Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Re: Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети

Мнение от Scarface »

Bagatur написа:О, лифтвах си и то доста време. Само че сега съм се ориентирал към къде-къде по-ползотворен спорт и не си губя времето и парите за нещо, което дългосрочно няма възвръщаемост.
Добре де, принципно си прав за някои неща, но какво означава "дългосрочно няма възвръщаемост"? Каква "възвръщаемост" имаш предвид?
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
amd
В началото бе словото

Мнение от amd »

На фитнес ходих едно време, но ми писна...не ми е забавно нещо, а и ми се губи ползата...
Спортувам 4-5 пъти седмично...според зависи от времето на вън и моментното ми психическо състояние (като съм в сесия спортувам през 15 минути :bounce: )
Минимум 2 пъти седмично правя серии от набирания на 1 асма в двора, комбинирани с няколко планка (планк -> http://www.youtube.com/watch?v=pSHjTRCQxIw ) и съм готов за горната част на тялото. Обикновено набиранията ги правя с чанта на гърба, която пълня с шишета вода, за да мога да не правя много дълги серии - максимата ми е 4-5 повторения с възможно най-тежко, вместо 15 без тежест (макар, че всяка 3та, 4та тренировка ми е за брой)....правя около 20-25 повторения за 5 тежки серии.
2-3 пъти седмично излизам с колелото да въртя из квартала и отивам до 1 доста сериозен 80-100 метров баир, по който тичам (20 секунди нагоре спринт и после се спускам с нормално темпо - 3 серии по 3 качвания ми стигат, за да се разглобя....натоварването е подобно на бягането по стълбища, но липсва варианта да се спъна и да си сцепя главата някъде :D ). Отделно гледам всяка седмица да ходя за по един преход/разходка 4-7 часа на Витоша...
Хранителни добавки почти не взимам...Зимата, като се нахъсам взимам 1 седмица по 1000мг. витамин C....но ми минава бързо :lol: Omega3 също взимах 1 месец, но не видях ползата (може би върху здрав организъм не оказва влияние....и не се усеща).
Спортувам за кеф и ям много истински протеин (яйца, кашкавал, месо, сирене) и много мазнини (масло, сланина)...Въглехидрати ям само за кеф - няколко парченца шоколад или хубави бонбони....много често прекалявам с желирани бонбони (много са ми вкусни тия боклуци...). Гледам да спазвам ВМ-НВХ (високомазнинно- нисковъглехидратно хранене), т.е. в процентно съотношение В/П/М около 10/30/60 (изобщо не знам тия % дали са правилни...но така ми харесва и се чувствам добре). В дни на криза с 10 яйца и 100гр. сланина изкарвам цял ден и имам всичко, което ми е необходимо (протеин, аминокиселини, енергия)...общо излиза под 5лв.
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от Geri.A »

Faith_no_more написа:Ето това представлява 30-дневното предизвикателство цък!, а тук е и видеото.

Предполагам, че ще ми доскучее да правя всеки ден едно и също, но обмислям да го разнообразявам с разни други. Пък да видим дали ще има ефект.
И аз съм правила подобни 30-дневни предизвикателства. С една приятелка, защото като знам, че и тя ги прави, не си позволявам да пропусна ден - примерно като се видим във вторник и тя ме пита дали съм правила тренировката вчера, става ми тъпо, ако тя е, а аз не съм :lol:
Теглила съм си програми от http://www.exercisetvhq.com/. Има различни - разграфен план за 1 месец с клипчета на различни тренировки. Така не се повтарят и не ти писва да правиш едно и също всеки път.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Scarface написа: Добре де, принципно си прав за някои неща, но какво означава "дългосрочно няма възвръщаемост"? Каква "възвръщаемост" имаш предвид?
Всичко, включващо едно или две от долните:

- подобрено здраве – при фитнеса просто отсъства. В продължение на месеци и години с цел маса приемаш огромни, ама огромни количества еднообразна и тежка храна (яйца, меса, кашкавали, сирена и т.н.). Оттам немалко напреднали фитнес маниаци, било то и любители, след време се оказват с прецакано сърце и задръстени кръвоносни съдове. Не се и съмнявам обаче, че има bro-science статийки, "доказващи" горните неща като мит. В тази индустрия абсолютно всяко едно виждане си има и "това е мит" версия. Като изключение бонус ти е увеличената костна плътност, за постигане на която обаче бодибилдингът не е единствен способ.

- реално приложение на придобитото - отново, нищо. Ако ще вдигаш в залата, извън нея от полза ще са ти силовите тренировки и може би кросфитът. Единственото "приложение" на бодибилдинга е добрият външен вид. Иначе казано на млади години ще се перчиш пред мацките, за да забиеш някоя за една нощ. А като видим, че мнозинството от населението не се занимава с фитнес и пак си намира месце, цялото начинание излиза безсмислено.

