe
- Легендарен флуудър
Френдзоната (това май просто си е модерен термин за нещо, което винаги го е имало) не трябва да бъде иронизирана с толкова лекар ръка ми се струва.
medicate, medicate
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
" Що е то friend zone-ата и има ли почва у нас? " - предлагам това заглавие на темата :Д
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- gioiella
- Драскач
- Специалност: Педагогика
- Курс: четвърти
Аз си мисля, че с friendzone се определя по-скоро по-лошия случай на влюбен в някой, който те приема за приятел. Защото може да сте си приятели и той просто да не отговаря на чувствата ти.Но го има и онзи гаден случай, когато правил всичко за този човек, угаждаш, винаги скачаш за него и имаш наистина надежда, че ще стане нещо, че те оценяват, че ще има любов...а всъщност е просто те приемат за много добър приятел, който им е като втора майка.
Аз съм била в такава ситуация, но като обичан човек, а не обичащия. В крайна сметка се събрахме де, но след 4 години, в които аз го обичах като приятел, харесваше ми, че ме обгрижва, че мога да споделя всичко, че мога да разчитам..но сексуално привличане - 0. Беше ми много скъп и когато си хванеше гадже се дразнех, но не го исках и като мой приятел.
В един момент видях, че страда и реших да му дам шанс.
Иначе, естствени съм харесвала разни момчета и съм разбирала с времето, че чувствата им са чисто приятелски.
Аз съм била в такава ситуация, но като обичан човек, а не обичащия. В крайна сметка се събрахме де, но след 4 години, в които аз го обичах като приятел, харесваше ми, че ме обгрижва, че мога да споделя всичко, че мога да разчитам..но сексуално привличане - 0. Беше ми много скъп и когато си хванеше гадже се дразнех, но не го исках и като мой приятел.
В един момент видях, че страда и реших да му дам шанс.
Иначе, естствени съм харесвала разни момчета и съм разбирала с времето, че чувствата им са чисто приятелски.
- phoebe
- Легендарен флуудър
А какво ще кажете за френдзона, след като сте били с някакъв човек и не се е получило?
medicate, medicate