Благодаря предварително
Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
steis
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат-студент
- Курс: кандидат-студент
Re: Теми История 1990-2012
Здравейте, извинявам се ако въпросът ми не е удачен, но да питам имам развити първите 9 теми от първата страница, без Софроний и Паисий и са с обем 3-4 страници на голям формат тетрадка-тип спирала, но само да отбележа, че аз пиша ситно и сбито, а за четливото според зависи
Таа да питам имали ли някакъв голям шанс да се паднат някои от другите теми и аз да си изгоря така или може и да мина между капките ? 
Благодаря предварително
Благодаря предварително
-
Garkoff
- В началото бе словото
- Специалност: Law
- Курс: друг
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/garkoff
на теория има шанс да се падне всичко, има много случаи за такива който са учили 10тина теми и са изгорели 
Не искам да те притеснявам, ама според мен, колкото и сбито и ситно да пишеш 3-4 A4 страници са доста малко, ако са развити като тема, а не като план.steis написа:Здравейте, извинявам се ако въпросът ми не е удачен, но да питам имам развити първите 9 теми от първата страница, без Софроний и Паисий и са с обем 3-4 страници на голям формат тетрадка-тип спирала, но само да отбележа, че аз пиша ситно и сбито, а за четливото според зависиТаа да питам имали ли някакъв голям шанс да се паднат някои от другите теми и аз да си изгоря така или може и да мина между капките ?
Благодаря предварително
-
steis
- В началото бе словото
Ами като теми са развити и съм ги съчетал от 3 учебника: този прословутия зелен дето е, профилиран, който е 2 пъти по-голям и по-подробен от този зеления и още 1 дето е за 11 клас, който също си е големичък и то доста. И 3-те учебника са доста подробни, но аз се старая да пиша по темата и да не се правя на всезнайко и да пиша дословно всичко, а и това дето го напиша трябва да се запомни някак си .... 
- Mondscreen
- Паисий
Както казаха по-горе, това е малко. Колкото и директно да казваш нещата, колкото и да се придържаш към темата - малко е. Принципно трябва да ти излиза горе-долу толкова дълга, колкото е в зеленото помагало. Все пак, успех.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
system_regulator
- В началото бе словото
Не е задължително да е малко. Като го разпише на белите листа ще излезе може би двойно (би трябвало),като се има предвид ,че пише и ситно и се изказва стегнато ,не би трябвало да е проблем.Преди 2години един мой близък приятел написа 7 страници и малко , вярвам му , и имаше 5.25 , така че правете си изводите... Тема ,която някой изписва в рамките на 25 страници ,друг може да я завърши подобаващо за 15 максимум ,дори и по-малко. Има ли нужната информация ,добър ли е стилът(от което зависи и обема също така) ,не би трябвало да му се заядат особено.
- Diotimaaa
- В началото бе словото
- Специалност: право
Аз на предварителния с 13 страници имам 5,38
Притеснявах се за обема, но явно не само той е от значение : ))
-
steis
- В началото бе словото
Ами като факти всичко възможно дето обхваща темата съм го заложил, няма излишно бръщолевене, няма и разтягане на локуми ! 
Гледай да имаш хубави изводи и логически връзки между различните части, а не сами нахвърляни дати/исторически фактиsteis написа:Ами като факти всичко възможно дето обхваща темата съм го заложил, няма излишно бръщолевене, няма и разтягане на локуми !
- Mondscreen
- Паисий
Аз го разбирам така, че вече разписаните теми с нейния почерк добиват обем от 3-4 страници, което е малко. Иначе и аз с 14 страници имам 5.13, което е добре, защото имах сбъркан исторически извор и няколко фактологически грешки.steis написа:и са с обем 3-4 страници на голям формат тетрадка-тип спирала
-
steis
- В началото бе словото
Аз сън мъжко бъдещ колега !!!
Иначе в темите няма просто какво друго да включа, като факти всичко е изписано и подредено от а до я, нямам излишни залагалки и бръщолевене, с които да трупам обем! Всичко е написано точно и ясно без излишни глупости!!!
- Mondscreen
- Паисий
Извинявай, че ти обърках пола.
Иначе щом си доволен от това, как си си развил темите, не ми остава друго освен да повторя това, което направих, а именно да ти пожелая късмет на изпита.
Яви ли се на предварителен, колко изкара?
-
RSimeonovVn
- В началото бе словото
Истина според мене е,че без "бръщолевене" и "излишни глупости" не става
Късмет и от мен 
Ако имаш възможност да дадеш темите на някой преподавател по история и да ти даде насоки ще е най-добре. Едва ли някой от тук иска да те "прецака" с писането на повече страници, но като сложиш 1 страница увод, то реално ти остават 2-3 страници за развитие на темата и заключението. Да кажем, че пишеш доста сбито и с твоя почерк може да се напишат 8-9, в най-добрия случай 10 стр. (силно се съмнявам), но нали знаеш, че на изпит винаги се случва да забравиш нещо, тоест този обем е в "план максимум". За матура 3 страници са добре, но на изпита в СУ формата не е отговор на исторически въпросsteis написа:Аз сън мъжко бъдещ колега !!!Иначе в темите няма просто какво друго да включа, като факти всичко е изписано и подредено от а до я, нямам излишни залагалки и бръщолевене, с които да трупам обем! Всичко е написано точно и ясно без излишни глупости!!!
Последно промяна от Уайти на 16 Май 2013, 19:25, променено общо 1 път.
Човече, не забравяй, че това е преди всичко една тема.За развиването й е необходимо ясно изразени увод, изложение и заключение.Трябват и лични разсъждения, трябва да обърнеш внимание на ключовите моменти, да кажеш последиците и резултатите от някакво събитие.Тези работи са доста повече от 2-3 страници, но аз ти казвам, че най-важно е човек сам да си хареса развитието.Ако е така, кандидатствай смело и не се плаши от нищо, но най-нормалната реакция виждаш в момента.Все пак това са 2-3 страници.... на когото и да го кажеш първата му реакция ще е -