Оттам и теглейки чертата с плюсове и минуси, фитнесът губи пред почти всичко друго, което човек би могъл да тренира – боен спорт, плуване, колоездене, разни аеробики за момичетата и така нататък.
Strength and honor.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Едно към едно съм с Багатур. Специално във фитнеса не виждам никаква полза. Отделно от това имам много лошо мнение за "хора со голем мускул" покрай наблюденията си в града ми. Не съм чувал още за "фитнес маниак",който да не е подсилвал програмата си с някое и друго хапче.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Bagatur написа:
Scarface написа: Добре де, принципно си прав за някои неща, но какво означава "дългосрочно няма възвръщаемост"? Каква "възвръщаемост" имаш предвид?
Всичко, включващо едно или две от долните:

- подобрено здраве – при фитнеса просто отсъства. В продължение на месеци и години с цел маса приемаш огромни, ама огромни количества еднообразна и тежка храна (яйца, меса, кашкавали, сирена и т.н.). Оттам немалко напреднали фитнес маниаци, било то и любители, след време се оказват с прецакано сърце и задръстени кръвоносни съдове. Не се и съмнявам обаче, че има bro-science статийки, "доказващи" горните неща като мит. В тази индустрия абсолютно всяко едно виждане си има и "това е мит" версия. Като изключение бонус ти е увеличената костна плътност, за постигане на която обаче бодибилдингът не е единствен способ.

- реално приложение на придобитото - отново, нищо. Ако ще вдигаш в залата, извън нея от полза ще са ти силовите тренировки и може би кросфитът. Единственото "приложение" на бодибилдинга е добрият външен вид. Иначе казано на млади години ще се перчиш пред мацките, за да забиеш някоя за една нощ. А като видим, че мнозинството от населението не се занимава с фитнес и пак си намира месце, цялото начинание излиза безсмислено.

Оттам и теглейки чертата с плюсове и минуси, фитнесът губи пред почти всичко друго, което човек би могъл да тренира – боен спорт, плуване, колоездене, разни аеробики за момичетата и така нататък.
С първа подточка не съм съвсем съгласен. Да не кажа изобщо. Проблемът с еднообразната храна се решава просто - като я разнообразиш. По въпроса с прецаканото сърце бих казал, че ако имаш някви проблеми със сърцето, фитнесът няма да ти ги реши като с магическа пръчка, така е.
Втората подточка я намирам за изключително глупава, честно. Ако някой ще тренира, за да си намира "месце", значи най-добре да спрем още тук дискусията ;)
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

(Ии jenesais долита да сподели мнението си по темата тъкмо след тренировката си за деня :mrgreen: )

От около вече година и половина отделям по-сериозно време и внимание на това да тренирам и да спазвам някакъв определен хранителен режим - и честно казано това е един от най-големите подаръци, които съм си правила.

Започнах именно с фитнес в комбинация с тренировки вкъщи. Общо взето, вляза ли веднъж във въртележката на (почти) ежедневното трениране, ми е трудно да изляза. Превръща се в навик и чувствам деня си непълен без тренировка. Мотивацията е лесна. Едно на ръка е чисто естетическата страна, естествено - усещането да наблюдаваш как постепенно променяш тялото си е доста, доста приятно. Това, което се оказа по-важно обаче и надхвърли обикновената суета при мен, е психологическият аспект. Тренирането е нещото, с което най-бързо успявам да си прочистя съзнанието от трънливи мисли (затова и в тегави периоди ставам още по-активна), да се заредя с енергия и да си осмисля дори дни, в които иначе не се е случило нищо особено.

След близо десет месеца фитнес факт е, че в един момент ми стана скучно и се наложи промяна. Особено кардиото може да е голяма тежест с еднообразието си (въпреки че точно аз повече време отделях на тежестите). Смених с аеробика (и по-точно комбинация с HIIT) - и прехвърлих тренировките си изцяло вкъщи, което засега работи повече от успешно. Не отиват никакви пари, времето сама си го разпределям (и в този смисъл нямам извинение за пропусната тренировка :lol: ). Пък и най-важното - интересно ми е, защото са все упражнения, които в по-голямата си част са ми непознати и нов вид предизвикателство (да живеят скачащите напади! :mrgreen: ).

Лятото, с повече време за губене, мисля да пробвам и Insanity (гугълнете го, водят го като една от най-изтощителните и ефективни програми). Ключовото, което открих за мен е, че липсата на разнообразие влияе негативно на мотивацията, така че оттук нататък не мисля да се задържам повече от два-три месеца на един вид тренировки.

