Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Всички немси гимназии са еднакво добри. Това да знаете. Иначе подобни спорове не се различават много-много от "софия с/у провинция" - на същия принцип са.

@ m_tz - Виж, знам, че се срамуваш от оценката си. И аз съм така. Но съм сигурен 100%, че всички твои близки, познати и т.н. няма да си променят мнението, че си интелигентно и способно момиче, само защото имаш лоша оценка на изпита. Ти си доказала, че можеш и знаеш в тази материя и не позволявай някакъв моментен спад да внася нотка на съмнение в твоите способности. Не се срамувай, ако хората около теб са разбрани ще стигнат до това заклюбение. Най-важното е ти да не се усъмниш в себе си. Защото това вече е пагубно. Помисли за следващите 4 (или повече) години, в които ще имаш хиляди моменти, когато ще докажеш, че лошата оценка е плод на моментен спад, а не на нещо друго. Замисли се, аз го направих и ми стана по-леко, защото съм убеден, че съм прав (макар че в нашия дебат няма прави и грешни, има различни позиции).
ИзображениеИзображение
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

голям резил....Маргарита по биология в СУ темата си я написа нали?? Била лесна, чух, ама да не земат и там да режат глави... Айде учи японски, че догодина ще ми пускаш картички от Хокайдо :P :P
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Еха, CasapA, не знаех, че вие сте били на първо, мислех си, че сте втори :lol: Супер, ама както ти казваш - няма голяма полза. Яд ме е, че в гимназиите ни готвят за Германия, получаваме немски дипломи и самочувствие, че знаем езика, а накрая на един обикновен изпит в СУ се проваляме и сме принудени да се задоволим с някакви мизерни специалности или пък да заминем за чужбина! Не знам към кого трябва да се обърна и кой е виновен за това, че ученици изкарали ДСД с висок брой точки не могат да се справят на изпит в БГ Вуз. Малко е шокиращо как може да сме годни да заминем за Германия, там да запишем хубави и с ограничен брой места спациалности, а тук да не можем дори и 5 да хванем. Това е странно за мен. Излиза, че или ни подаряват дипломите ей така и после в Германия ни приемат и аз не знам по каква причина, или че просто нещо с изпитите по немски в СУ куца! Не искам да обидя някого, системта, съставителите на тези изпити, просто търся отговор на въпроса защо хора с немски дипломи, получават толкова ниски оценки и не са подготвени подходящо за изпит тук, след като за Германия са :!:
Последно промяна от *ALINA* на 24 Юли 2006, 15:57, променено общо 1 път.
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Мнение от Винсент ван Гог »

Колко точки имате на ДСД
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Винсент ван Гог написа:Колко точки имате на ДСД
Аз лично нямах много - 85.5, но с поста си по-горе не визирах себе си, ами хора като CasapA, за когото знам, че е имал 92, пък сега не може и 5 да стигне :!: това за мен е ненормално. Какво, излиза, че изпитите за немска диплома са по-лесни и че немците имат по-малко изисквания към нас от българските преподаватели, така ли :? Ами колко хора ходиха на уроци и то мои познати, за които съм сигурна, че имат знания, и пак не се справиха добре...
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

хейзъл, не се притеснявай, не съм се усъмнила в себе си, и в крайна сметка имам повече от всичките ми познати 8) ,не че това е добре!! просто няма да се обаждам на бившата ми учителка по немски :wink: вече гледам с все повече хумор на ситуацията.

даниел, по био темата беше АБСУРДНО кратка, по-точно това не е никаква тема, а половината от може би най-кратката тема от конспекта на МУ...но съм доволна, там имаше и тест и т.н....ще видим..аз изцедих максимума от тая тема, а и има много недоволни, тъй че надявам се да имам над 5 поне там. а да, от био-то в МУ всички освен венета също като мен яко са се изложили...тия неща май не е хубаво да се пишат тука де..но така се ядосах като видях половината ни клас на изпита, че предполагам, че сега няма никой от ТЯХ с повече от 3 по немски..
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

m_tz написа:=алина (май така беше ник-а... :oops: ), познаваш ли христена от вашта гимн.???? тя всъщност вчера ми говори за нейна приятелка, която си мечтаела за япония... :wink: по повод на едно интервю, на което ще ходя.....ако си ти, ще е много смешно!
Пуснах ти лично, не знам дали си го видяла :) Да аз съм, същата :lol: Вчера Хрис ми спомена за теб, за какво интервю става дума, ако не е тайна :?:
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