Колкото до режима - отново всичко е до навик. Вкарам ли се в серия, започна ли да виждам резултати (и въобще не говоря само за намалени обиколки, а и за онова ужасно приятно усещане за лекота на тяло и съзнание, което носи хубавата, чиста храна), честно казано дори и не се изкушавам от junk. От друга страна, разваля ли си навика, става страшно, така че в този аспект целта ми в момента е да се науча на баланс :mrgreen: .
she'd started smoking poetry
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ох, аз ще надничам тук да ви чета, че не се трая, както съм се освинила през последната година и половина.
Лошото е, че всяка идея за тренировки ми е много назад в разпределението на времето - точно за 30-дневния shred на Джилиан (тая жена е просто изумително красива, всеки път се шашкам, като я видя! :shock: ) четох много хубави отзиви, ама просто не мога да си наложа да го направя в повече от 2 последователни дни, понеже на третия, ако не и на втория, излиза нещо спешно, заради което трябва да си пренаредя деня и да изляза бая по-рано от планираното и всичко отива по дяволите. А като се върна, се пльосвам пред компа и хич не ми се занимава.
Иначе съм си свалила едни двд-та със зумба, понеже музиката ми е много на сърце, та като се сетя и имам време, подскачам тука, ама и то е един-два пъти в седмицата по няколко песнички. Несериозна работа. Но определено това е организираният "спорт", на който бих ходила, ако имах времето и парите, че тук организираните спортни занимания са толкова скъпи, че наистина те стимулират да намериш алтернативни варианти.
Колкото до хранителния режим - от всичко по много, та каквито и тренировки да правех, нямаше да имат файда.

После се чудя що се търкалям. Отивам в ъгъла да се срамувам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Голям проблем ми е мотивацията :? задължително трябва да ходя с някого иначе след 2 рата седмица започват да се прескачат тренировки

преди повече от година се подхванах сериозно .. редовни тренировки .. хранителен режим .. прахчета .. резултатът няколко месеца по късно беше че ми лайкваха яко снимките и свикнах да ям огромни количества храна .. по едно време се загуби мотивацията и поради втория резултат сега положението е между трагично и плачевно :mrgreen:

Сега търча 4 дни по пътечки и 2 кросфитвам .. като това второто е с група на стадион раковски ии да си призная доста ми допада .. вярно малко е срамно когато момиченцата те късат отвсякъде, а ти охкаш едва тътрейки се :lol: , но е далеч по интересно от блъскането пък и има мотивация .. да ги стигнеш .. някой ден :lol:

Също мисля че ще е подходящо за Вяра, а това с оглеждането .. :roll: малко на извинение ми прилича :lol:

БТВ от къде го взимате тия "истински протеин (яйца, кашкавал, месо, сирене)" в кашкавала и сиренето само производителя знае какво има .. а в месото разните му хормони и натибиотици се прескачат един други :shaking2:
Изображение
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Вместо да блъскате във фитнеса,елате да ми прекопате градината. :mrgreen:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Хаха^^

jenesais, тренировките HIIT и аз ги гледах, ама - ама... само с гледането си останах :mrgreen: Иначе напълно подкрепям мнението ти за еднообразието. При мен то е основен виновник да нямам мотивация, но пък разнообразяването също невинаги ми върши работа, защото... съм голяяяяям мързел и обичам да отлагам. Shame on me :mrgreen:

invisible, пълна съм с извинения, за да не тренирам, ама това точно не е извинение :lol:

Както и да е, днес съм твърдо решена да тичам. Стискайте палци до довечера да не реша в последния момент, че имам нещо по-важно за вършене (да се разбира като - мързел :lol: ). И да, ще използвам тази тема за мотивация и мъъъничко подкрепа :oops:
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

invisible написа:и 2 кросфитвам .. като това второто е с група на стадион раковски ии да си призная доста ми допада
Хаха, човек, много яка агитка се събирате. Направо ми става кеф да видя как 20-30 човека тренират, докато тичам на стадиона :flower:
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

Метаболизмът ми е чудесен и не виждам смисъл да се натоварвам кой знае колко с тренировки и да се ограничавам храненето. Факт е, че ЕГН-то си казва думата и напоследък съм качила някакви килограми, които смятам да сваля със следната програма (която за мен е пречистваща и обикновено я правя веднъж годишно за по месец):
-пълен игнор на фаст фууд, пържено, газирано, кафе и свеждане на пушенето до минимум(а аз почти само това ям и пия по принцип :mrgreen: ) - менюто ми се състои от салати, плодове и печено месо, домашно приготвен зелен чай, който изстудявам и разнасям със себе си навън;
-домашни тренировки вкъщи - коремни преси и зумба или нещо като зумба, с две думи: танци до изтощение. За финал съм усвоила техника за релаксация, след прилагането на която се чувствам като чисто нова и съм отнела умората от тренировката.

Целта ми в момента е този режим да не го изпълнявам само месец, а за постоянно, но лакомията много ми пречи :|
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Кафе защо? Ако искаш просто да отслабнеш малко, кафето изобщо не те спира. Има нищожни хранителни стойности.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Даже убива и апетита. Зависи как го пиеш, де, но ако е чисто, не виждам проблем :scratch:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”