ами ти наще нали ги знаеш - те това го правят от любов към спорта, ходят на всякъде, на всички изпити пък каквото стане и където имат късмет. Аз това не го разбирам, не мога да си позволя да кръстосвам България на тъгадък за 10 дена, направо си е тъпо. Венета за медицина ли се бореше или за фармация, че така и не й разбрах точно мерака :roll: Права си, че 4,73 не би трябвало да те топли повече от моята оценка, ама аз поне имам някакво обяснение за резултата си
Аватар
hazel
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Ето това е начинът, m_tz, нали знаеш клишето? Ако животът ти предложи лимон, направи си лимонада :) Гледай положителното (друго клише, брех, не мога да излезна от стереотипа, бе, нищо... :) )
ИзображениеИзображение
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

е какво обяснение искаш да ти дам. и на мен ми се струпаха 50 неща на главата тоя месец, скапах се от пътуване, и в края на краищата изпитът по немски ми беше резервен вариант, а на този изпит, за който се готвих сериозно цяла година, изкарах 4,29.....какво да кажа повече. само знам със сигурност, че тази година минималните балове за повечето специалности ще са по-ниски от всяка друга...
Аватар
hazel
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Баловете от минали години служат за приблизителен ориентир и нищо друго. Да се сравняват баловете на различни випуски е грешно лично за мен, защото са се получили при различни обстоятелства - най-малкото заради различните теми...
ИзображениеИзображение
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

Здравейте!!
Аз имам следният въпрос-някой може ли да разясни как точно става оценяването на отделните компоненти и как се формира оценката като цяло? :roll: Питам,тъй като съм доста изненадана от личностния си резултат и се опитвам по някакъв начин да си обясня как съм го получила. :wink:
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

flower написа:Здравейте!!
Питам,тъй като съм доста изненадана от личностния си резултат и се опитвам по някакъв начин да си обясня как съм го получила. :wink:
А той какъв е, ако не е тайна разбира се :wink:
Иначе за оценяването.. миналата година се пишеха оценки на всеки компонет поотделно, доколкото знам, и после средноаритметично се получаваше изпитната оценка. Тази година нали въведоха някакво ново оценяване по точкова система. От 120 точки общо ти трябват 68, за да си го издържал, оттам нататък обаче колко точки каква оценка определят и аз самата не знам. Предполагам някъде между 100-120 са оценките между 5-6...
Последно промяна от *ALINA* на 24 Юли 2006, 17:49, променено общо 1 път.
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

*ALINA* написа:
flower написа:Здравейте!!
Питам,тъй като съм доста изненадана от личностния си резултат и се опитвам по някакъв начин да си обясня как съм го получила. :wink:
А той какъв е, ако не е тайна разбира се :wink:
Иначе за оценяването.. миналата година се пишеха оценки на всеки компонет поотделно, доколкото знам, и после средноаритметично се получаваше изпитната оценка. Тази година нали въведоха някакво ново оценяване по точкова система. От 120 точки общо ти трбват 68, за да си го издържал, оттам нататък обаче колко точки каква оценка определят и аз самата не знам. Предполагам някъде между 100-120 са оценките между 5-6...
А знаеш ли случайно отделните компоненти по еднакъв брой точки ли са :roll: ?
2.00,даже и в кошмарите си не съм го очаквала :?
Мерси за инфото :wink:
Аватар
iCaK
В началото бе словото

Мнение от iCaK »

добре де, аз също съм издържал ДАФ с 3 5-ци и 4-ка, но тва не ми пречи да съм "слаб" за СУ? Вие се вайкате за оценки между 4 и 5, мен няма да ме допуснат до класирането егати. Мен зора ми беше тука да си влезна нещо за бакалавър и после да се мащам към чужбина. Са май треа директно да кандидатствам за следващата учебна година по дойчовско, щото не го виждам иначе. По-тъпото е, че съм се доказал на места, които по моя лична преценка са на далеч по-високо ниво, но провалът ми на този изпит ще ми попречи да се реализирам по начина, по който аз искам.

Въпрос: анулираните (поради знак или бла-бла-бла) теми като 2-ки ли се броят или си има отделна графа за тях ?
Get High or Fly Tryin`
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”